H «καινούρια» Μαρία Ηλιάκη

H «καινούρια» Μαρία Ηλιάκη

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά τη συμφωνία της με τον ΣΚΑΪ για την παρουσίαση της εκπομπής «Αυτά είναι…», η παρουσιάστρια μιλάει στο «thema people» για τη νέα της συνεργασία με τον Μάκη Πουνέντη, το τέλος του «Δέστε τους», τη σχέση της με τον Νίκο Μουτσινά και την Κατερίνα Καινούργιου, ενώ απαντά και στις φήμες για την προσωπική της ζωή

H «καινούρια» Μαρία Ηλιάκη
Η Μαρία πάντα έμενε στη Νέα Σμύρνη, λίγα στενά πιο πάνω από τη λεωφόρο Συγγρού. «Εδώ είναι η γειτονιά μου, οι αναμνήσεις μου, οι άνθρωποι που αγαπώ, αλλά και οι εικόνες εκείνων που έχασα για πάντα. Μου είναι δύσκολο να χάνω τις αναφορές μου, θα ήμουν ξένο σώμα κάπου αλλού», μου λέει το πρωινό της Κυριακής που συναντηθήκαμε. Προτού ξεκινήσουμε την κουβέντα μας, ετοιμάζεται να ανεβάσει μία φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter (η Μαρία έχει τους περισσότερους followers στο Twitter από κάθε άλλη Ελληνίδα celebrity, πλησιάζοντας τις 300.000), με παιδάκια να παίζουν με τα skateboards στο πλακόστρωτο, δίπλα από τα καφέ, ενώ ταυτόχρονα θέλει να την κοινοποιήσει και στο προσωπικό της site, το www.mariailiaki.gr.

- Τι θα περιλαμβάνει η νέα σου εκπομπή «Αυτά είναι…» στον ΣΚΑΪ;
Θα είναι μια εκπομπή φτιαγμένη με πολύ κέφι, που ακριβώς επειδή την ετοιμάσαμε με πολύ ενθουσιασμό έτσι θέλουμε να την αντιμετωπίσει και ο τηλεθεατής. Οποτε συναντούσα κόσμο στον δρόμο, μου έλεγε: «Μας δίνετε χαρά!». Αυτή τη χαρά, λοιπόν, θέλουμε να συνεχίσουμε να δίνουμε στους ανθρώπους, να τους ψυχαγωγούμε, να τους κάνουμε να αισθάνονται όμορφα αυτές τις δύο ώρες που θα μας παρακολουθούν καθημερινά, από τις 15.00 έως τις 17.00.



Κλείσιμο
Με τον συμπαρουσιαστή της Μάκη Πουνέντη

- Πολύ εύκολα, πάντως, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος πως το επιτυχημένο ραδιοφωνικό δίδυμο Μαρίας Ηλιάκη - Μάκη Πουνέντη μεταφέρεται πια και στην τηλεόραση. Και πολύ σωστά θα μπορούσε να το υποθέσει γιατί όντως με τον Μάκη είχαμε μια υπέροχη συνεργασία στο ραδιόφωνο. Βέβαια, αλλιώς λειτουργείς στο ένα μέσο και διαφορετικά στο άλλο. Τηλεοπτικά είμαστε δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, με άλλα γούστα και απόψεις. Ο Μάκης είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ, μου δημιουργεί σιγουριά, γι’ αυτό και όταν ήρθαμε στον ΣΚΑΪ ήταν το πρώτο πρόσωπο που ήθελα να βρίσκεται μαζί μου. 

- Το «Αυτά είναι…» θα είναι ένα καινούριο «Δέστε τους» ή θες να αποτινάξεις από πάνω σου την προηγούμενη εκπομπή σου;
Το λες σαν να θέλω να ξορκίσω το «Δέστε τους», σαν να είναι μια εκπομπή από την οποία θέλω να απαλλαγώ. Ισα-ίσα που θεωρώ ότι τα πέντε χρόνια του «Δέστε τους» ήταν μια ευλογία, όχι μόνο για την τηλεοπτική μου πορεία, αλλά και για τη ζωή μου γενικότερα. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που ο κόσμος το αγάπησε  και εύχομαι να αγαπήσει το ίδιο και το «Αυτά είναι…», αφού στον ΣΚΑΪ κάνω μια νέα αρχή.

- Υστερα από 13 χρόνια συνεργασίας με τον ALPHA τι συνέβη και φέτος βρέθηκες στον ΣΚΑΪ; Ηταν δική σου απόφαση ή ο ALPHA επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό σου;
Μετά από τόσα  που ήμουν στον Alpha, μόνο σεβασμό  μπορώ να νιώθω για το συγκεκριμένο κανάλι. Υπήρξαν, όμως, κάποιες πολύ βασικές διαφωνίες οι οποίες με οδήγησαν στην αποχώρησή μου από το κανάλι. Εφυγα λόγω συνθηκών.



- Λόγω οικονομικών διαφωνιών; Οχι, βέβαια. Θα σου έλεγα πως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για να είμαι εκεί.

- Θεωρείς πως η απόφασή σου να βρεθείς στον ΣΚΑΪ θα σε εξελίξει τηλεοπτικά; Το εύχομαι και δεν σου κρύβω ότι έχω πολύ μεγάλη αγωνία γι’ αυτή την εκπομπή. Σχεδόν δεν κοιμάμαι τα βράδια από το άγχος μου!

- Η θεαματικότητα σε αγχώνει, δεδομένου ότι για μία ώρα το «Αυτά είναι…» θα μεταδίδεται απέναντι από την Ελένη Μενεγάκη και την Τατιάνα Στεφανίδου και στη συνέχεια από το «Ολα παίζουν» και το «ΦΜ Live»; Τα νούμερα πάντα με άγχωναν και θα εξακολουθούν να με αγχώνουν, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο ανταγωνισμός. Τους σέβομαι όλους.

- Συνεχίζεις να ονειρεύεσαι μια πρωινή εκπομπή;  Δεν σταματώ ποτέ να κάνω όνειρα. Περισσότερο, όμως, ονειρεύομαι να κάνω μια ταξιδιωτική εκπομπή παρά ένα πρωινό.

- Το όνομά σου έχει ακουστεί και για το «Dancing with the stars». Θα συμμετάσχεις τελικά στο σόου του ΑΝΤ1; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μου έχει γίνει πρόταση για το συγκεκριμένο σόου. Είμαι πολύ θετική, αλλά θέλω να το σκεφτώ λίγο ακόμη. Να είμαι σίγουρη για τα ωράριά μου και ότι θα είμαι συνεπής σε όλες μου τις υποχρεώσεις.

- Με την Κατερίνα Καινούργιου τι έχει συμβεί; Οντως τσακωθήκατε ή είναι όλα μια παρεξήγηση των media; Οταν έναν άνθρωπο τον αγαπήσω και τον βάλω στη ζωή μου, το κάνω για πάντα! Δεν είμαι εύκολη στο να εμπιστεύομαι ανθρώπους, γι’ αυτό και είμαι πολύ επιλεκτική σε όσους έχω δίπλα μου. Η Κατερίνα κατάφερε να με κερδίσει και συγκαταλέγεται στους ανθρώπους που αγαπώ. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ! Απλώς οι προσωπικές σχέσεις κάνουν κύκλους…



Αδυνατισμένη, ανανεωμένη και χαλαρή, η Μαρία Ηλιάκη προβάλλει τη νέα βελτιωμένη εκδοχή της στα post που ανεβάζει στο Instagram


- Πυροδοτήθηκε, όμως, όλο αυτό και από το γεγονός ότι δεν την κάλεσες στο πάρτυ γενεθλίων σου τον περασμένο Ιούνιο, ενώ εκεί βρίσκονταν ο Νίκος Μουτσινάς και ο Γιώργος Δάσκαλος. Θεωρώ ότι όλο αυτό το πράγμα μεγαλοποιήθηκε χωρίς λόγο. Θα ήταν πολύ κουτό από μέρους μου να αρχίσω να σου λέω τι συνέβη εκείνη τη μέρα, πώς κανονίστηκε, αν ήταν ένα πάρτυ-έκπληξη και πώς φτάσαμε να είμαστε κάποιοι συγκεκριμένοι και πολύ λίγοι άνθρωποι σε ένα μαγαζί. Ποιος ο λόγος να ανεβάσω στο Instagram φωτογραφία από τα γενέθλιά μου χωρίς την παρουσία της Κατερίνας; Απλά και μόνο για να δημιουργήσω ίντριγκα και εντυπώσεις; Οσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά τι άνθρωπος είμαι και ποιος είναι ο χαρακτήρας μου.

- Ποιοι είναι οι φίλοι σου μέσα από τον χώρο της τηλεόρασης; Οι πολύ καλοί μου φίλοι δεν είναι από τον χώρο της τηλεόρασης. Ωστόσο, υπάρχουν δύο-τρεις άνθρωποι του χώρου, κυρίως πίσω από τις κάμερες, τους οποίους θεωρώ πολύ δικούς μου.

- Γνωρίζοντάς σε κάποιοι σίγουρα δεν θα σε χαρακτήριζαν «εξωστρεφή», «γατούλα» ή «γλυκούλα». Αυτό πιστεύεις ότι είναι μειονέκτημα σε ό,τι αφορά τη δημόσια εικόνα σου; Είναι λανθασμένη η εικόνα που έχουν κάποιοι για μένα. Ιδιαίτερα στις προσωπικές μου σχέσεις είμαι και γατούλα και γλυκούλα και εξωστρεφής. Απλώς δεν μπορώ να είμαι έτσι με όλο τον κόσμο και όλη τη μέρα. Εχω τις στιγμές μου... 



- Τι θα ήθελες να αλλάξεις στην προσωπικότητά σου; Θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή στη ζωή μου να βλέπω τα πράγματα πιο αισιόδοξα. Υπάρχουν μέρες που ξυπνάω με πολύ κακή διάθεση, που όλα μου φαίνονται μαύρα και ζόρικα. Τα βάζω όμως με τον εαυτό μου όποτε μου συμβαίνει αυτό, γιατί αμέσως σκέφτομαι ότι είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος που έχει γύρω του κάποιους που τον αγαπούν, αλλά και μια δουλειά που του αρέσει να κάνει. Παλιά αυτό ήταν πιο έντονο, τώρα κάπως έχει μετριαστεί.

-
Τι σε έκανε να είσαι τόσο απαισιόδοξη; Ετσι γεννήθηκα μάλλον. Ακόμη και στο σχολείο πάντα ήμουν ένα παιδί που στην αρχή θεωρούσες ότι είναι μελαγχολικό, κλειστό και μοναχικό, αλλά κατέληγε να είναι η ψυχή της παρέας και εκείνο που θα ξεσήκωνε τους υπόλοιπους. Θέλω τον χρόνο μου. Για όλα τα θέματα. Επίσης, είμαι πολύ κυκλοθυμική. Αλλά και αυτό είναι κομμάτι του χαρακτήρα μου.



- Είσαι και μοναχική; Πολύ. Ακόμη κι αν βρεθώ με πολύ κόσμο, κάποια στιγμή θα αναζητήσω την ησυχία μου. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρνεις να κάνεις παρέα με τον εαυτό σου, να τον αγαπάς, να τον φροντίζεις, ακόμη κι όταν δεν έχεις γύρω σου κάποια από τα αγαπημένα σου πρόσωπα…(συγκινείται) Μέχρι πριν από λίγο καιρό δεν το ήξερα αυτό, το έμαθα όμως πια.

- Πιστεύεις ότι είσαι παρεξηγημένη κατά βάθος; (γελάει) Θα σου έλεγα πως δεν είμαι δημοσιοσχετίστρια!

- Υπάρχει κάποιος ειδικός με τον οποίο τα συζητάς όλα αυτά; Ναι, υπάρχει. Μετά τον θάνατο της μαμάς μου πέρασα δύο χρόνια βαριάς μελαγχολίας. Αυτό δεν το είχα καταλάβει όταν συνέβαινε. Μετά από παρότρυνση του αγαπημένου μου Νίκου Μουτσινά, αποφάσισα πως έπρεπε να βοηθήσω τον εαυτό μου. Νομίζω ότι ήταν ένα από τα ωραιότερα δώρα που έχω κάνει στον εαυτό μου! Είμαι σε καλό δρόμο.



- Σου λείπει ο Νίκος; Δεν έχει προλάβει ακόμη να μου λείψει, γιατί ακόμη και την προηγούμενη βδομάδα είχαμε βγει μαζί έξω για φαγητό. Ισα-ίσα που η απόσταση νομίζω πως θα ανανεώσει τη σχέση μας 

- Μήπως ήρθε ο καιρός να ερωτευτείς; Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν ερωτεύομαι; (γελάει) Απλώς αυτό δεν δημοσιοποιείται. Οι πραγματικοί έρωτες, οι μεγάλοι, δεν δημοσιοποιούνται επί τούτου.

- Δεν ίσχυαν οι φήμες που σε ήθελαν σε σχέση με τον Stan; Οχι, βέβαια!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης