Πρίγκιπας Χάρι: Τα 30ά γενέθλια, η κληρονομιά και το πάρτυ στο παλάτι

Πρίγκιπας Χάρι: Τα 30ά γενέθλια, η κληρονομιά και το πάρτυ στο παλάτι

15 Σεπτεμβρίου 2014. Η ημέρα όπου ο πρίγκιπας Χάρι θα γίνει 30 ετών, θα κληρονομήσει το μερίδιο που του ανήκει από την περιουσία της Νταϊάνα -10 εκατ. λίρες-, το νυφικό της και θα γιορτάσει τα γενέθλια στο παλάτι του Κένσινγκτον, με καλεσμένες δύο πρώην του και τη νυν κοπέλα του, ενώ η νύφη του Κέιτ θα οργανώσει το γενέθλιο πάρτυ του με τη βοήθεια της αδελφής της Πίπα

Πρίγκιπας Χάρι: Τα 30ά γενέθλια, η κληρονομιά και το πάρτυ στο παλάτι
Το παλάτι του Κένσινγκτον βρίσκεται επί ποδός για τα 30ά γενέθλια του Χάρι, τη συμβολική ημέρα μετάβασης στην ωριμότητα για τον άτακτο πρίγκιπα. Ο ίδιος φροντίζει ακόμα και την ημέρα της επίσημης ανακοίνωσης της εγκυμοσύνης της Κέιτ να πικάρει τους Αγγλους σχολιάζοντας: «Ανυπομονώ να δω τον αδελφό μου να υποφέρει λίγο ακόμα». Συνέχισε δε το αγγλικό χιούμορ συμπληρώνοντας ότι θα ενθουσιαζόταν με τη σκέψη του αδελφού του να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με ένα κοριτσάκι, αν το νέο μωρό της οικογένειας είναι κορίτσι. «Θα ήταν καλό ο Γουίλιαμ και η Κέιτ να έχουν την ευκαιρία να περάσουν ήρεμα την περίοδο της εγκυμοσύνης», είπε χαρακτηριστικά ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος μετά την έλευση του δεύτερου παιδιού του Γουίλιαμ θα είναι πλέον πέμπτος στη διαδοχή του θρόνου, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται διόλου να τον θλίβει - κάθε άλλο. Ο Χάρι μένει πολύ κοντά στο σπίτι όπου μεγάλωσε, δίπλα στην έπαυλη του Γουίλιαμ και της Κέιτ στο Nottingham Cottage. Ο αδελφός του και η εγκυμονούσα σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον θα είναι υπεύθυνοι για το πάρτυ των 30ών γενεθλίων του.



Ο κολλητός του Χάρι, Γκάι Πέλι, προσφέρθηκε να του οργανώσει ένα πάρτυ στο νυχτερινό μαγαζί του «Tonteria» στη Σλόουν Σκουέαρ, αλλά ο πρίγκιπας γνωρίζει ότι δεν πρέπει να μεθύσει και να έχει μια τρελή βραδιά την περίοδο που διοργανώνονται τα Invictus Games (οι Παραολυμπιακοί που διοργανώνει ο Χάρι από το 2012 για τραυματισμένους στρατιώτες) στο Olympic Park.

Κλείσιμο
O πρίγκιπας Γουίλιαμ, που περιμένει τον δεύτερο διάδοχο, θα διοργανώσει ένα δείπνο για 30 καλεσμένους στο παλάτι του Κένσινγκτον. Η Κέιτ θα είναι υπεύθυνη για τα φαγητά και γι’ αυτό κάλεσε την αδελφή της Πίπα για βοήθεια. Λέγεται ότι θα μαγειρέψει η ίδια, ενώ η αδελφή της, επειδή έχει επαγγελματική πείρα στη διοργάνωση events, θα δώσει την απαραίτητη χείρα βοηθείας. Θα μαγειρέψει το αγαπημένο πιάτο του Χάρι, φιλέτο Γουέλινγκτον και fish pie (ψάρι, λαχανικά και πουρές πατάτας). Αντί τούρτας θα σερβιριστεί το αγαπημένο του γλυκό, το Eton mess (κρέμα γάλακτος, φράουλες και μαρέγκα). Ο Γκάι θα φωνάξει τους μπάρμαν του «Tonteria» για να ετοιμάσουν κοκτέιλ με ονόματα MacDonald Windsors και King George (αφιερωμένο στον Χάρι με τζίντζερ - τζίντζερ οι Αγγλοι αποκαλούν τους κοκκινομάλληδες).
Στη λίστα των καλεσμένων συμπεριλαμβάνονται τα ονόματα των δύο κοριτσιών που παράτησαν τον Χάρι (τους τηλεφωνούσε όλη την ώρα και ζητούσε να είναι πάντοτε δίπλα τους), της 25χρονης Κρεσίντα Μπόνας και της προσφάτως αρραβωνιασμένης Τσέλσι Ντέιβι. Η Πίπα ζήτησε από τον Γκάι να δημιουργήσουν ένα νυχτερινό κλαμπ σε ένα από τα δωμάτια του παλατιού με λευκούς δερμάτινους καναπέδες και ντεκόρ που θα θυμίζει το Σεντ Μόριτζ. Ο Χάρι απαίτησε από τους καλεσμένους του να αποφύγουν τα προσωπικά δώρα και να κάνουν δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ζήτησε μονάχα ένα μαύρο λαμπραντόρ.



Ο Χάρι τριαντάρισε αλλά παραμένει το άτακτο παιδί των Γουίνδσορ

Βέβαια, το μερίδιο της περιουσίας της αδικοχαμένης μητέρας του δεν θα το αρνηθεί. Πώς να πει κανείς όχι σε 10 εκατ. λίρες; Ο θείος του, δούκας Σπένσερ, θα επιστρέψει στα δύο αγόρια το νυφικό της μητέρας τους. Η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ, θα του χαρίσει μια έπαυλη στην αγγλική εξοχή και η προγιαγιά του, η βασιλομήτωρ, του έχει κληροδοτήσει 2 εκατ. λίρες. Το ετήσιο εισόδημα του Χάρι από τη στρατιωτική του καριέρα κυμαίνεται στις 40.000 λίρες.
 
Στο κλαμπ του κολλητού του «Tonteria» οι παπαράτσι τον απαθανάτισαν να φιλά τρυφερά τη νέα του κοπέλα, Καμίλα Θάρλοου. Λίγους μήνες μετά τον χωρισμό του από την ηθοποιό, σοσιαλιτέ και σχεδόν γαλαζοαίματη Κρεσίντα, βρήκε παρηγοριά στο πρόσωπο της 25χρονης πρώην Μις Εδιμβούργο. Την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου την πέρασε μαζί της πάνω στο σκάφος του Μπεν Γκόλντσμιθ, στο Σεν Τροπέ. Η Καμίλα εργάζεται στο Halo Trust, τη φιλανθρωπική οργάνωση όπου κάποτε δούλευε η αδικοχαμένη Νταϊάνα. Παίζει λακρός, χόκεϊ και σκουός. Ακόμα υπήρξε πωλήτρια στα «Abercrombie & Fitch». Γνωρίστηκαν μέσω της ξαδέλφης του Χάρι, πριγκίπισσας Βεατρίκης. Λέτε να αποφάσισε να εγκαταλείψει την εργένικη ζωή ο άτακτος Χάρι τώρα που τριαντάρισε;

Ολα όσα αγνοείς για τον πρίγκιπα Χάρι

Τις Κυριακές τον πιάνει μελαγχολία. Οι φίλοι του τού στέλνουν μηνύματα στο κινητό με τον κωδικό «Harry’s Sunday Blues». Συνήθως μαζεύονται στο σπίτι του κολλητού του Τομ Ινσκιπ, παραγγέλνουν πίτσες ή κινέζικο και βλέπουν αμερικανικές σειρές. Οι φίλοι του από τον Στρατό τον φωνάζουν «Captain Wales» και όσο υπηρετούσε μαζί τους στο Αφγανιστάν τούς κατατρόπωνε στο FIFA. Είναι οπαδός της Αρσεναλ και δεν διαβάζει εφημερίδες, ειδικά όταν γράφουν κείμενα για τον ίδιο (όπως τότε που πάρταρε στο Λας Βέγκας γυμνός με πλήθος ξανθών κοριτσιών ή τότε που φόρεσε μια σβάστικα σε αποκριάτικο πάρτυ). Σιχαίνεται το Twitter. Στα 18α γενέθλιά του αποφάσισε να πάρει gap year (ο χρόνος που περνούν οι Αγγλοσάξονες ταξιδεύοντας μόλις ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους) και ταξίδεψε στην Αυστραλία και στο Λεσότο. Στην Αυστραλία δούλεψε -όπως και ο πατέρας του- σε ράντσο. Σπούδασε Γεωγραφία και Ιστορία της Τέχνης στο Ιτον, αποφοίτησε με μέτριους βαθμούς, ενώ παρακολούθησε μαθήματα και στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Σάντχερστ. Οσο ήταν στο Λεσότο δούλεψε στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ «The Forgotten Kingdom» και επισκεπτόταν συχνά το Νοσοκομείο Παίδων Mants'ase. Το 2007-08 υπηρέτησε -μυστικά- στο Αφγανιστάν. Πέρασε 77 ημέρες στην επαρχία Χελμάντ. Δημοσίευμα σε περιοδικό της Αυστραλίας επέβαλε την απομάκρυνσή του από το πεδίο της μάχης. Επέστρεψε ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας το 2012 για 20 εβδομάδες. Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο της μητέρας του στο δείπνο της επετείου είπε: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι για εμάς που τη θυμάστε ως μια γνήσια γενναιόδωρη και προσιτή γυναίκα».



Αλλη μία Καμίλα (η μνηστή του Χάρι) για το Μπάκιγχαμ

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στο Λας Βέγκας (και του χάρισε το παρατσούκλι «Dirty Harry») δήλωσε: «Φυσικά και απογοήτευσα την οικογένειά μου, τους ανθρώπους μου και τον εαυτό μου, αλλά ήμουν σε ιδιωτικό χώρο και περίμενα κάποιο βαθμό ιδιωτικότητας». Υπάρχει ένα αμερικανικό ριάλιτι με τον τίτλο «I Wanna Marry Harry», όπου 12 νέες γυναίκες πίστευαν ότι διαγωνίζονται με έπαθλο ένα ραντεβού με τον Χάρι. Ο εν λόγω Χάρι, όμως, αποδείχτηκε ένας κοινός θνητός. Σε περίπτωση όμως που θέλετε να δείτε την τηλεοπτική σειρά και έχει χαλάσει η τηλεόρασή σας, ο πραγματικός Χάρι μπορεί να την επισκευάσει. Το έχει καταφέρει με επιτυχία στο παρελθόν όταν επισκέφτηκε ξενώνα στη Χιλή. Είναι το πρώτο μέλος της «The Firm», όπως αποκαλούν αυτός και ο Γουίλιαμ τη βασιλική οικογένεια, που έφτασε στον Νότιο Πόλο (όταν εργαζόταν στο φιλανθρωπικό project «Walking With The Wounded - South Pole Allied Challenge»). Αυτοαποκαλείται «funcle» (ο αστείος θείος) του πρίγκιπα Γεωργίου.

Σήμερα δουλεύει σε γραφείο στο κεντρικό παράρτημα της στρατιωτικής υπηρεσίας στο Λονδίνο, στο κτίριο Horse Guards Parade.



Παρά τις αδιαθεσίες της εγκυμοσύνης, η Κέιτ θα μαγειρέψει τα αγαπημένα πιάτα του κουνιάδου της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης