Τζοζεφίν: Μια Ανατολίτισσα από τη Γερμανία

Τζοζεφίν: Μια Ανατολίτισσα από τη Γερμανία

Κάνει ελεύθερη πτώση από τα 14.000 πόδια, αλλά συνηθίζει να κρατάει και ημερολόγιο. Δηλώνει «τσαμπουκάς», αλλά ο μεγαλύτερος φόβος της είναι μην πληγωθεί. Γοητεύει τους άνδρες με τη θηλυκότητά της τη στιγμή που η ίδια δηλώνει «αντράκι». Με μητέρα Λιβανέζα και πατέρα Γερμανό, η νεαρή τραγουδίστρια που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα είναι γεμάτη αντιθέσεις και πάθος - στοιχεία που την κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα

Τζοζεφίν: Μια Ανατολίτισσα από τη Γερμανία
 Είναι λίγο δύσκολο να φανταστείς ότι η Τζοζεφίν, το όμορφο ξανθό κορίτσι που μονοπώλησε τα βλέμματα στο κόκκινο χαλί των φετινών Mad Awards και ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Video Clip Dance της Χρονιάς για το κομμάτι «Turn off the lights», υπήρξε ένα αγοροκόριτσο που έπαιζε ποδόσφαιρο στη γειτονιά του.

Γρήγορα, όμως, καταλαβαίνεις ότι το αγοροκόριτσο όχι απλώς δεν χάθηκε, αλλά αντίθετα εξελίχθηκε σε ένα «αντράκι», όπως λέει η ίδια, που δεν κολλάει πουθενά. «Αν μου πεις ότι δεν μπορώ να κάνω κάτι, τότε είναι που το βάζω πείσμα. Δεν μασάω! Από μικρή ήμουν έτσι. Ημουν αυτό που λέμε “αγοροκόριτσο”. Επαιζα στον δρόμο με τα άλλα παιδιά. Παίρναμε τα ποδήλατά μας και κάναμε βόλτες. Μέχρι τα 18 μου έπαιζα και ποδόσφαιρο. Μετά ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα extreme sports». Είναι αλήθεια ότι κάνει ελεύθερες πτώσεις; «Ναι. Εχω κάνει 90 άλματα. Εχω διπλώματα και δικό μου αλεξίπτωτο. Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι κάθε φορά που κάνω ελεύθερη πτώση. Ειδικά στην αρχή φοβόμουν πολύ. Αλλά με είχαν προκαλέσει. Ετσι ξεκίνησα. Μου έλεγαν: “Δεν θα μπορέσεις, είσαι κορίτσι”», εξομολογείται.




Κλείσιμο
Γερμανός μπαμπάς, Λιβανέζα μητέρα

Από πείσμα ξεκίνησε και την ενασχόλησή της με το τραγούδι; «Οχι! Θα έλεγα ότι είναι οικογενειακή μας υπόθεση. Η μητέρα μου ήταν τραγουδίστρια. Μάλλον από εκείνη πήρα τη φωνή. Μεγάλωσα σε μουσικό σπίτι. Η αλήθεια όμως είναι ότι οι δικοί μου δεν ήθελαν να ασχοληθώ με το τραγούδι. Αλλά τι να κάνουν; Το ήθελα πολύ. Κατά κάποιον τρόπο, η μουσική ήρθε και με βρήκε. Εγώ για Marketing πήγαινα, το οποίο σπούδασα κιόλας, αλλά η ζωή τα έφερε αλλιώς».

Η μητέρα της κατάγεται από τον Λίβανο και ο πατέρας της από τη Γερμανία. Συναντήθηκαν στην Ελλάδα, όπου παντρεύτηκαν και απέκτησαν την Τζοζεφίν και αρκετά χρόνια αργότερα, ένα αγοράκι, τον μικρό αδερφό της τραγουδίστριας, που σήμερα είναι 6 ετών. «Ο μπαμπάς μου είναι από τη Γερμανία. Η μαμά γεννήθηκε στον Λίβανο, αλλά έζησε στην Αμερική. Είμαι πολύ περήφανη για την καταγωγή μου. Μου αρέσει αυτό το μυστήριο που έχουν οι γυναίκες στην Ανατολή. Εχουν ένα νάζι και μια συστολή, αλλά είναι πολύ δυναμικές ταυτόχρονα», λέει στο «thema people».

Πού διοχετεύει τον δυναμισμό της; «Και στην καριέρα μου και στην προσωπική μου ζωή. Δουλεύω πάρα πολύ και χαίρομαι όταν πηγαίνουν καλά τα πράγματα στη δουλειά. Εχω πολλή όρεξη γι’ αυτό που κάνω», λέει με ενθουσιασμό. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να μεταδώσει το κέφι και την αισιοδοξία της τις δύσκολες μέρες που διανύουμε; «Δεν είναι εύκολο! Κάθε άλλο μάλιστα. Με επηρεάζει η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Βλέπω ότι οι περισσότεροι είναι χωρίς δουλειά. Εγώ νιώθω ευγνώμων όχι μόνο επειδή έχω δουλειά, αλλά και γιατί κάνω αυτό που αγαπάω. Και φυσικά δεν είμαι εκτός εποχής. Θα υπολογίσω πόσα χρήματα μπορώ να ξοδέψω, για παράδειγμα, στο σούπερ μάρκετ μου ή στη βενζίνη. Εχω κάνει πολλές περικοπές στα προσωπικά μου έξοδα», απαντά με ειλικρίνεια.







Θαλάσσια, εναέρια, επίγεια σπορ και χορός με τραγούδι: η Τζοζεφίν δεν έχει χρόνο για χάσιμο

Οταν βρίσκεται στη σκηνή του «Posidonio», όπου εμφανίζεται μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο, τον Κώστα Μαρτάκη και τους Boys and Noise, αισθάνεται ότι έχει αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου; «Είναι εμφανές ότι ο κόσμος είναι προβληματισμένος. Περιμένουν από εμάς να τους ξεσηκώσουμε και να περάσουν καλά. Εμείς αυτό προσπαθούμε. Να αισθανθούν οικεία, να ξεχάσουν έστω και για λίγο τα προβλήματά τους».

Οσο αργά τη νύχτα και να επιστρέψει στο σπίτι της, η Τζοζεφίν ξυπνάει πολύ νωρίς, γιατί δεν θέλει να χάνει τη μέρα της. «Ούτε μία μέρα δεν θέλω να πηγαίνει χαμένη. Ξυπνάω πολύ νωρίς το πρωί για να πάω στη θάλασσα, να κάνω τη γυμναστική μου, τη yoga μου, το περπάτημά μου. Θέλω να έχω γεμάτη μέρα. Δεν σημαίνει ότι επειδή τραγουδάω το βράδυ θα πρέπει να πίνω, να καπνίζω ή να ξυπνάω το μεσημέρι. Θέλω να σου πω ότι αυτός ήταν και ένας φόβος μου. Δεν ήθελα με τίποτα να αποκτήσω τις συνήθειες της νύχτας». Υπάρχει κάτι άλλο που να φοβάται; «Μπορεί να ακουστεί κάπως αστείο, αλλά φοβάμαι την αγάπη. Είναι ένα πάρα πολύ δυνατό συναίσθημα και το φοβάμαι λίγο. Μήπως αγαπήσω και χάσω το πρόσωπο που αγαπώ. Ισως βγάζω μια δυναμική εικόνα προς τα έξω, αλλά είμαι πολύ ευαίσθητη. Γενικά αμύνομαι πολύ στη ζωή μου. Δεν αφήνω να με πλησιάσουν εύκολα για να μην πληγωθώ».



«Δεν συγχωρώ εύκολα»

Πώς αντιδρά όταν πληγώνεται; «Κλείνομαι. Βέβαια αν βάλω τέλος σε μια σχέση, είτε ερωτική είτε φιλική, είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ στη ζωή μου. Εχω ένα μαγικό κουμπάκι. Καμιά φορά εκπλήσσομαι με τον ίδιο μου τον εαυτό. Επίσης, δεν συγχωρώ εύκολα. Επειδή δίνω πολλά στους ανθρώπους που είναι κοντά μου, όταν αισθανθώ ότι δεν έχω την ανάλογη συμπεριφορά, ξεκόβω - άλλες φορές απότομα, άλλες σταδιακά. Μέσα μου όμως πάντα ξέρω. Γνωρίζω πότε δεν παίρνω πίσω τα συναισθήματα που έχω δώσει». Εχει σκεφτεί να αλλάξει; Να μην είναι τόσο δοτική; «Γίνεται; Στον έρωτα είμαι δοτική». Τι την εμπνέει σε έναν άνδρα; «Να έχει πάθος για τη ζωή του. Μου αρέσουν οι παθιασμένοι άνθρωποι. Να μου εμπνέει σεβασμό. Να παίρνει αποφάσεις». Περιμένει έναν μεγάλο έρωτα; «Ναι. Τον περιμένω». Θα άφηνε την καριέρα της για έναν μεγάλο έρωτα; «Για να είμαι ειλικρινής, στο παρελθόν, κάποιος μου είχε ζητήσει να αφήσω το επάγγελμά μου. Ισως γιατί έμπαινε η ζήλια στη μέση. Δεν το επέτρεψα. Δεν θέλω να αφήσω κανέναν να επέμβει στη δουλειά μου», απαντά με τρόπο που δεν σου αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης.

Στιγμιότυπα από τις προπονήσεις, τις δραστηριότητές της στη θάλασσα και τις πρόβες της κατακλύζουν τις σελίδες της στα social media. Προσέχει τον εαυτό της; «Πάρα πολύ! Δεν εννοώ ότι κοιτάζομαι στον καθρέφτη πέντε ώρες την ημέρα. Κάνω σπορ, γυμναστική, προσέχω τη διατροφή μου για να είμαι υγιής. Εχω πολύ καλό μεταβολισμό, αλλά όταν το παρακάνω με το φαγητό, τότε μαζεύομαι». Την αγχώνει η ζυγαριά; «Δεν θα το έλεγα. Αν και στην εφηβεία μου είχα βάλει 10 κιλά παραπάνω, αισθάνομαι ότι το ελέγχω. Με απασχολεί περισσότερο ο χρόνος.



 Θα ήθελα μεγαλώνοντας να μοιάσω στη μαμά μου, που έχει ακόμα ωραίο σώμα και είναι όμορφη. Εναποθέτω τις ελπίδες μου στο DNA μου». Την αγχώνει η στιγμή που θα πάψουν να τη φλερτάρουν οι άντρες; «Γιατί; Φλερτάρουν; Αναρωτιέμαι αν το κάνουν. Προσωπικά έχει πολύ καιρό να με φλερτάρει ένας άνδρας. Νομίζω ότι φοβούνται! Κάποια πράγματα, όπως ο χορός, έχουν γίνει ταμπού. Βγήκα πρόσφτατα με μία φίλη μου για να χορέψουμε και μας κοιτούσαν σαν να έβλεπαν κάτι περίεργο. Οι μόνες που χορεύαμε ήμασταν εμείς. Σε κάποια πράγματα μου αρέσει να είμαι παλιομοδίτισσα όμως. Ναι! Είμαι ρομαντική. Κρατάω ημερολόγιο. Γράφω τραγούδια για τα συναισθήματά μου. Γράφω σε χαρτιά τους στόχους μου. Εκφράζω τις σκέψεις μου. Θέλω να γράφω και για τα λάθη μου. Να διορθώνω τον χαρακτήρα μου», λέει με μάτια που λάμπουν.

Τι ετοιμάζει «Προσεχώς», όπως είναι ο τίτλος του νέου της single; «Πολλά πράγματα. Με την Panik Records, την εταιρεία μου, ετοιμάζουμε ένα ολοκαίνουριο καλοκαιρινό τραγούδι και έχω κι άλλα ευχάριστα νέα. Συμμετείχα στον μουσικό διαγωνισμό Music Festival που πραγματοποιήθηκε στη Βουλγαρία. Προκρίθηκα στον τελικό που θα γίνει στη Ρωσία και θα διαγωνιστώ ανάμεσα σε 20 χώρες!» καταλήγει με ενθουσιασμό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης