Χάρης Γιακουμάτος: Ο ανιψιός του πολιτικού δαμάζει τις «Τρίχες»

Χάρης Γιακουμάτος: Ο ανιψιός του πολιτικού δαμάζει τις «Τρίχες»

Πρωταθλητής στο πόλο, μοντέλο, επιχειρηματίας και νεόκοπος ηθοποιός: ο Χάρης Γιακουμάτος, έχοντας τον ρόλο του βοηθού κομμωτή στη νέα σειρά «Τρίχες», μιλάει για την προσπάθειά του να ακολουθήσει τις ατάκες του Νίκου Μουτσινά και αποκαλύπτει τους λόγους που θαυμάζει τον θείο του, Γεράσιμο Γιακουμάτο

Χάρης Γιακουμάτος: Ο ανιψιός του πολιτικού δαμάζει τις «Τρίχες»
«Αγώνες, προπονήσεις, ατέλειωτα πλακάκια, χλώριο, πολύ χλώριο όμως», είναι όσα θυμάται ο Χάρης Γιακουμάτος από τη ζωή του στις πισίνες. Ο 32χρονος αθλητής που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Ευρωπαϊκό και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πόλο επιθυμεί πλέον να αλλάξει παραστάσεις. Θέλει να βρίσκεται ανάμεσα σε κάμερες, μόνιτορ, φώτα και σκηνικά, κάτι που πέτυχε -εν μέρει- κερδίζοντας τον ρόλο του Σπύρου, του βοηθού κομμωτή στη  σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου με τίτλο «Τρίχες».

Κλείσιμο


Καθισμένος σε έναν από τους καφέ δερμάτινους καναπέδες του «Life Cocktail Bar», ενός από τα δύο μαγαζιά που διατηρεί στο Χαλάνδρι, ο Χάρης μοιράζεται τον ενθουσιασμό και την αγωνία του για τη συμμετοχή του στις «Τρίχες». «Είμαι βοηθός κομμωτή και πιάνω δουλειά σε ένα κομμωτήριο που, κλασικά, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στη σειρά, εκτός από κομμωτής είμαι και το "δεύτερο καμάκι", που λένε. Οσο για το πρώτο, είναι ο μετρ Ντον Τζιοβάνι, ρόλος τον οποίο παίζει ο Αντώνης Βλοντάκης. Είναι κράχτης γυναικών κι εγώ αναλαμβάνω μετά από αυτόν είτε να κουρέψω είτε να κάνω καμάκι για να φέρω πελατεία. Τι να κάνουμε;», λέει γελώντας στο «thema people».Ο ρόλος του Σπύρου, όπως μας λέει, είναι πολύ μικρός, αλλά σημαντικός για να τον φέρει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό του, που δεν είναι άλλο από τη σκηνοθεσία: «Λατρεύω τη σκηνοθεσία. Ο κύριος λόγος που πήγα στο σίριαλ και πέρασα από οντισιόν δεν είναι γιατί θέλω να γίνω μεγάλος ηθοποιός, αλλά γιατί ήθελα να δω πώς δουλεύει ο κ. Ρήγας. Πώς δουλεύουν τα σίριαλ, πώς λειτουργούν οι ηθοποιοί. Ηθελα να μάθω τα μυστικά του επαγγέλματος στην πράξη». Τον ρωτάμε αν υπάρχει κάποιο θέμα που τον ιντριγκάρει, το οποίο μάλιστα θα έθιγε σε κάποια μελλοντική ταινία του, και μας απαντά: «Είμαι λίγο Χολιγουντιανός, της σχολής Παπακαλιάτη. Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει κάνει πολύ ωραίες παραγωγές. Είναι εκείνος που έχει φέρει τον αμερικανικό κινηματογράφο πιο κοντά στην ελληνική πραγματικότητα. Προσωπικά έχω μια αδυναμία στις action movies. Θα ήθελα δηλαδή να φτιάξω την πρώτη ταινία δράσης στην Ελλάδα».



Ο θείος του Χάρη, υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να φοιτήσει σε κάποια σχολή σκηνοθεσίας, ενώ προγραμματίζει να παρακολουθήσει κάποια σεμινάρια που θα του δώσουν τα βασικά εφόδια για να προχωρήσει.

Ωστόσο αυτά τα αφήνει για αργότερα, γιατί προς το παρόν, όπως λέει, τρέχει να προλάβει τις ατάκες του Νίκου Μουτσινά και της Βασιλικής Ανδρίτσου. «Η ροή στη σειρά "Τρίχες", κλασική των Ρήγα - Αποστόλου, είναι πολύ γρήγορη. Οι ατάκες πέφτουν η μία μετά την άλλη κι εγώ είμαι συνέχεια στην τσίτα για να δέσω με τους ηθοποιούς. ΄Οντας δίπλα στον Νίκο Μουτσινά και τη Βασιλική Ανδρίτσου, των οποίων οι ατάκες δεν παίζονται, προσπαθώ κι εγώ να κυνηγήσω. Αλλωστε είναι τρελοί ατακαδόροι και στη ζωή τους, δεν τους πιάνεις πουθενά! Τον πρώτο καιρό ήταν δύσκολο, περίμενα αρκετή ώρα για να τα καταφέρω, αλλά πλέον έχω αρχίσει και δένω μαζί τους», λέει ο Χάρης Γιακουμάτος.

Οι κριτικές δεν τον φοβίζουν και ελπίζει, λόγω του μικρού του ρόλου, όπως λέει, «να πέσω στα μαλακά». Εκείνο για το οποίο αγωνιά, κατάλοιπο από τον αθλητισμό γαρ, είναι για το αν θα καταφέρει σε κάθε επεισόδιο να γίνεται όλο και καλύτερος. «Θέλω να δω αν όντως βγάζω κάτι καλό στη σειρά. Στην πρεμιέρα, όπως και όλοι οι συντελεστές, περίμενα πώς και πώς μπροστά στην τηλεόραση να δω πώς θα πάει», μας εκμυστηρεύεται. Οσο για το πώς σχολιάζει την πορεία της σειράς, δηλώνει: «Πιστεύω ότι η σειρά θα πάει καλύτερα. Σίγουρα τα πρώτα επεισόδια είναι λίγο μουδιασμένα. Οσο δένουν μεταξύ τους οι ηθοποιοί τόσο πιο ωραίο φαίνεται και το αποτέλεσμα κι έτσι το σενάριο εξελίσσεται πάρα πολύ καλά. Συν το ότι στη σειρά θα εμφανιστούν πάρα πολλοί γκεστ σταρ, όπως η Μαρία Μπεκατώρου, ο Γιούρκας Σεϊταρίδης και πολλοί άλλοι. Ενας-ένας που έρχεται θα κάνει τη διαφορά. Γίνεται πανικός», λέει ο Χάρης Γιακουμάτος στο «thema people».

Από την πρώτη του οντισιόν στη σειρά έχει κρατήσει ένα σχόλιο του Αλέξανδρου Ρήγα: «Ακουσα το εξής ευχάριστο από τον κ. Ρήγα: ότι δεν έκανα για τον πρώτο ρόλο που πήρε ο Βλοντάκης γιατί μικροδείχνω! Τότε του είπα “χαίρομαι στα 32 μου να μου λένε ότι φαίνομαι μικρός". Και είχε δίκιο». Για εκείνους που τον γνωρίζουν καλά ο Χάρης έχει παραμείνει μέσα του ένα μικρό παιδί. Ο αθλητισμός, όπως λέει, τον βοήθησε να διαφυλάξει την παιδικότητά του.



Οι άνδρες της τηλεοπτικής σειράς «Τρίχες»

 «Δόξα τω Θεώ, ήταν ωραία τα παιδικά μου χρόνια γιατί ήταν αγνά. Ευγνωμονώ τον πατέρα μου που με έσπρωξε στον αθλητισμό, μια που ήταν διαιτητής και αθλούνταν από πολύ νεαρή ηλικία, γιατί στο κρίσιμο κομμάτι της εφηβείας το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω σε αγώνες. Οχι, δεν είχα στο μυαλό μου να πάω να αλητέψω στη γειτονιά, άλλωστε δεν είχα και τόσο πολύ ελεύθερο χρόνο», λέει για την εφηβική του ηλικία, στην οποία ανατρέχει συχνά πυκνά.

Σίγουρα λόγω του αθλητισμού έχασε βόλτες και διακοπές με φίλους, την πενταήμερη που του έχει μείνει απωθημένο, ωστόσο έχει να θυμάται διακρίσεις, αποστολές με τις ομάδες, γέλια στα αποδυτήρια. Εκτός από τον αθλητισμό, ένα ακόμα μεγάλο σχολείο για εκείνον ήταν το γηροκομείο που διατηρούν οι γονείς του στο Νέο Ψυχικό. «Οι γονείς μου είχαν από παλιά γηροκομείο και ως παιδί πήγαινα κι εγώ. Ειδικά η μητέρα μου είχε τους ηλικιωμένους σαν να ήταν δικοί της συγγενείς. Τους έδειχνε τόση αγάπη που τους ένιωθα κι εγώ δικούς μου. Είχα πάρα πολλούς παππούδες, έπαιρνα πολλά δώρα μικρός, με πρόσεχαν και με αγαπούσαν πολύ. Θυμάμαι τις γιορτές του Πάσχα που κάναμε όλοι μαζί και ήταν σαν οικογενειακό τραπέζι!», λέει.

'Οντας ο ίδιος ανιψιός πολιτικού και μάλιστα προβεβλημένου όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ξέρει από πρώτο χέρι πώς είναι να σε χαρακτηρίζουν με το παραμικρό: «Σίγουρα κάποιοι πίσω από την πλάτη μου με λένε "βολεμένο", ιδίως εκείνοι που δεν με γνωρίζουν. Γιατί όσοι είναι κοντά μου και ξέρουν όλα όσα κάνω και πώς αγωνίζομαι στα μαγαζιά, καταλαβαίνουν ότι απέχω πολύ από τη ζωή ενός βολεμένου». Ολα αυτά τα χρόνια έχει μάθει ότι δεν έχει νόημα να υπερασπίζεται τον θείο του ως πολιτικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δέχεται να τον θίγουν ως άνθρωπο. «Δεν μπορώ να αλλάξω την άποψη του καθενός όσον αφορά στην πολιτική του ιδιότητα. Μπορώ να αλλάξω, όμως, την άποψή του για τον θείο μου ως άνθρωπο. Ο θείος μου ήταν πάντα κοντά μου. Εχει πολύ καλές σχέσεις με τον πατέρα μου, σαν αδέλφια που είναι. Πάντα μου έλεγε να χτίζω τον δρόμο μου και να προσπαθώ γι’ αυτό που αγαπώ. Αυτό και κάνω. Το ίδιο έκανε κι εκείνος: ακολούθησε την πολιτική παρόλο που είναι γιατρός και θα ήταν πολύ καλύτερα οικονομικά αλλά και πιο ήσυχος, συν το ότι θα έβλεπε λίγο και την οικογένειά του.

Είχε όμως την τρέλα του, την αγάπη του για την πολιτική, την οποία και ακολούθησε. Ο θείος μου είναι πρότυπο για μένα», λέει χαρακτηριστικά ο Χάρης Γιακουμάτος, που καταπιάνεται με κάτι μόνο αν είναι σε θέση να το υποστηρίξει. «Κάποια πράγματα που δεν μου αρέσουν, δεν τα κάνω», λέει, αν και στο παρελθόν δεν κράτησε την ίδια γραμμή με αποτέλεσμα να νιώσει έξω από τα νερά του: «Ημουν για περίπου δύο μήνες στον "Πρωινό Καφέ" με την Ελεονώρα Μελέτη. Και ενώ όλες οι συνθήκες ήταν πραγματικά εξαιρετικές, εγώ δεν το είχα. Ούτε με την ελληνική μουσική, ούτε με τον χορό. Δεν χορεύω γενικά στη ζωή μου. Το πάλεψα, προσπάθησα, αλλά ήταν ένα τηλεοπτικό προϊόν στο οποίο δεν μπορούσα να προσφέρω. Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου σε μια εκπομπή όπου θα μπορούσα να παρουσιάσω τα δικά μου πράγματα. Αλλά το να πλαισιώνω τα χορευτικά κάποιου λαϊκού τραγουδιστή δεν θα το έκανα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης