Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Κάθε χρόνο νιώθω και καλύτερα»

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Κάθε χρόνο νιώθω και καλύτερα»

Βρεθήκαμε στο καφέ «Block», στη Νέα Ερυθραία, νωρίς το μεσημέρι. Μόλις είχε επιστρέψει από το Gale­na’s Dance Studios, όπου κάνει πρόβες χορού για το διαφημιστικό τρέιλερ που ετοιμάζει για την εκπομπή της «Σπίτι μου σπιτάκι μου»

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Κάθε χρόνο νιώθω και καλύτερα»
Χωρίς ίχνος μακιγιάζ, ντυμένη άνετα και με πλατύ χαμόγελο, δεν δίνει την εντύπωση να βρίσκεται στον συνήθη πανικό που συνεπάγεται μια τηλεοπτική πρεμιέρα. Μετά από τρία χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας, άλλωστε, η Κωνσταντίνα νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια ώστε να παραδέχεται τα λάθη της, ευχαριστεί ανθρώπους και εντέλει μιλάει ανεμπόδιστα για όλους και για όλα

- Νέα σεζόν, νέα πρόσωπα για την εκπομπή «Σπίτι μου σπιτάκι μου» στον ALPHA, που αρχίζει στις 10 Οκτωβρίου. Πώς νιώθεις;
Φέτος είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Είμαι γεμάτη ενέργεια. Επιπλέον, η νέα τηλεοπτική μου ομάδα με έκανε να νιώσω ασφάλεια από τα δοκιμαστικά κιόλας, κάτι που εύχομαι να επιβεβαιωθεί και στη συνέχεια. Δεν είχα ξαναζήσει αυτό το συναίσθημα. Εκτός από αυτούς που θα είναι μπροστά από τις κάμερες, φέτος έχουμε φτιάξει μια πολύ δυνατή δημοσιογραφική ομάδα. Αυτό το ομαδικό πνεύμα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Πηγαίνω στο γραφείο και νιώθω πως χαιρόμαστε όλοι το ίδιο, ότι είμαστε όλοι μια γροθιά.

Κλείσιμο
- Δηλαδή τα προηγούμενα χρόνια δεν ένιωθες ότι είχες ομάδα;
Τα δύο πρώτα χρόνια δεν ήμουν το πρώτο βιολί ώστε να έχω τη δική μου ομάδα. Πέρυσι ήταν η πρώτη μου χρονιά και ως έναν βαθμό πειραματική. Ηταν, θα έλεγα, μια εποικοδομητική περίοδος που με έκανε να εξελιχθώ.



- Φέτος νιώθεις πιο έτοιμη; Κάθε χρόνο νιώθω και καλύτερα. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο - και εκεί στοχεύω. Αν πιστέψεις ότι τα γνωρίζεις όλα, έχεις χάσει. Σίγουρα έχω παραπάνω ώρες πτήσης στον αέρα, έχω κάνει περισσότερο μοντάζ, έρευνες και συνεντεύξεις. Ο χρόνος με βοήθησε να επικοινωνώ πιο αποτελεσματικά με τον σκηνοθέτη, τον διευθυντή φωτογραφίας και τον παραγωγό μου. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου. Φέτος θα με πλαισιώνει ο Παύλος Σταματόπουλος, που έχει αναλάβει και την επιμέλεια της εκπομπής, σε συνεργασία με την αρχισυντάκτρια Αθηνά Καμπάκογλου. Θα είναι επίσης η δημοσιογράφος Φλορίντα Πετρουτσέλι, που επιστρέφει μετά από καιρό στην τηλεόραση, ο Στέφανος Μιλάτος, μοντέλο με διεθνή καριέρα και συνεργασίες από την Κέιτ Μος και την Κιμ Καρντάσιαν μέχρι πασίγνωστους σχεδιαστές, αλλά και ο Πέτρος Κουσουλός, στον ενημερωτικό τομέα, που θα μας μεταφέρει νέα και ειδήσεις από την κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα, αφού δεν μπορούμε να είμαστε αποκομμένοι από την πραγματικότητα. Τέλος, η Νάνσυ Παραδεισάνου θα μας ξεναγεί στον κόσμο του lifestyle και ο εξαιρετικός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας στον κόσμο της γεύσης.

- Στο παρελθόν τόσο η εκπομπή «Μες στην καλή χαρά» όσο και το «Σπίτι μου σπιτάκι μου» συνδύαζαν στα πάνελ τους κάποια γνωστά ονόματα αλλά και καινούρια. Εσύ πώς και επέλεξες τόσο νέα παιδιά; Πιστεύω πως πρέπει να δίνονται ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Αλλωστε κι εμένα κάποιος μου έδωσε αυτή την ευκαιρία. Η επιτυχία μιας εκπομπής θεωρώ ότι έγκειται στη θεματολογία και το περιεχόμενό της, αλλά και στη διάθεση, στη χημεία και την εργατικότητα της ομάδας.

- Αισθάνεσαι πιο κατασταλαγμένη από παλιά; Ναι, και αυτό οφείλεται στις καταστάσεις και στις εμπειρίες. Αν δεν νοσήσεις από μια ασθένεια, δεν μπορείς να την καταλάβεις. Με έμαθαν αρκετά αυτά που έτυχαν στη διαδρομή μου. Αισθάνομαι τυχερή για τους ανθρώπους που υπήρξαν γύρω μου, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ελένη Μενεγάκη, η Ναταλία Γερμανού, η Κατερίνα Καραβάτου, η Ζήνα Κουτσελίνη, ο Αντώνης Λουδάρος κ.ά. Είμαι ευγνώμων γιατί όλοι αυτοί μου άφησαν κάτι. Οι συμβουλές τους ήταν πολύτιμες, ακόμα κι αν αυτό το συνειδητοποίησα λίγο αργότερα. Ολοι μου έδωσαν κάτι από τη γνώση τους.

- Ποια συμβουλή θυμάσαι πιο έντονα και έχεις κρατήσει; Να είμαι ο εαυτός μου. Πολλές φορές παρασυρόμαστε από τις καταστάσεις. Νομίζουμε ότι είμαστε σε ένα κλουβί, ότι μόνο σε εμάς μπορεί να έχει συμβεί κάτι τόσο άσχημο ή ότι κάποιες φορές τα πράγματα είναι εναντίον μας. Τώρα τα βλέπω όλα πιο αντικειμενικά.

-Τι σε ωρίμασε; Ο χρόνος. Σιγά-σιγά άρχισα να αλλάζω τον τρόπο που βλέπω και αντιμετωπίζω τις καταστάσεις. Ηρθε από μόνο του. Παράλληλα, επειδή φέτος λόγω των πολιτικών εξελίξεων έμεινα για μεγαλύτερο διάστημα μακριά από την τηλεόραση, μου δόθηκε η ευκαιρία να δω πιο ξεκάθαρα και αντικειμενικά τα πράγματα.

- Εχασες κάποια στιγμή την ισορροπία σου; Η δύναμη της τηλεόρασης είναι πολύ μεγάλη και το κατάλαβα νωρίς. Θυμάμαι, ο Λάκης Λαζόπουλος μου είχε πει: «Είσαι έτοιμη για όλο αυτό;». Δεν μπορούσα να καταλάβω τότε τι εννοούσε. Σίγουρα δεν ήμουν έτοιμη, αλλά δεν υπάρχει κάποιος που θα σε πάρει από το χεράκι και θα σε προετοιμάσει. Και βέβαια υπήρχαν στιγμές που ήμουν υπερβολική στις αντιδράσεις μου. Πίστευα ότι πολλά γυρίζουν γύρω από μένα, αλλά δεν ήταν έτσι. Ολα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά μετά από κάποιο διάστημα ισορροπείς.

- Εχουν γραφτεί πολλά σχετικά με διάφορους συνεργάτες σου. Τελικά, είσαι ομαδικός ή μοναχικός παίκτης; Βεβαίως και πιστεύω στην ομαδικότητα. Κανένας δεν πήγε μπροστά μόνος του. Δεν θα μπορούσα ποτέ να παραβλέψω την αναγκαιότητα των ανθρώπων γύρω μου σε όλα τα επίπεδα. Αλλωστε και στην προσωπική μου ζωή είμαι πολύ κοινωνικός άνθρωπος -κι αυτό έχει αρχίσει να φαίνεται.

- Αλήθεια, πώς αντιμετωπίζεις τη δημοσιότητα; Στην αρχή δεν ήθελα να μιλάω, φοβόμουν, δεν ήθελα ούτε να δίνω συνεντεύξεις ούτε να απαντώ στα τηλέφωνα των δημοσιογράφων. Δικαίως, θεώρησαν ότι είμαι απόμακρη και σνομπ. Αυτή, όμως, ήταν η άμυνά μου. Ενιωθα ανασφάλεια. Αλλωστε όταν βαδίζεις σε έναν καινούριο δρόμο πας αργά, έτσι δεν είναι;



- Ο δρόμος σου θα έλεγες ότι ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα; Ποιος δρόμος ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα; Την πρώτη χρονιά που πήγα στο «Μες στην καλή χαρά», εκτός του ότι είχα να διαχειριστώ τη νέα μου δουλειά -ένα στοίχημα τόσο για μένα όσο και για τους ανθρώπους που με είχαν εμπιστευτεί γι’ αυτή τη θέση- είχα να αντιμετωπίσω κι ένα πρόβλημα υγείας στον θυρεοειδή αδένα. Ολο αυτό με άγχωνε και επηρέασε την ψυχολογία μου, λόγω του ότι ο θυρεοειδής συνδέεται με το θυμικό κομμάτι και τη γενικότερη διάθεση. Τότε όμως άρχισε να συμπάσχει ο κόσμος μαζί μου και όλη η κακή ψυχολογία αντιστράφηκε. Πάντα θα προκύπτουν αναποδιές και δυσκολίες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις όποιο επάγγελμα κι αν κάνεις. Δεν τις συναντάς μόνο στο ξεκίνημά σου, καθημερινά έρχεσαι αντιμέτωπος με αυτές. Η ζωή είναι ένας κύκλος που δεν τελειώνει και αυτή είναι και η μαγεία της.

- Πριν από λίγο καιρό νοσηλεύτηκες στο νοσοκομείο. Ηταν κάτι περαστικό; Διάβασα κάπου ότι ήταν διαφημιστικό κόλπο και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν παίζω ποτέ με θέματα υγείας. Επαθα μια σοβαρή ίωση που οδήγησε σε λοίμωξη, η οποία έφραξε όλα τα ιγμόρεια στο πρόσωπό μου. Αποτέλεσμα ήταν να νοσηλευτώ και να συνεχίζω μέχρι και σήμερα την αγωγή. Ευελπιστώ ότι θα αποφύγω το χειρουργείο και θα είναι όλα περαστικά.

- Γενικά ασχολείσαι με τα social media. Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, ανέβασες μια φωτογραφία σου από κάποια εφαρμογή όπου δήθεν κάποιος σε χαστουκίζει. Είχε κάποιο νόημα αυτό; Μου αρέσουν τα social media και ανεβάζω φωτογραφίες και στιγμές από τη ζωή μου. Επειδή όμως είμαι αυθόρμητος άνθρωπος, κάποιες φορές που νιώθω ότι το έχω παρακάνει σταματώ για κάνα δυο βδομάδες. Το συγκεκριμένο που αναφέρεις ήταν παραμονή των γενεθλίων μου. Ημουν με τις φίλες μου σινεμά και απλά μου άρεσε αυτή η εφαρμογή. Οταν ανακαλύπτω κάτι καινούριο κάνω σαν παιδί που τρελαίνεται και το εξαντλώ. Φυσικά, δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο νόημα, το έκανα για πλάκα. Πολλές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι μια ενέργεια κρύβει κάτι άλλο από πίσω, ενώ τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά.

- Ποια είναι η ρουτίνα της καθημερινότητάς σου; Πηγαίνω καθημερινά στο γραφείο. Ασχολούμαι με τη θεματολογία και το περιεχόμενο της εκπομπής. Θα κάνω τις συνεντεύξεις μου και γενικότερα θα ασχοληθώ με θέματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου και αντίστοιχα πιστεύω και το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Πέρα από τη δουλειά, όμως, κάνω ό,τι θα έκανε ένας άνθρωπος της ηλικίας μου. Μου αρέσουν διάφορα σπορ, από σκι μέχρι κικ μπόξινγκ και κατά διαστήματα καταπιάνομαι και με κάποιο άλλο. Επίσης, μου αρέσουν ο κινηματογράφος και το θέατρο, αλλά και να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας.

