Παπανδρέου - Δημόσιο, σημειώσατε "2"
pollatos

Μάκης Πολλάτος

Παπανδρέου - Δημόσιο, σημειώσατε "2"

Εννοώ ότι η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων κατέκτησε μια σημαντική νίκη στην υποτιθέμενη σύγκρουσή της με την κυβέρνηση!

Εννοώ ότι η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων κατέκτησε μια σημαντική νίκη στην υποτιθέμενη σύγκρουσή της με την κυβέρνηση!

Εκεί που περιμέναμε να ακούσουμε ένα απλό κήρυγμα για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μας ξανασώσει, ενημερωθήκαμε ότι πρέπει να δείξουμε -όλοι μας –λίγο ακόμη πατριωτισμό και να πληρώσουμε ειδικό τέλος για την ακίνητη περιουσία.

Ο καθένας πρέπει δηλαδή να πληρώσει άμεσα για κάθε ακίνητο που έχει. (Ελπίζω να μην εννοούν ότι ο φόρος θα επιβληθεί σε ό, τι ακίνητο έχει ο κάθε Έλληνας, γιατί τότε η βαλίτσα μπορεί να πάει μακριά).

Ξέρετε καλοί μου άνθρωποι γιατί συνέβη αυτό; Η απόφαση ελήφθη επειδή η κυβέρνηση αδυνατεί να τιθασεύσει το δημόσιο τομέα. Πληρώνουν όλοι για τα ακίνητά τους επειδή ο πρωθυπουργός, το οικονομικό επιτελείο, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, ο ΛΑΟΣ, οι Οικολόγοι, η ΔΗΑΡ, η ΔΗΣΥ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις δεν μπορούν να συμφωνήσουν ότι πρέπει να κόψουν από το δημόσιο τομέα.

Πώς θα περιορίσουν τα χρήματα για το δημόσιο δεν γνωρίζω να σας πω. Θα μπορούσαν πάντως να κάνουν ένα δημοψήφισμα γι’ αυτό ακριβώς. «Εσείς πιστεύετε ότι μπορείτε να ζήσετε χωρίς να πληρώνετε φόρους για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και το Ιχθυοκαλλιεργητικό Κέντρο Αχελώου;», θα μπορούσε να είναι ένα από τα ερωτήματα και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.
Κλείσιμο

Με μια ευρύχωρη λογική, η κυβέρνηση βάφτισε το νέο φόρο «μηχανισμό υποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων».

Και για να μην τολμήσει κάποιος να διαμαρτυρηθεί, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο αποφασίστηκε «να περικοπεί ένας ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ μηνιαίος μισθός απ’ όλους τους αιρετούς και μετακλητούς λειτουργούς του Δημοσίου: τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Βουλής, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τους βουλευτές, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους, τους γενικούς γραμματείς, τους πάντες». Ένας ακόμη μισθός, όπως είπε ο υπουργός των Οικονομικών.

Και το ερώτημά μου είναι: γιατί να μην μηδενιστούν πλήρως οι μισθοί όλων των αιρετών και μετακλητών λειτουργών του Δημοσίου μέχρι να ολοκληρώσουν την προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας; Τυπικώς δεν εισπράττουν μισθό, αλλά αποζημίωση! Δεν νομιμοποιούνται οι φορολογούμενοι πολίτες (δεν λέω για τους φοροφυγάδες, αλλά για τους συνεπείς μισθωτούς) να απαιτήσουν από τους Δημόσιους λειτουργούς να επιβαρυνθούν λίγο περισσότερο από τους άλλους;

Εμείς δεν δικαιούμαστε άραγε να ζητήσουμε την επιβολή «ενός μηχανισμού υποκατάστασης των μειωμένων αποδόσεων των πολιτικών» που με τις πολιτικές επιλογές και τις πρακτικές τους μας έφτασαν μέχρι το χείλος του γκρεμού;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