Στο σφυρί το θρυλικό πιάνο του Σαμ στην "Καζαμπλάνκα"

Στο σφυρί το θρυλικό πιάνο του Σαμ στην "Καζαμπλάνκα"

Σε δημοπρασία βγαίνει τον προσεχή Νοέμβριο το θρυλικό πιάνο της ταινίας “Καζαμπλάνκα” από τον οίκο Bonhams της Νέας Υόρκης. Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε το πιάνο ήταν το 2006, κατά τη διάρκεια συναυλίας του Μαξ Στάινερ αφιερωμένη στην ταινία.

Στο σφυρί το θρυλικό πιάνο του Σαμ στην "Καζαμπλάνκα"
Οι υπεύθυνοι του οίκου εκτιμούν ότι το πιάνο που είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μουσικά όργανα στην ιστορία του κινηματογράφου θα αλλάξει χέρια έναντι επταψήφιου ποσού.  Μαζί του θα βγουν στο σφυρί και άλλα αντικείμενα από τα πλατό της παραγωγής, όπως οι εξωτερικές και οι εσωτερικές πόρτες του Rick's Cafe, διαβατήρια, χαρτιά από το σενάριο αλλά και η τελική κόπια που προέκυψε ύστερα από το μοντάζ των πλάνων. Toν Δεκέμβριο του 2012 είχε δημοπρατηθεί ένα ακόμα πιάνο από το ίδιο φιλμ, το οποίο ωστόσο χρησιμοποιήθηκε μόνο για το γύρισμα σκηνών φλας μπακ στο Παρίσι. Το συγκεκριμένο κατέληξε στη συλλογή του Λεονάρντο ντι Κάπριο το 2012 για 445.000 ευρώ.



Στο μεταξύ, στη δημοπρασία κινηματογραφικών κειμηλίων με τον τίτλο There's No Place Like Hollywood, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν θρυλικά κοστούμια, όπως το φόρεμα που φορούσε η Ρίτα Χέιγουορθ ως Gilda και η Μπάρμπρα  Στρέιζαντ στο Yentl. Τα αντικείμενα θα παρουσιαστούν στο Λος Αντζελες από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου και στη νέα Υόρκη από τις 20 έως τις 24 του ίδιου μήνα.
Σημειώνεται ότι πέρυσι ένα αγαλματίδιο που απεικονίζει ένα γεράκι, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί στην άλλη ταινία – σταθμό με τον Χάμφρι Μπόγκαρντ, το “Γεράκι της Μάλτας”, είχε πιάσει  τιμή – ρεκόρ για τον οίκο  Bonhams, ξεπερνώντας τα 2,8 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Πηγή:www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης