Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη

Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη

Ποιες είναι οι αδυναμίες του Bill Gates; Γιατί ο Carlos Slim επενδύσει σε έργα τέχνης; Ποια είναι η... μανία του Bill Koch;

Πού ξοδεύουν τα χρήματά τους οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη
Ακόμη και οι δισεκατομμυριούχοι έχουν τις... αδυναμίες τους, για τις οποίες και ξοδεύουν αμύθητα ποσά. Ποδοσφαιρικές ομάδες, νησιά, επαύλεις και σούπερ-γιοτ είναι ορισμένες από τις σπατάλες στις οποίες επιδίδονται οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη. Ωστόσο, δεν λείπουν και τα πιο εξεζητημένα απωθημένα...

Ο διαχειριστής hedge fund και εταίρος της WG Trading, Paul Greenwood βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα το 2010 όχι μόνο επειδή κατηγορήθηκε για συνωμοσία για απάτη, στην οποία οι επενδυτές έχασαν 550 εκατ. δολ, αλλά και για τη συλλογή με αρκουδάκια, αξίας 1,75 εκατομμυρίων δολαρίων που έβγαλε στο σφυρί για να καλύψει τα νομικά του έξοδα.

Το CNBC παρουσιάζει τα πανάκριβα χόμπι ορισμένων εκ των πλουσιότερων  ανθρώπων στον κόσμο.

Bill Koch – περιουσία $4 δισεκατομμύρια

Κλείσιμο


Συλλογές: Αντικείμενα από την άγρια δύση και τη θάλασσα

Ο Charles καιο David Koch των βιομηχανιών Koch διαθέτουν περιουσία 41,5 δισ. δολ. έκαστος, κάτι που τους κατατάσσει στην έκτη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes. Αν και αρκετά...φτωχότερος, ο μικρότερος αδελφός τους, Bill, ξοδεύει τεράστια ποσά για τις συλλογές του. Ο Koch άρχισε να συλλέγει θαλάσσιες αντίκες, όπως ναυτικά όργανα και μακέτες πλοίων μετά το 1992 όταν το σκάφος του κέρδισε το Κύπελλο της Αμερικής το 1992.  Ο ίδιος αγόρασε επίσης τη μοναδική αυθεντική φωτογραφία του πιστολέρο Μπίλι Δε Κιντ έναντι 2,1 εκατ. δολαρίων το 2011, ενώ διαθέτει επίσης το όπλο του Τζέσε Τζέιμς. Ο Koch έχει χτίσει μία πόλη σε στιλ Αγριας Δύσης στο Κολοράντο, η οποία ονομάζεται  Bear Ranch.

Bill Gates – περιουσία $80 δισεκατομμύρια



Συλλογές: Ντα Βίντσι, αυτοκίνητα και αμερικανική τέχνη

Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates , o δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, είναι γνωστός για τη φιλανθρωπική δράση του. Ωστόσο, είναι και φανατικός συλλέκτης αυτοκινήτων. Το 1994 αγόρασε τον Κώδικα Λέστερ (Codex Leicester) τις επιστημονικές σημειώσεις του Λεονάρντο Ντα Βίντσι έναντι 30,8 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην κατοχή του έχει επίσης μία Porsche 930 Turbo, μία Jaguar XJ6 και μία Ferrari 348. Πλήρωσε επίσης 36 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει τον πίνακα  Lost on the Grand Banks, που φιλοτέχνησε το 1998 ο Winslow Homer, τιμή ρεκόρ για έργο τέχνης Αμερικανού ζωγράφου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης