Νίκος Μουτσινάς: Αντιμέτωπος με τις τηλεοπτικές σφαλιάρες

Νίκος Μουτσινάς: Αντιμέτωπος με τις τηλεοπτικές σφαλιάρες

Ο Νίκος Μουτσινάς επιχειρεί μια αναδρομή στο τηλεοπτικό παρελθόν του, θυμάται τις στιγμές αγωνίας του «Πρωινού Καφέ» και του «Νικ Ο’ Κλοκ», αποκαλύπτει ότι τα επόμενα επαγγελματικά σχέδιά του περιλαμβάνουν την ηλεκτρική καρέκλα του κριτή στο «Your Face Sounds Familiar» και εξηγεί γιατί δεν θέλει να σχολιάσει οτιδήποτε αφορά στα τηλεοπτικά δρώμενα της νέας σεζόν

Νίκος Μουτσινάς: Αντιμέτωπος με τις τηλεοπτικές σφαλιάρες
Μετά από περισσότερα από δέκα χρόνια καθημερινής έκθεσης στο γυαλί ως παρουσιαστής, ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος έχει μαράζι να υποδυθεί έναν γιατρό στο «Grey’s Anatomy», επιτέλους βλέπει το όνομά του στους τίτλους ενός σίριαλ. Στις «Τρίχες» του ΑΝΤ1 βαφτίζεται Τάσος, είναι ένας παντρεμένος της διπλανής πόρτας, πράος και καρτερικός, ο οποίος τρώει -κατά το κοινώς λεγόμενο- παντόφλα από τη σύζυγό του, την πρωταγωνίστρια κομμώτρια Καιτούλα. «Πρόκειται για έναν ρόλο κόντρα σε μένα. Υποδύομαι έναν ήρεμο άνθρωπο ο οποίος τρώει πολύ χαστούκι από το έτερον ήμισυ», λέει και συμπληρώνει: «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Βασιλική (σ.σ.: Ανδρίτσου) ρίχνει και αληθινά τα χαστούκια. Και επειδή ο Ρήγας γυρίζει πάρα πολλές φορές τα πλάνα, εσείς μπορεί να βλέπετε μία σφαλιάρα, όμως εγώ έχω φάει πέντε. Εχω φύγει από το γύρισμα με πονοκέφαλο από το ξύλο. Κατά τ’ άλλα περνάμε ωραία».

Ωραία βεβαίως περνούσε και στο προηγούμενο τηλεοπτικό του σπίτι, το «Δέστε τους», το παραδέχεται. «Δεν αρνούμαι ότι η καλύτερή μου στιγμή είναι τα πέντε ωραία χρόνια του ‘‘Δέστε τους’’. Ηταν το πανεπιστήμιο που δεν έζησα. Η πλάκα, η παρέα, το πείραγμα, το γέλιο. Τώρα πήρα πτυχίο και αλλάζω επαγγελματικό προσανατολισμό. Φέτος νιώθω ότι έχω κάνει σωστή επιλογή», δηλώνει περιχαρής. «Αυτή είναι η άποψή μου. Το σκεφτόμουν εδώ και ενάμιση χρόνο. Νιώθω τελείως ξαλαφρωμένος. Είναι τελείως διαφορετική η καθημερινότητά μου, κάνω επιτέλους αυτό που ήρθα να κάνω από τη Θεσσαλονίκη. Εκανα υπομονή πολλά χρόνια, αρετή που δεν διαθέτω. Εχει αλλάξει πια το πρόγραμμά μου. Δεν με ενδιαφέρει τι έκανε ο ένας ή ο άλλος ή τι είπε ο τρίτος για να το σχολιάσω στην εκπομπή. Θα το κάνω με την παρέα μου, αν τύχει, χωρίς πίεση», καταλήγει. Ετσι χαλαρά δηλαδή όπως θυμάται τον παππού του -πολιτικό μηχανικό και ερασιτέχνη ταχυδακτυλουργό- στα παιδικά του χρόνια να σηκώνεται, να παίρνει το βαλιτσάκι με τα τρικ στο χέρι και να στήνει αυτοσχέδιες παραστάσεις για την οικογένεια, με βοηθό του πάντοτε τον μικρό Νίκο. Μιλά με αγάπη για τον παππού και τη γιαγιά του, τους οποίους είχε φέρει στην Αθήνα μαζί με τη μαμά του, όταν συνειδητοποίησε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν πια γι’ αυτόν παρελθόν. Θυμάται τις συζητήσεις με τη μητέρα του όταν ως απόφοιτος της Δραματικής την έπαιρνε για να τον παρηγορήσει που δεν τον έπαιρναν σε ακροάσεις και εκείνη του απαντούσε μονίμως με τη φράση-πασπαρτού «Κάθε εμπόδιο για καλό», η οποία τον εκνεύριζε.

Κλείσιμο

 
 
   
«Η Βασιλική (σ.σ.: Ανδρίτσου) τα ρίχνει και αληθινά τα χαστούκια. Και επειδή ο Ρήγας γυρίζει πάρα πολλές φορές τα πλάνα, εσείς μπορεί να βλέπετε μια σφαλιάρα, εγώ όμως έχω φάει πέντε. Εχω φύγει από γύρισμα με πονοκέφαλο από το ξύλο. Κατά τα άλλα περνάμε ωραία» 

Τι τον εκνευρίζει όμως σήμερα, σχεδόν 15 χρόνια αργότερα; Η απόκρισή του είναι άμεση, λες και απαντούσε σε μια ερώτηση που είχε γίνει από καιρό: «Ολο αυτό που ο κόσμος πια σχολιάζει τα νούμερα με εξοργίζει. Δεν είναι δουλειά του κόσμου να σχολιάζει τα νούμερα, αλλά να πει αν του αρέσει μια εκπομπή ή όχι. Ολοι αναλύουν γιατί έκανε 8 ο ένας και 20 ο άλλος. Δεν νομίζω ότι το έχω κάνει ποτέ στον αέρα. Οχι τουλάχιστον στην έκταση και με τη λεπτομέρεια με την οποία γίνεται τώρα. Αμα είναι έτσι, να λένε στον κόσμο όλες τις υποκατηγορίες. Το λεγόμενο ‘‘δυναμικό κοινό’’ χωρίζεται σε άνδρες 15-24 ετών, γυναίκες 15-24 ετών, και δεν ξέρω γω τι άλλο. Μπορεί στο σύνολο κάτι να είναι χαμηλό, αλλά να σκίζει σε μια υποκατηγορία. Ας τα πουν λοιπόν όλα στον κόσμο, να γίνουμε όλοι διαφημιστές. Και το λέω έτσι κοφτά διότι ο κόσμος επηρεάζεται από αυτά. Αν ακούσουν ότι κάτι κάνει νούμερα, θα τρέξουν όλοι να το δουν. Είναι βασική αρχή της ψυχολογίας της μάζας. Οι ξένες σειρές δηλαδή που κατεβάζουμε από το Ιντερνετ, ξέρουμε τι νούμερα κάνουν στην Αμερική; Αν μας αρέσει μια σειρά, τη βλέπουμε. Νομίζω ότι τελικά αποσυντονίζεται ο τηλεθεατής», καταλήγει.

Πόσο «αποσυντονισμένοι» είναι όμως οι τηλεθεατές του νέου πρωινού με τον Μάρκο Σεφερλή, κατά την άποψή του; «Δεν έχω δει την εκπομπή του Σεφερλή, τουλάχιστον ολόκληρη. Πιστεύω όμως ότι κάνει αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα», απαντά με ειλικρίνεια. «Γι’ αυτό άλλωστε τον πήραν. Το ότι ο κόσμος θέλει να περάσει καλά και να γελάσει είναι σίγουρο και όλοι όσοι είναι στην ψυχαγωγική ζώνη αυτό προσπαθούν. Προφανώς ξέρει πολύ καλά πώς να το κάνει. Εχει ένα πολύ συγκεκριμένο χιούμορ. Τηλεοπτικά πιστεύω ότι εκείνη η εκπομπή με το ταξί ήταν το καλύτερό του. Αυτό όμως περιμένει ο κόσμος και αυτό του δίνει. Δεν περιμένει να δει τον Σεφερλή σοβαρό να παρουσιάζει κάτι στεγνό. Σιγά-σιγά το πειράζει λίγο. Πάει να βρει το δικό του κοστούμι σε αυτό που λέγεται ‘‘πρωινή εκπομπή’’ - που δεν είναι εύκολο».

Οταν τον ρωτάω αν έχει μετανιώσει για αποφάσεις του και τι θα άλλαζε αν μπορούσε, μου απαντά λακωνικά. «Θα άλλαζα το ύψος μου και θα είχα βάλει μαλλιά», λέει ενώ χαϊδεύει στοργικά το γυμνό του κρανίο. Νομίζω ότι τρολάρει αλλά σπεύδει να το αναλύσει: «Είναι βαρετά χωρίς μαλλιά. Δεν μπορείς να τα μακρύνεις, να τα κοντύνεις, να τα βάψεις, να τα κάψεις. Ετσι έχω στραφεί στα γένια. Γένια μακριά, γένια κοντά, μουστάκι με γένια, μουστάκι χωρίς γένια. Πέρυσι τα είχα βάψει κιόλας για την παράσταση. Επειδή μου αρέσουν τα γκρίζα -κι έχουν αρχίσει να γκριζάρουν τώρα- χαίρομαι. Ετσι, με το γκρίζο φαίνεται ότι ωριμάζεις».
Ωριμάζεις όμως και με τα «χαστούκια». Οχι αυτά της Ανδρίτσου στο σίριαλ, αλλά τα άλλα που τρως απροειδοποίητα στην αρένα που λέγεται «τηλεοπτική καριέρα». Για τον Νίκο αυτές οι δύσκολες στιγμές ήταν δύο. «Η εμπειρία του ‘‘Πρωινού Καφέ’’ που είχαμε αναλάβει με την Κατερίνα Ζαρίφη με έφτασε στα όριά μου. Ηταν τραυματική», εξομολογείται και συνεχίζει: «Οχι από νεύρα, αλλά από αγωνία και άγχος για το τι θα γίνει. Υπήρξαν ωραίες στιγμές και πολύ δύσκολες στιγμές. Ευτυχώς, ήταν έξι μήνες μόνο. Δεν μας πίεζαν οι άλλοι. Πιεζόμασταν μόνοι μας. Θέλαμε να πάει καλά. Πολύ κοντά στα ίδια όρια άγχους έφτασα με το ‘‘Νικ Ο’ Κλοκ’’. Διότι είχα μάθει στην ησυχία με το ‘‘Δέστε τους’’. Ξαφνικά έπρεπε να μπω από την αρχή στη διαδικασία. Δεν ήταν ακριβώς δική μου επιλογή. Ελεγα χρόνια ότι ήθελα να κάνω βραδινό. Είχαν έρθει όλοι στο κανάλι και είχαν κάνει τα βραδινά τους σόου. Ετσι όταν είπα ότι θέλω να φύγω από το ‘‘Δέστε τους’’ μου είπαν: ‘‘Συνέχισε και κάνε και κάτι βραδινό’’.

Θεωρητικά, φαινόταν καλό. Δεν προλάβαινα όμως. Μπορεί κάποιος άλλος να τα προλάβαινε, εγώ όχι. Δεν έβγαινε και έτσι όπως το είχα φανταστεί. Τσίτωσα, αγχώθηκα πάρα πολύ. Ηθελα να πάει παρά πολύ καλά, να έχει μεγάλη επιτυχία και να συζητάνε όλοι γι’ αυτό, αλλά δεν προχώρησε, δυστυχώς. Με γύρισε πίσω στην αγωνία και το στρες. Ετσι ζήτησα να κοπεί και δεν το συνεχίσαμε», ολοκληρώνει. Αλλάζουμε θέμα συζήτησης. Μιλάμε για τα επόμενα σχέδιά του και γίνεται πλέον σαφές γιατί ήταν τόσο δύσκολο να συντονίσουμε τα προγράμματά μας ώστε να βρούμε χρόνο γι’ αυτή τη συζήτηση. «Κάτι για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος είναι ότι θα βρίσκομαι στην επιτροπή του ‘‘Your Face Sounds Familiar’’», αποκαλύπτει. «Γουστάρω πολύ τη Μαρία (σ.σ.: Μπεκατώρου) και ήθελα να συνεργαστώ πολύ μαζί της. Επίσης, μόλις τελείωσα με τα κείμενα του ‘‘I love you κάργα’’, μια μουσική κωμωδία που θα παίζεται στο ‘‘Shamone’’ κάθε Τετάρτη, με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τη Σοφία Βογιατζάκη, τον Πρόδρομο Τοσουνίδη, την Αλεξάνδρα Κουλούρη, τον Γιάννη Σεμερτζίδη και τη Βασιλική Ανδρίτσου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Επίσης, γράφω και μία ακόμη κωμωδία για τη Ζωή Λάσκαρη, για την οποία όμως δεν έχω ακόμη τίτλο αφού είναι για του χρόνου». Τελεία. Το τηλέφωνό του έχει αρχίσει να χτυπάει, οι υποχρεώσεις τον κυνηγούν. «Ξέρεις πόσες ώρες διαρκούν τα γυρίσματα;» ρωτάει ρητορικά με ένα ίχνος παράδοξα χαρούμενης απελπισίας στο μάτι ενώ χαιρετιόμαστε. Φυσικά δεν περιμένει απάντηση.   

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης