Κώστας Μαρτάκης: «Με φτιάχνει το λαϊκό τραγούδι. Είμαι Ελληνάρας»

Κώστας Μαρτάκης: «Με φτιάχνει το λαϊκό τραγούδι. Είμαι Ελληνάρας»

Ο γοητευτικός Κώστας Μαρτάκης μιλάει για την παρουσία του στην τηλεόραση για δεύτερη σεζόν, εξομολογείται το όνειρό του για στροφή στο λαϊκό ρεπερτόριο, αποκαλύπτει σε ποιον δημοτικό χορό «πετάει» και εξηγεί τι εννοεί όταν λέει ότι είναι «Ελληνάρας»

Κώστας Μαρτάκης: «Με φτιάχνει το λαϊκό τραγούδι. Είμαι Ελληνάρας»
Τον Κώστα Μαρτάκη τον γνωρίσαμε μέσα από reality μουσικής στον ALPHA. Το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του γρήγορα τον έκανε δημοφιλή, ιδίως στον γυναικείο πληθυσμό, ενώ σύντομα ακολούθησαν και οι πρώτες επαγγελματικές επιτυχίες. Εκανε γόνιμες συνεργασίες σε νυχτερινά μαγαζιά και οι δίσκοι που έβγαλε του χάρισαν μια σταθερή πορεία στον χώρο, την οποία κατάφερε να διατηρήσει δίχως να την κηλιδώσει με σκάνδαλα. Με τον Κώστα είχαμε να βρεθούμε τρία χρόνια. Παραμένει το ίδιο απλός και χαμογελαστός και με την ίδια θετική στάση απέναντι στη ζωή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας δεν ήταν λίγοι αυτοί που μας διέκοψαν για να του εκφράσουν τον θαυμασμό τους, ενώ τα γυναικεία βλέμματα ήταν σταθερά συγκεντρωμένα πάνω του. Πλέον πατάει γερά στα πόδια του -σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο- και δηλώνει έτοιμος να επαναπροσδιορίσει πολλά πράγματα στη ζωή του.

- Πέρυσι έκανες το τηλεοπτικό σου ντεμπούτο με την παρουσίαση των backstage του «Dancing with the stars», ενώ φέτος παρουσιάζεις το τηλεπαιχνίδι «Super Buzz» στο κανάλι Epsilon.
Κλείσιμο
Ναι, είναι ένα τηλεπαιχνίδι το οποίο ήταν δική μου ιδέα. Ημουν σε συζητήσεις για να κάνω ένα άλλο τηλεπαιχνίδι, αλλά ένα βράδυ, ενώ έπαιζα με τους φίλους μου το συγκεκριμένο παιχνίδι στο PlayStation, αναρωτήθηκα αν θα μπορούσε να μεταφερθεί με κάποιες προσαρμογές και στην τηλεόραση. Το πρότεινα στο κανάλι, τους άρεσε και το κάναμε. Νιώθω υπέροχα που κάνω κάτι καινούριο στην τηλεόραση κι ευχαριστώ το Epsilon και τον Μένιο Φουρθιώτη που πραγματοποίησαν την ιδέα μου.



«Στις αρχές, όταν ξεκίνησα το τραγούδι, έλεγαν ότι είμαι χοντρός, αλλήθωρος και άφωνος», εξομολογείται στο «thema people» ο Κώστας Μαρτάκης. Στη φωτογραφία αριστερά, με τον Γιάννη Πλούταρχο

- Σκέφτεσαι, παράλληλα με το τραγούδι, να προωθήσεις μια καριέρα και στην τηλεόραση;
Το τραγούδι το αγαπώ. Είμαι καλλιτέχνης και με αυτή την ιδιότητα προσεγγίζω και το παιχνίδι. Δεν μπήκα στη νοοτροπία του παρουσιαστή, ο οποίος μπορεί και να τσαλακωθεί παραπάνω. Η δουλειά μου είναι το τραγούδι και αυτό θέλω να υπηρετώ μέχρι να πεθάνω. Μην ξεχνάς ότι βγήκα από το «Dream Show», ένα τηλεοπτικό προϊόν. Η τηλεόραση μου αρέσει. Δεν ξέρω όμως αν θέλω να κάνω καριέρα εκεί. Μου αρέσει, με βοηθάει στη δουλειά μου, αλλά δεν θα μπορούσα να το κάνω μόνιμα. Νομίζω, θα με άγχωνε μια καθημερινή εκπομπή στην τηλεόραση. Αυτό που θα μου άρεσε να κάνω είναι ένα talk show, όπως αυτό του Θοδωρή Αθερίδη, ή να είμαι coach στο «The Voice».

- Πολλοί μπορεί να σχολιάζουν δηκτικά το γεγονός ότι βλέπουν έναν τραγουδιστή σε ρόλο παρουσιαστή. Δεν θεωρώ ότι κλέβω τη δουλειά κάποιου. Μου έγινε μια πρόταση, που σημαίνει ότι κάτι είδαν σε μένα, το σκέφτηκα και δέχτηκα. Δεν χτύπησα κάποια πόρτα, ούτε πήρα τη δουλειά κάποιου άλλου. Δεν είναι κακό να δοκιμάζεις πράγματα αν είσαι καλός και σε κάτι άλλο από αυτό που έχεις επιλέξει ως επάγγελμα. Δεν θεωρώ ότι είμαι ο Λάρι Κινγκ στην παρουσίαση, αλλά το κάνω με αγάπη. Προτιμώ ανθρώπους που κάνουν κάτι με μεράκι παρά αυτούς που το κάνουν γι’ άλλους λόγους.

- Σε άγχωσε το τι θα γραφόταν στα media; Οχι, ποτέ δεν με ένοιαζε. Στις αρχές, όταν ξεκίνησα το τραγούδι, έλεγαν -μεταξύ άλλων- ότι είμαι χοντρός, αλλήθωρος και άφωνος. Δεν ασχολήθηκα ποτέ. Οι συνεργάτες μου και οι άνθρωποί μου έλεγαν ότι δεν γίνεται να αρέσω σε όλους. Μάλιστα, από τη στιγμή που έκανα με αξιοπρέπεια τη δουλειά μου και ένιωθα καλά με αυτό που έκανα, δεν με αφορούσε. Δεν είμαι ο καλύτερος στο γυαλί και το γνωρίζω. Αλλά δίνω τον καλύτερο εαυτό μου.

- Στις αρχές Ιουνίου κυκλοφορεί η νέα σου δισκογραφική δουλειά από την Panik Platinum, όπου βλέπουμε μια στροφή στο λαϊκό ρεπερτόριο. Ολόκληρο το άλμπουμ μουσικά το υπογράφει ο καταξιωμένος συνθέτης Κυριάκος Παπαδόπουλος σε συνεργασία με πλήθος σημαντικών στιχουργών όπως ο Ηλίας Φιλίππου, η Ναταλία Γερμανού, η Βίκυ Γεροθόδωρου, η Εύη Δρούτσα, η Ελένη Γιαννατσούλια, η Ολγα Βλαχοπούλου και η Βάγια Καλαντζή. Τον Κυριάκο τον κυνηγούσα πολλά χρόνια να δουλέψουμε μαζί γιατί έχει γράψει σε όλους τους μεγάλους καλλιτέχνες. Δεν κάνω μια στροφή στην καριέρα μου, κάνω ένα άνοιγμα στους ορίζοντές μου. Επαναπροσδιορισμός λέγεται. Μεγαλώνω -σε λίγες μέρες θα γίνω 31 ετών- και περνάω μουσικά στο ελαφρολαϊκό. Δεν μπορώ να τραγουδάω ακόμα το «Mamacita». Είμαι Ελληνάρας και ρέει πολύ μέσα μου το κλαρίνο, το μπουζούκι, το βιολί.

- Από πού έχεις τέτοια ακούσματα; Εσύ δεν είσαι πιο ποπ; Και ως πελάτης αλλά και ως τραγουδιστής στο μαγαζί όπου εμφανίζομαι μου αρέσει περισσότερο το λαϊκό τραγούδι. Οταν πρωτοξεκίνησα, με κατέταξαν στο ποπ τραγούδι λόγω εμφάνισης και λόγω των ανθρώπων με τους οποίους τότε συνεργάστηκα. Μου αρέσει το λαϊκό τραγούδι και το εξερευνώ. Δεν μελετώ Μπιγιονσέ και Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, δεν μου λένε τίποτα. Συζητούσα αυτή τη στροφή με τους συνεργάτες μου εδώ και τρία χρόνια, αλλά μου έλεγαν «όχι ακόμα». Πορευόμουν σε μια λωρίδα και από δω και στο εξής θέλω να πορεύομαι σε δύο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θέλω να σβήσω το παρελθόν μου, το οποίο το τιμώ αφού αυτό με έχει φέρει εδώ σήμερα. Απλώς, τώρα συστήνομαι στον κόσμο με το ελαφρολαϊκό τραγούδι. Μου αρέσει το ποπ αλλά το λαϊκό με φτιάχνει. Και το feedback που έχω είναι θετικό αφού στα μαγαζιά όπου εμφανίζομαι στο λαϊκό πρόγραμμα ο κόσμος με παροτρύνει να τραγουδάω λαϊκό ρεπερτόριο. 

- Ποιου καταξιωμένου καλλιτέχνη το ρεπερτόριο θα ήθελες να αποκτήσεις στο μέλλον; Νομίζω ότι θα μου ταίριαζε αυτό του Αντώνη Ρέμου, του Γιώργου Μαζωνάκη και της Νατάσας Θεοδωρίδου. Εκεί θέλω να πάω. Οχι να γίνω Ρέμος ή Μαζωνάκης, αλλά αυτό το μουσικό ύφος θα ήθελα να αποκτήσω εν καιρώ. 



- Αλήθεια, τι μουσική ακούς; Εξαρτάται από τη διάθεση στην οποία βρίσκομαι. Υπάρχουν μέρες που ακούω μόνο τζαζ και άλλες που ακούω μόνο δημοτικά τραγούδια. Με φτιάχνουν όλα. Και να ξέρεις ότι τα χορεύω όλα τα δημοτικά τραγούδια. Είμαι πολύ καλός στο τσάμικο, αλλά καλύτερος ήταν ο παππούς μου.

- Εμφανίζεσαι στο «Ποσειδώνιο» μαζί με τον Γιάννη Πλούταρχο, τους Boys and Noise, την Josephine και πληθώρα νέων καλλιτεχνών. Τι το ξεχωριστό προσφέρει το σχήμα σας; Ο Γιάννης Πλούταρχος είναι μεγάλος καλλιτέχνης, έχει μοναδική φωνή και η αξία του έχει φανεί στον χρόνο. Αυτός είναι ο καπετάνιος. Εχει φτιάξει μια πολύ ωραία ομάδα με καλούς αξιωματικούς κι έτσι έχει δημιουργηθεί ένα πλήρες πρόγραμμα.  

- Πόσο επηρέασε η κρίση τη ζωή σου; Δεν άλλαξε η ζωή μου, απλώς μαζεύτηκε. Πήγα σε μικρότερο σπίτι, μάζεψα τα έξοδα και σταμάτησα τα ηλίθια ψώνια. Τις σπατάλες, γενικότερα. Στη δουλειά πλέον δουλεύουμε διήμερα ή τριήμερα από εξαήμερα που ήταν κάποτε. Το μεροκάματο έχει πέσει και είναι λογικό λόγω της οικονομικής κρίσης. Από την άλλη, θεωρώ πως είχε και κάποια θετικά αποτελέσματα. Εγινε ένα ξεσκαρτάρισμα στον χώρο μας κι έμειναν αυτοί που αξίζουν πιο πολύ.

- Πόσο σε βοήθησαν στο τραγούδι τα χρόνια σου στον αθλητισμό; Πάρα πολύ. Στο πρόγραμμα, στην πειθαρχία, γενικότερα στη δουλειά με έχει βοηθήσει ο αθλητισμός. Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που μου λένε ότι ένας λόγος για τον οποίο συνεργάζονται μαζί μου είναι ότι ήμουν αθλητής. Ξέρω τι σημαίνει να έχεις σκυμμένο το κεφάλι, να δουλεύεις και να έχεις στόχους.

- Εχεις σκύψει ποτέ το κεφάλι σε συνεργασία; Σου έχουν κλείσει το μικρόφωνο ή σου έχουν κόψει το πρόγραμμα; Σε όλους έχουν συμβεί αυτά. Αλλά λόγω του ότι δεν είμαι ανταγωνιστικός δεν μου έχουν φερθεί άσχημα. Μπορεί να μην περνούσα καλά λόγω χημείας, αλλά στη σκηνή δεν το έβλεπα έτσι.

- Ποια ήταν η πιο δύσκολη επαγγελματική σου στιγμή; Στην αρχή της καριέρας μου, που έγραφαν ότι είμαι άφωνος. Δεν λέω ότι είμαι ο Πάριος, αλλά δεν είμαι και τόσο ατάλαντος.

- Σε τι φάση βρίσκεσαι στην προσωπική σου ζωή; Είμαι πολύ καλά και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω στη ζωή μου την ανιψιά μου, τη Σήλια, την οποία αγαπώ πάρα πολύ. Είναι ο έρωτάς μου.

- Μήπως η ανιψιά σου σού ξύπνησε την επιθυμία να γίνεις πατέρας; Πριν από τη γέννησή της ακόμα ήθελα παιδιά. Αλλά απ’ όταν ήρθε στη ζωή και είδα αυτό που βίωνε η αδελφή μου, το έβαλα πιο έντονα στο μυαλό μου. Θα ήθελα αργότερα να κάνω οικογένεια και σίγουρα να κάνω δύο παιδιά.

- Παιδιά εντός ή εκτός γάμου; Δεν με ενοχλεί πολύ αυτό. Ο γάμος είναι χαρτιά. Η ολοκλήρωση του ανθρώπου είναι τα παιδιά και όχι ο γάμος.

- Και τι αναζητάς από μια σύντροφο; Δεν ξέρω τι θέλω γιατί όλες οι σχέσεις μου ήταν διαφορετικές μεταξύ τους. Οχι μόνο εμφανισιακά αλλά και στον χαρακτήρα. Σε άλλες σχέσεις μου έβγαινε μαλθακότητα, σε άλλες περιπέτεια ή ανταγωνισμός. Σίγουρα επειδή βαριέμαι εύκολα θέλω κάτι να με κρατάει.

- Εχεις ζήσει μεγάλο έρωτα; Ναι, έχω ζήσει μεγάλο έρωτα και έχω κλάψει πολύ. Γενικά ζω έντονα τις σχέσεις μου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης