Τα τρία μηνύματα του Λουκά Παπαδήμου
kasimatis_aleksandros

Αλέξανδρος Κασιμάτης

Τα τρία μηνύματα του Λουκά Παπαδήμου

Τρία πολύ σημαντικά  μηνύματα έδωσε ο Λουκάς Παπαδήμος με την πρώτη ομιλία του στην Ελληνική Βουλή.

1. Οι Ευρωπαίοι δεν αστειεύονται. Το ενδεχόμενο να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ είναι πραγματικό. Η προσπάθεια θα είναι δύσκολη αλλά πρέπει να είναι συνολική. «Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν θέλει να ηττηθεί η χώρα και να φύγει από το ευρώ» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές. Και ο μόνος τρόπος να το αποφύγουμε είναι να εφαρμοστεί πλήρως η συμφωνία που έγινε στις 26 Οκτωβρίου και όλες οι επώδυνες πολιτικές που τη συνοδεύουν. Στην ουσία απάντησε έτσι σε όσους πιστεύουν ότι οι Ευρωπαίοι «φοβούνται» τόσο πολύ το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ, που η απειλή για κάτι τέτοιο αποτελεί ένα διαπραγματευτικό όπλο για τη χώρα μας. Συμπέρασμα: Το πακέτο είναι δεδομένο και δεν αλλάζει.

2. Πρέπει να σεβαστούμε  τις ανησυχίες των Ευρωπαίων, όχι μόνο των κυβερνήσεων, αλλά και των λαών που εκπροσωπούν και να δεχθούμε τις εγγυήσεις που ζητούν. Στην ουσία, είπε, ότι οι κυβερνήσεις που μας στηρίζουν αντιμετωπίζουν προβλήματα και κριτική στο εσωτερικό τους, καθώς οι ψηφοφόροι πληρώνουν και ανησυχούν. Ηταν ένα μήνυμα προς τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να υπογράψει την επιστολή που ζητούν οι Ευρωπαίοι.

3. Χρειάζεται εθνική συστράτευση, διότι ο ίδιος μόνος του δεν μπορεί να πετύχει. Ηταν ένα σαφές μήνυμα ότι οι πολιτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν θα πρέπει να πράξουν τα αναγκαία, παρά το πολιτικό κόστος που θα έχουν, το οποίο θα μετράνε διπλά το επόμενο διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι επί της ουσίας βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network