- Εχει πάει ποτέ σε ψυχολόγο; Οχι, αλλά έχω κάνει σεμινάρια life coaching και διαλογισμού. Σίγουρα βελτίωσα τον τρόπο σκέψης μου και έμαθα να καλλιεργώ το αίσθημα της υπομονής. Νομίζω πάντως ότι όλα ξεκινούν από μέσα μας και από το πόσο δεκτικός είσαι σε κάθε νέο ερέθισμα.

- Γιατί νομίζω ότι την προσωπική σου ζωή την έχεις σε δεύτερη μοίρα; Κακά τα ψέματα, είναι σε δεύτερη μοίρα γιατί κάνω focus στη δουλειά μου. Αν δεν χτίσω τώρα σε αυτόν τον τομέα, πώς θα εξελιχθώ; Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν είμαι συντροφικός άνθρωπος ή ότι δεν με απασχολεί η οικογένεια. Καλό είναι να υπάρχει ισορροπία. Σίγουρα θέλω να δημιουργήσω τη δική μου οικογένεια, αλλά αυτά είναι τυχερά.



- Δηλαδή θέλεις να κάνεις οικογένεια και παιδιά; Ασφα­λώς. Ετσι έχω μεγαλώσει, σε μια δεμένη οικογένεια. Φυσικά, αυτό προϋποθέτει και τις κατάλληλες συνθήκες. Δεν θα ήθελα να κάνω παιδί απλά, αλλά να δημιουργήσω μία οικογένεια. Υπήρξαν κάποιες φορές που ο γάμος πέρασε ξυστά από τη ζωή μου, αλλά ένιωσα ότι δεν ήταν καρμική η σχέση. Κι εγώ βασίζομαι στη διαίσθησή μου. Δεν μου αρέσει η μετριότητα. Θα μπορούσες να με πεις και άνθρωπο των άκρων. Ή όλα ή τίποτα.

- Εχεις πληγωθεί από έρωτα; Πάρα πολύ, αλλά είμαι εγωίστρια για να το εκδηλώσω. Μπορεί να μην το έχει μάθει ποτέ. Μπορεί ως χαρακτήρας να είμαι εξωστρεφής, αλλά στα προσωπικά μου κλείνομαι και με σύμμαχο τον χρόνο περιμένω να περάσει. Είτε σε μία βδομάδα, είτε σε έναν χρόνο.

- Εχασες ανθρώπους από δίπλα σου εξαιτίας της τηλεόρασης; Ναι, έχασα ανθρώπους και ζύγισα αλλιώς τα πράγματα, αλλά σίγουρα κέρδισα κιόλας. Πιστεύω στη φιλία, και θεωρώ ότι υπάρχει στον χώρο μας, απλά είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο. Στο τέλος θα σου μείνει ένας άνθρωπος στους δέκα. Για παράδειγμα, η Αννίτα Πάνια είναι ένας άνθρωπος που μου έχει σταθεί και παρόλο που δεν έχουμε την ίδια καθημερινότητα και δεν μοιραζόμαστε την ίδια τηλεοπτική στέγη πια, τη νιώθω πολύ κοντά μου.

- Πώς βλέπεις τους ανταγωνιστές σου; Κατ’ αρχάς δεν μου αρέσει η λέξη «ανταγωνιστές», θα τους έλεγα συναγωνιστές. Είναι υγιές που υπάρχουν πλέον εκπομπές για όλα τα γούστα και το κοινό μπορεί να επιλέξει. Σημασία δεν έχει στους τυφλούς να βασιλεύει ο μονόφθλαμος. Αλλωστε, εξαρχής έμαθα να παίζω μπάλα με ομοειδές πρόγραμμα απέναντι. Αυτό σε κάνει και καλύτερο, γιατί είσαι συνεχώς στις επάλξεις. Θέλω να ευχηθώ λοιπόν σε όλα τα προγράμματα καλή δύναμη και καλή σεζόν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης