Πλατανιάς: Τοποθέτησαν κάδους για την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Πλατανιάς: Τοποθέτησαν κάδους για την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων

Στους ειδικούς αυτούς κάδους θα συλλέγονται ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια ), τσάντες, ζώνες και άλλα

Πλατανιάς: Τοποθέτησαν κάδους για την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων
Πέντε κόκκινοι κάδοι για την ανακύκλωση παλαιών και μη χρησιμοποιούμενων ειδών ρουχισμού και υποδημάτων, τοποθετήθηκαν από τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, στους ειδικούς κάδους θα συλλέγονται ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια (ανδρικά, γυναικεία και παιδικά), λευκά είδη (όπως κουρτίνες, σεντόνια ), τσάντες, ζώνες και άλλα είδη που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω της παλαιότητάς τους ή να χαριστούν για επαναχρησιμοποίηση.

Κλείσιμο
Τα φθαρμένα ρούχα που θα συλλέγονται στους κόκκινους κάδους ανακύκλωσης, θα τυγχάνουν επεξεργασίας και θα επαναχρησιμοποιούνται τα υλικά από τα οποία κατασκευάστηκαν. Στους κόκκινους κάδους δεν θα πρέπει να τοποθετούνται βρόμικα ή βρεγμένα ρούχα, χαλιά και αποκόμματα υφασμάτων, καθώς και αζευγάρωτα παπούτσια.

Οι κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου. 
Το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων οργανώνεται από τη ΔΕΔΙΣΑ ενώ την αποκομιδή του περιεχομένου των κόκκινων κάδων έχει αναλάβει συνεργαζόμενη με τη ΔΕΔΙΣΑ εταιρεία.

Συνολικά για τις ανάγκες του προγράμματος παρελήφθησαν 52 κάδοι, ενώ πριν από το Δήμο Πλατανιά κόκκινοι κάδοι τοποθετήθηκαν και στο Δήμο Χανίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης