Ρία Μαχαίρα: Δεν είμαι σνομπ, είμαι ντροπαλή

Ρία Μαχαίρα: Δεν είμαι σνομπ, είμαι ντροπαλή

Η Ρία Μαχαίρα ανήκει σε εκείνη την κατηγορία γυναικών που οι υπόλοιπες αγαπούν να μισούν. Ψηλή, ξανθιά, με ιδανικές αναλογίες, σέξι. Είκοσι ετών. Τι είναι αυτό που τη διαχωρίζει, λοιπόν, από την υπόλοιπη συνομοταξία των εντυπωσιακών ξανθών; Oταν ανοίγει το στόμα της δεν θέλεις να το βάλεις στα πόδια, να αλλάξεις κανάλι, δεν αισθάνεσαι άβολα. Σπουδάζει στο Πάντειο και στη σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Δεν έκανε διακοπές το καλοκαίρι για να κάνει πρακτική στο κανάλι και περνάει πολλές ώρες στον καθρέφτη. Κάνοντας πρόβες ώστε να μην κάνει λάθος on air στην τηλεοπτική εκπομπή «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»

Ρία Μαχαίρα: Δεν είμαι σνομπ, είμαι ντροπαλή
Επιμένει να πληρώσει τον λογαριασμό στο καφέ. Δεν σου δίνει κι άλλη επιλογή. «Είμαι εγωίστρια, τελειομανής, αλλά δοτικός άνθρωπος», είχε πει προηγουμένως. Η Ρία Μαχαίρα ίσως ήταν σπασικλάκι στο Λύκειο. «Πέρασα με την πρώτη στο Πάντειο. Σπουδάζω στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Μιλάω αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά και θέλω να ξεκινήσω ρώσικα. Με δύο ώρες καθημερινό διάβασμα πέρασα. Πηγαίνω σε διαλέξεις και δεν χάνω τις εξεταστικές. Δεν ξέρω αν είμαι σπασικλάκι. Ημουν καλή μαθήτρια. Βασικά είχα πρόγραμμα.

Σε όλη μου τη ζωή προσπαθώ να ακολουθώ ένα πρόγραμμα. Ηθελα να έρθω στην Αθήνα και να γίνω δημοσιογράφος. Είμαι από τη Λάρισα. Δημοσιογράφος ήθελα να γίνω ανέκαθεν».
Αποφασισμένη. Προσαρμόστηκε εύκολα στην πρωτεύουσα; «Είμαι τυχερή. Γενικά και στα επαγγελματικά μου. Ερχόμουν συχνά στην Αθήνα. Η μεγαλύτερη αδελφή μου σπουδάζει στη Νομική. Μένουμε μαζί στο Θησείο. Είχα και αρκετούς γνωστούς. Τον πρώτο χρόνο που ήρθα πέρασα πολύ όμορφα. Εβγαινα πολύ. Από το δεύτερο έτος αποφάσισα να γραφτώ στη δημοσιογραφική σχολή του ΑΝΤ1, στο MediaLab. Και ήμουν στο τρέξιμο. Πήγαινα από τη μία σχολή στην άλλη. Ναι, είχα καθηγήτρια τη Σταματίνα Τσιμτσιλή. Μπορώ να σου πω ότι ήταν έξοχη. Δεν έκανε βαρετό, δασκαλίστικο μάθημα. Το καλοκαίρι, λοιπόν, αποφάσισα να ξεκινήσω την πρακτική μου.

Με το ψυχαγωγικό κομμάτι ήθελα να ασχοληθώ. Μόνη μου δήλωσα το ενημερωτικό όμως. Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, 7 με 10 κάθε μέρα, επί δύο μήνες. Ξεκίνησα τον Ιούλιο. Φυσικά έκανα καφέδες και έβγαζα φωτοτυπίες. Ολοι έτσι ξεκινούν, δεν θα ήμουν η εξαίρεση. Μετά από μια εβδομάδα, λοιπόν, μου λέει ο αρχισυντάκτης μου, ο Αντώνης Παπαδάκης, ότι θα βγω να κάνω ρεπορτάζ. Και πελάγωσα. Θεωρητικά όλα είναι εύκολα. Επρεπε να κάνω ένα ρεπορτάζ σχετικά με την τιμή της ξαπλώστρας στις παραλίες της Αττικής. Εβαλα το σορτσάκι μου και πήγα. Είχε απίστευτη ζέστη. Εκανα μόνη μου το μοντάζ για να παίξει την επόμενη μέρα. Μου πήρε ώρες, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έκανα μοντάζ. Επαιξε το θέμα και με φωνάζει ο αρχισυντάκτης για να μου πει ότι εφόσον μου αρέσει το ψυχαγωγικό κομμάτι, να ψάξω μερικά βιντεάκια να τα παρουσιάσω ως ενότητα στην εκπομπή. Εκείνη τη Δευτέρα μετά την κουβέντα μας, με αιφνιδίασε.

Κλείσιμο


«Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι βγαίνω στο γυαλί νωρίς, είμαι πολύ μικρή. Αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα. Οχι, δεν βιάζομαι να πω ότι θέλω δική μου εκπομπή και περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο. Δεν έχω λόγο να το κάνω»


Δεν είχα αντιληφθεί ότι θα βγω στον αέρα άμεσα. Κι όμως, μόλις πήγα στη δουλειά με ρώτησε αν τα βρήκα και όταν απάντησα θετικά, μου είπε ότι σε ένα τέταρτο θα έβγαινα στον αέρα. Επαθα σοκ. Μπήκα για πέντε λεπτά στο μακιγιάζ και έτρεμα όταν με καλωδίωσαν για να βγω ζωντανά. Τους άρεσα. Εννοείται ότι με έβλεπα μετά σε βίντεο. Για να διορθώσω τα τυχόν λάθη μου. Είχα κανονίσει να πάρω μια εβδομάδα άδεια τον Αύγουστο και να κάνω διακοπές. Με φώναξαν και μου πρότειναν να λέω τον καιρό στη θέση του κυρίου Αρνιακού. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Αμισθί ήμουν, αλλά δεν το σκέφτηκα στιγμή. Τα πράγματα που μαθαίνεις κάνοντας μια δουλειά δεν πρόκειται να τα μάθεις ακόμη κι αν σπουδάσεις δέκα χρόνια. Δεν ήξερα και πολλά από χάρτες. Ευτυχώς που ήταν καλοκαίρι και μιλούσα περισσότερο για τα καιρικά φαινόμενα στα νησιά».

Γιατί έφυγε από το πρωινό ενημερωτικό πρόγραμμα; «Τελείωσε η άδεια του κυρίου Αρνιακού, θα επέστρεφε στη θέση του ο κύριος Παπαδάκης και σαφέστατα θα σοβάρευε η θεματολογία της εκπομπής. Εξάλλου κουράστηκα και ψυχολογικά. Είχα άγχος γιατί ήταν η πρώτη μου επαφή με τη δουλειά. Ξυπνούσα κάθε μέρα στις πέντε παρά τέταρτο τα ξημερώματα. Δεν βγήκα ούτε ένα βράδυ να ξενυχτήσω επί δύο μήνες. Το καλοκαίρι στην Ελλάδα! Ηταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά ήθελα να πάω στους δικούς μου στη Λάρισα να ηρεμήσω».

Πώς είναι να μεγαλώνεις στη Λάρισα; «Ομορφα. Ο πατέρας μου είναι παιδίατρος και η μητέρα μου μικροβιολόγος. Εχω μια αδελφή. Πήγαινα πολύ γυμναστήριο μικρή. Και τώρα πηγαίνω. Με εμπιστεύονται οι γονείς μου. Δεν με πιέζουν. Σέβονται τις αποφάσεις μου. Αρκεί ό,τι κάνω να το κάνω με αξιοπρέπεια. Αποφασίζω λοιπόν, όταν τελείωσε η πρακτική μου, να γυρίσω στη φοιτητική ζωή. Γυρίζω με το λεωφορείο από Λάρισα στην Αθήνα, μπαίνω μέσα στο ταξί να επιστρέψω στο σπίτι μου και χτυπάει το κινητό μου. Ηταν από την εκπομπή του Θέμου για τηλεοπτική συνεργασία. Μου κόπηκαν τα πόδια. Είχα κανονίσει να βγω με φίλους μου εκείνο το βράδυ. Είχαν κλείσει τα παιδιά τραπέζι να πάμε στα μπουζούκια - είχα να βγω μαζί τους δύο μήνες. Και τους το ακυρώνω. Δεν ήθελα να πάω ξενυχτισμένη στο επαγγελματικό ραντεβού». Ποιος είναι ακριβώς ο ρόλος της στην εκπομπή «ΟΛΑ ΜΠΙΠ»; «Σχολιάζω κάποια βίντεο. Ναι, έχουν ένα πιπεράτο περιεχόμενο. Υπηρετώ ένα σέξι concept στην εκπομπή. Ναι, γεμίζει το inbox μου μηνύματα στο προφίλ μου στο Facebook. Δεν απαντώ. Σίγουρα δεν απαντώ στα πρόστυχα. Σε κάποια θα στείλω μια χαμογελαστή φατσούλα. Με έχουν αποκαλέσει πολλές φορές σνομπ στο παρελθόν και δεν θέλω να πιστέψει ο κόσμος ότι δεν απαντώ επειδή είμαι σνομπ. Δεν είμαι σνομπ. Είμαι ντροπαλή. Από άμυνα».

«Δεν Θα φορέσω κάτι πρόστυχο»

Δέχεται τον χαρακτηρισμό «σέξι»; «Προσέχω την εμφάνισή μου. Αναδεικνύω εκείνα τα σημεία που μου φαίνονται ωραία, ελκυστικά. Ισως μικρότερη να ήμουν πιο υπερβολική. Αλλά δεν μου επιβάλλει κανείς να ντυθώ προκλητικά στην εκπομπή. Εχουμε συζητήσει με τον στυλίστα ώστε να νιώθω καλά. Δεν θέλω να φορέσω κάτι πρόστυχο. Δεν είμαι έτσι εγώ».

Εκανε ποτέ μόντελινγκ; «Οχι. Ηθελα πάντα να κάνω κάτι επαγγελματικά που να μπορώ να μιλάω. Να εκφράζομαι. Αλλά έχω παίξει σε ένα βιντεοκλίπ του Χρήστου Μενιδιάτη, το “Κάνε δουλειά σου”». Τη στενοχώρησε κάτι που έχει γραφτεί για εκείνη στα media; «Είχα ανεβάσει μια selfie στον προσωπικό μου λογαριασμό. Αυθόρμητα. Και την αναπαρήγαγαν λέγοντας ότι την είδαν στο Ενημερωτικό Τμήμα του ΑΝΤ1 και έγιναν τα νεύρα τους τσατάλια με την καινούρια σέξι δημοσιογράφο της εκπομπής. Ετσι, γνωστοί μου δημοσιογράφοι με συμβούλευσαν να προσέχω, να προστατεύω τον εαυτό μου. Ωστόσο εγώ στην εκπομπή δεν βγήκα ποτέ στον αέρα με προκλητικό ντύσιμο. Ημουν αξιοπρεπής. Ούτε δήλωσα ποτέ ότι θα κάνω πολιτικό ρεπορτάζ». Τι φοβάται τώρα που μπήκε στον χώρο της τηλεόρασης; «Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι βγαίνω στο γυαλί νωρίς, είμαι πολύ μικρή. Αλλά έτσι ήρθαν τα πράγματα. Οχι, δεν βιάζομαι να πω ότι θέλω δική μου εκπομπή και περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο. Δεν έχω λόγο να το κάνω».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης