Χρήστος Φερεντίνος: Ο παρουσιαστής-καμικάζι και η κατάκτηση του lead-in

Χρήστος Φερεντίνος: Ο παρουσιαστής-καμικάζι και η κατάκτηση του lead-in

Το «Ακου τι είπαν!» ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο Χρήστος Φερεντίνος για να επανεκκινήσει δυναμικά την καριέρα του. Ο αυθορμητισμός και η πληθωρική προσωπικότητα του «Φέρι» μπορεί να κάνουν τη διαφορά - έστω κι αν δυσκολεύεται να εντοπίσει το μυστικό στη δική του συνταγή της επιτυχίας

Χρήστος Φερεντίνος: Ο παρουσιαστής-καμικάζι και η κατάκτηση του lead-in
Αεικίνητος, αιωνίως καλοπροαίρετος και αθεράπευτα κεφάτος, ο Χρήστος Φερεντίνος θα πρέπει να κρύβει καλά το άλλο του πρόσωπο - εάν υπάρχει κάτι τέτοιο. Ομως, ο «Φέρι», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, είναι αξία πληρωτέα επί τη εμφανίσει - κοινώς, αυτό που εισπράττει κάθε τηλεθεατής αυτό είναι και στην πραγματικότητα. Συμπληρώνοντας περισσότερα από 20 χρόνια ως τηλεπαρουσιαστής, ισχυρίζεται ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει - και το εννοεί.

 - Μετά από 21 χρόνια στην τηλεόραση δεν νιώθεις ότι -σε κάποιες στιγμές τουλάχιστον- λειτουργείς λίγο «διεκπεραιωτικά»; Οτιδήποτε κι αν κάνεις, από τη στιγμή που απευθύνεσαι σε πολύ κόσμο είναι μαγικό. Κάθε σεζόν, κάθε δουλειά, κάθε πρόταση είναι μια πρόκληση και μια προσπάθεια να κερδίσεις τα πράγματα από την αρχή. Με αυτή τη λογική, το ενδιαφέρον και το κυνήγι για την επιτυχία δεν χάνονται ποτέ. Διεκπεραιωτικός; Με τίποτα. Ούτε καν στα δύσκολα.

- Κάνοντας λόγο για δυσκολίες, υπήρξαν περίοδοι που βρέθηκες στα αζήτητα; Πάντα υπάρχει το πάνω και το κάτω. Εχω περάσει δυσκολίες και χρονικά διαστήματα κατά τα οποία βρέθηκα εκτός, όπως αμέσως μετά το «Ακούνα Ματάτα», το «Μπαμ!», τον «Μονομάχο» και τον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1. Βρισκόμουν για μικρό χρονικό διάστημα εκτός χώρου και κατόπιν μια καλή πρόταση με επανέφερε. Συμβαίνουν αυτά στην τηλεόραση.

- Εχεις μετανιώσει που έκανες το πρωινό στον ΑΝΤ1;
Δεν μετανιώνω, απλώς εκ των υστέρων αξιολογώ ότι δεν ήταν η καλύτερη τηλεοπτική μου περίοδος. Είναι αυτό που λένε «δεν ήταν το φόρτε μου». Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς εκτιμώ ότι μου πάνε περισσότερο εκπομπές που είναι αυθόρμητες και μου δίνουν τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με πολύ κόσμο, όπως οι εκπομπές δρόμου, οι συνεντεύξεις και τα τηλεπαιχνίδια.

Κλείσιμο


- Ισχύει αυτό που λέγεται στην τηλεοπτική αργκό, ότι «είναι μεγάλο πανεπιστήμιο το πεζοδρόμιο»;
Στο «πεζοδρόμιο», όπως το λέμε, βρίσκεται η ζωή, μια και εκεί συναντάς κυριολεκτικά τους πάντες. Οταν από τα ρεπορτάζ του δρόμου βρέθηκα κλεισμένος σε ένα στούντιο, ένιωθα στην αρχή σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Στις πρώτες εκπομπές έβγαινα υπερκινητικός, κάτι που με τον καιρό το διόρθωσα.

 - Πρωινό θα έκανες ξανά; Εχω μάθει να μην είμαι αφοριστικός και να μην αποκλείω πράγματα, μια και οι συνθήκες μεταβάλλονται. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Το να πεις δεν κάνω αυτό ή το άλλο είναι προκλητική πολυτέλεια στην εποχή μας. Αν κληθώ να ξανακάνω πρωινό, εάν είμαι σε αντίστοιχη φάση και βρεθεί επίσης μια ιδέα που να μου δίνει τη δυνατότητα να τη φέρω στα μέτρα μου, γιατί όχι;

 - Τι ακούς όταν κυκλοφορείς στον δρόμο; Eχω μια επικοινωνία του τύπου «Χρηστάρα, τι γίνεται;», «Πότε θα έρθουμε στην εκπομπή να παίξουμε» και άλλα τέτοια. Γενικώς υπάρχει αμεσότητα και συμπάθεια, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι κάτι που το έχω καλλιεργήσει ο ίδιος. Θα μπω, για παράδειγμα, σε έναν χώρο και θα επικοινωνήσω με τον κόσμο αμέσως γιατί έτσι είναι το στυλ μου. Οι καλημέρες και οι καλησπέρες πάνε σύννεφο. Ετσι κάνουμε την Ελλάδα γειτονιά.

 - Υπάρχει κάτι που σου είπε κάποιος στον δρόμο και σε ενόχλησε;  Οταν έκανα το «Deal» ήταν μια παρέα στο κέντρο της Αθήνας από πιτσιρικάδες οι οποίοι άρχισαν να μου τη λένε, του τύπου «μοιράζετε εκατομμύρια, κονομάτε και οι ίδιοι και είσαστε άνθρωποι του συστήματος». Εγινε ένας σαματάς μέχρι που πετάχτηκε κάποιος και είπε «ρε παιδιά, τι τα βάζετε με τον Χρήστο, στα Εξάρχεια έχει μεγαλώσει» κι έτσι ηρέμησαν τα πνεύματα.



- Στα Εξάρχεια γεννήθηκες; Γεννήθηκα στα Γιάννενα αλλά μεγάλωσα και πήγα σχολείο στα Εξάρχεια, σε αυτή την υπέροχη και πολύ παρεξηγημένη περιοχή. Είναι τιμή μου και καμάρι μου που γαλουχήθηκα σε αυτή τη γειτονιά, στην οποία ανθούν καινούριες ιδέες, διαφορετικά πράγματα, πιο εναλλακτικές καταστάσεις. Και δεν μιλώ για τις ακραίες καταστάσεις που συνήθως προβάλλονται. Υπάρχουν ωραίοι τύποι που μένουν εκεί, προχωρημένοι και αντισυμβατικοί.

- Είσαι αντισυμβατικός ο ίδιος; Στο κομμάτι που αφορά αξίες και όνειρα που είχα από μικρός μάλλον παραμένω αντισυμβατικός.

- Η τηλεόραση σε έκανε πλούσιο; Πλούσιο δεν με έκανε, αν και κατά περιόδους πληρωνόμουν καλά. Τα χρήματα, άλλωστε, έρχονται για να ανακυκλώνονται και όταν είσαι μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας δεν προλαβαίνεις να ανοίγεις φακέλους και να πληρώνεις λογαριασμούς.

- Πρωταγωνιστείς από πέρυσι στην παράσταση «Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό». Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου στο συγκεκριμένο θεατρικό εγχείρημα; Ημουν ούτως ή άλλως λίγο παρουσιαστής-ηθοποιός, οπότε η πρόταση για τον Πουαρό ήταν στα μέτρα μου. Εξάλλου, το γεγονός ότι το κείμενο προσαρμόστηκε πάνω μου και ότι η παράσταση ανέβηκε σε ασυνήθιστους, αλλά ιδιαίτερους χώρους -στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου αρχικά, στο Καζίνο Θεσσαλονίκης τώρα- ξέφευγε από τα τετριμμένα και αυτό μου άρεσε. Οταν άκουσα για πρώτη φορά την πρόταση, νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα. Πάντως, είναι μια εκπληκτική εμπειρία. Το να υποδύεσαι ρόλους είναι και λίγο ψυχοθεραπευτικό.

- Η σύζυγός σου, Σοφία Παυλίδου, γνωστή ηθοποιός, ήταν υπέρ του εγχειρήματος; Ακριβώς. Η Σοφία ήταν από τους ανθρώπους που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να δεχτώ.

- Δεκατέσσερα χρόνια με τη Σοφία Παυλίδου. Πώς τα καταφέρατε; Δεκατέσσερα χρόνια και είναι πάντα σαν μια καινούρια μέρα. Η ζωή δεν είναι ποτέ βαρετή όταν στο σπίτι υπάρχει ηθοποιός, καθότι οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι που δεν ακολουθούν τα μονοπάτια της ρουτίνας, διαθέτοντας έναν αδιαφιλονίκητο άσο στο μανίκι τους, την έκπληξη.

- Κρίση έχετε περάσει στον γάμο σας; Οταν υπάρχουν αληθινές σχέσεις, υπάρχουν διαφωνίες αλλά και τριβή. Δεν υπήρξε όμως ποτέ κρίση σε σημείο χωρισμού, παρά τα όσα, απολύτως αβάσιμα, είχαν γραφτεί από ορισμένα έντυπα πριν από κάποια χρόνια. Οταν διαβάζαμε τέτοια ανυπόσταστα σχόλια η Σοφία κι εγώ απλώς γελούσαμε.



- Ως πατέρας πώς είσαι;
Χαλαρός και φίλος με τους δίδυμους γιους μου. Σήμερα είναι 11 ετών και επομένως μπορούμε να μιλήσουμε και να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Οταν ήταν μωρά λούφαρα και λιγάκι και άφηνα τη Σοφία περισσότερο να ξυπνάει και να τρέχει.

- Το «Ακου τι είπαν!», το τηλεπαιχνίδι που θα κάνεις φέτος για δεύτερη χρονιά, πού οφείλει κατά τη γνώμη σου την υψηλή του τηλεθέαση; Κάνει ωραία παρέα, υπάρχει έκπληξη, εναλλαγή και γέλιο. Εκτός αυτών, ο τηλεθεατής βρίσκει πολύ διασκεδαστικό το να προσπαθεί να προβλέψει την κοινή γνώμη.

- To γεγονός ότι ο ALPHA σού εμπιστεύτηκε ένα πρόγραμμα το οποίο προβάλλεται πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων συνιστά για σένα υπερβολικά μεγάλη ευθύνη;  Ευθύνη αλλά και χαρά για την εμπιστοσύνη που δείχνει ένα μεγάλο κανάλι στο πρόσωπό μου. Αν το σκεφτείς, είναι το πιο ωραίο επαγγελματικό κομπλιμέντο που έχω εισπράξει τα τελευταία χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης