Σαμάνθα Μόρισον: Η Καναδέζα καλλονή με την ελληνική ψυχή

Σαμάνθα Μόρισον: Η Καναδέζα καλλονή με την ελληνική ψυχή

Το μοντέλο με τη μεσογειακή ομορφιά και το σαγηνευτικό βλέμμα μιλάει για τη σχέση του με την Ελλάδα στα χρόνια του μνημονίου και το πώς αποφάσισε να εγκαταλείψει τις παγωμένες λίμνες της πατρίδας του για το Αιγαίο

Σαμάνθα Μόρισον: Η Καναδέζα καλλονή με την ελληνική ψυχή
Οταν μιλάει κανείς με τη Σαμάνθα Μόρισον είναι αδύνατον να καταλάβει ότι δεν είναι Ελληνίδα. Στα 24 χρόνια της, η Σαμάνθα που γεννήθηκε στο Νεγκάκ του Καναδά βρίσκεται στην Ελλάδα ήδη πέντε χρόνια και δουλεύει ως μοντέλο. Η πρώτη φορά όμως που πάτησε το ψηλόλιγνο πόδι της στα ελληνικά χώματα ήταν στα δεκαέξι της, σε εκδρομή με το σχολείο. «Μέναμε στην Αθήνα, αλλά είχαμε κάνει και κρουαζιέρα σε διάφορα νησιά», θυμάται για το πρώτο εκείνο ταξίδι και συνεχίζει: «Είχαμε επισκεφτεί τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, την Πάτμο... Με το που γύρισα στον Καναδά ήξερα πλέον τον προορισμό μου. Εχει άλλη ενέργεια η Ελλάδα.

Μου άρεσε το τοπίο, οι άνθρωποι. Στην Ελλάδα ένιωσα σαν στο σπίτι μου. Οταν γύρισα στον Καναδά ένιωθα ξένη. Είναι πολύ περίεργο το συναίσθημα αυτό - ερχόμουν εδώ και μπορούσα να ανασάνω πάλι. Οταν το ανακοίνωσα στους γονείς μου δεν είχαν καμία αντίρρηση», λέει και συνεχίζει την εξιστόρησή της: «Εδώ στην Ελλάδα όλοι παραξενεύονται με την αντιμετώπιση αυτή, αλλά στον Καναδά τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Οταν φτάνεις στα 18 φεύγεις από το σπίτι. Ηταν κάτι φυσιολογικό. Ούτε η απόσταση τους πείραξε καθόλου. Αλλωστε αν πήγαινα να ζήσω στην άλλη άκρη του Καναδά σχεδόν η ίδια απόσταση θα ήταν. Οταν ήρθα στην Ελλάδα δεν είχα αποφασίσει ακόμα τι θα έκανα. Νομίζω ωστόσο ότι πάντα είχα στο μυαλό μου το μόντελινγκ. Δεν επέμενα όμως και πάρα πολύ γιατί δεν ήθελα να απογοητευτώ. Γενικά όταν θέλω κάτι δεν ενθουσιάζομαι για να μην απογοητευτώ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρω. Ενας φίλος μου μοντέλο μάλλον το κατάλαβε και μου πρότεινε να πάω να με δουν στο πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν εκείνο τον καιρό. Ετσι ξεκίνησα», καταλήγει. Και πώς τα κατάφερε με τη δύστροπη ελληνική γλώσσα και την περίεργη προφορά; «Με την εξάσκηση στην καθημερινότητα, σε περίπου τρεις μήνες είχα μάθει να μιλάω κανονικά. Εμαθα να διαβάζω στο μετρό που είχε τις ταμπέλες και στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ έβλεπα και ταινίες στην τηλεόραση με υπότιτλους. Χωρίς να το καταλάβω, είχα μάθει τη γλώσσα. Οι περισσότεροι πια δεν καταλαβαίνουν ότι τα ελληνικά δεν είναι η μητρική μου γλώσσα», επισημαίνει.



Τη ρωτάω κατά πόσο η κρίση την έχει βάλει σε σκέψεις περί αναχώρησης για τα πάτρια εδάφη: «Η κρίση δεν επηρεάζει την απόφασή μου. Ναι, στον Καναδά θα μπορούσα να βγάλω πολύ περισσότερα χρήματα, αλλά αν δεν νιώθεις καλά στην ψυχή σου, δεν θα είσαι ευτυχισμένος όσα χρήματα και να έχεις. Δεν αξίζει να το κάνεις για το χρήμα», εξομολογείται. «Εδώ ακόμα και με λιγότερα περνάς καλά. Η καθημερινότητα εκεί είναι μονότονη, οι άνθρωποι είναι σαν ρομποτάκια. Ετσι έχουν μάθει. Είμαι στην Ελλάδα πέντε χρόνια τώρα. Και φυσικά υπάρχουν αλλαγές. Πιστεύω ότι η κρίση άρχισε πραγματικά να γίνεται ορατή γύρω μας πριν από τέσσερα χρόνια. Είχα μείνει έγκυος τότε και προς το τέλος της εγκυμοσύνης είχα πάει στον Καναδά για να γεννήσω και να έχω τη βοήθεια της μητέρας μου τον πρώτο καιρό. Οταν επέστρεψα, ύστερα από κάνα εξάμηνο, ήταν σαν να γύρισα σε άλλη χώρα. Το άκουγα και κει που έλεγαν ότι η κρίση έχει πλήξει την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω το μέγεθος. Και ίσως αν δεν είχα φύγει να μην είχα δει τόσο καθαρά την αλλαγή. Υπήρχε μια μιζέρια παντού. Φίλοι είχαν μείνει άνεργοι, οι συντάξεις κόβονταν και άνθρωποι έφταναν στα όριά τους. Ποτέ δεν σκέφτηκα όμως να φύγω», λέει με ειλικρίνεια. Εξάλλου, εδώ είναι ο Ελληνας πατέρας της κόρης της, με τον οποίο αποφάσισαν να παντρευτούν ακόμα και αν βαθιά μέσα τους ήξεραν ότι ο γάμος τους ίσως δεν θα άντεχε στον χρόνο. «Ηταν κοινή μας απόφαση να κρατήσουμε το παιδί και να παντρευτούμε. Τώρα δε -μετά το διαζύγιο- εξακολουθούμε να διατηρούμε άριστες σχέσεις, ενώ η μαμά του είναι αυτή που κρατάει τις περισσότερες φορές το παιδί όταν χρειαστεί να λείψω για δουλειά. Ευτυχώς το πρόγραμμά μου μέχρι στιγμής είναι αρκετά σταθερό. Δουλεύω ως μοντέλο στο πρωινό του MEGA και τα πέντε χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα.
Κλείσιμο

Παράλληλα, βεβαίως, όταν τυχαίνει κάνω και κάποιες φωτογραφήσεις, show ή καταλόγους. Η αλήθεια είναι ότι έχω απορρίψει πολλές και καλές δουλειές, ειδικά από το εξωτερικό. Δεν θέλω όμως να φεύγω ούτε πολύ μακριά, ούτε για πολύ καιρό», λέει και συμπληρώνει με νόημα: «Και όχι μόνο λόγω της κόρης μου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης