H νέα τάση στις σχέσεις: Και μαζί και... χώρια

H νέα τάση στις σχέσεις: Και μαζί και... χώρια

Το φαινόμενο "LAΤ" (από τα αρχικά γράμματα των λέξεων) "living apart together" παρατηρείται κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως υποστηρίζει έρευνα Aμερικανών επιστημόνων

H νέα τάση στις σχέσεις: Και μαζί και... χώρια
Είναι μία άλλη μορφή δέσμευσης: Το ζευγάρι έχει σχέση αλλά προτιμά να μην απολαμβάνει τον έρωτά του κάτω από την ίδια στέγη. 

Το φαινόμενο "LAΤ" (από τα αρχικά γράμματα των λέξεων) "living apart together" παρατηρείται κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπως υποστηρίζει έρευνα Aμερικανών επιστημόνων.    

Κλείσιμο
Για τους επιστήμονες, πρόκειται για μια άλλη μορφή δέσμευσης, με την οποία μπορεί κανείς να έχει μία σχέση χωρίς όμως να έχει τον σύντροφό του μέσα στα... πόδια του. Ταυτόχρονα, έχει και την ανεξαρτησία του.

Μια αυξανόμενη τάση η οποία καταγράφεται την ώρα που το ποσοστό διαζυγίων παρουσιάζει ανοδική πορεία.  

"Είναι ένας τρόπος για να βάλει κανείς τον θεμέλιο λίθο σε μακροχρόνιες σχέσεις", υποστηρίζουν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι που πραγματοποίησαν έρευνα σε μεσήλικες . Οι Αμερικανοί ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, όσοι είχαν σχέση, ζούσαν χωριστά από τον σύντροφό τους.
   
Οι ερωτηθέντες εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους επέλεγαν να μην ζήσουν με τον σύντροφό τους κάτω από την ίδια στέγη. Δήλωναν ότι προτιμούν να έχουν μία σχέση και να βλέπουν τον/την αγαπημένη τους όποτε αυτοί θέλουν. 
 
Η τάση αυτή, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, έχει ήδη βρει απήχηση στην Ευρώπη και τώρα αρχίζει και υιοθετείται και από Αμερικανούς.  
 
Σύμφωνα με την Τζάκλιν Μπένσον, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Περιβαλλοντικών Επιστημών, υπάρχουν σήμερα περισσότεροι διαζευγμένοι και χήροι που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν νέες σχέσεις εκτός γάμου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης