Κάθεστε πολλές ώρες στην καρέκλα του γραφείου σας; Έτσι, «σκοτώνετε» τα οπίσθιά σας...

Κάθεστε πολλές ώρες στην καρέκλα του γραφείου σας; Έτσι, «σκοτώνετε» τα οπίσθιά σας...

Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι, η καθιστική ζωή γραφείου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ατροφεί τους μύες στους γλουτούς  με αποτέλεσμα η οπίσθια πλευρά να εμφανίζει σημάδια πλαδαρότητας

Κάθεστε πολλές ώρες στην καρέκλα του γραφείου σας; Έτσι, «σκοτώνετε» τα οπίσθιά σας...
Αν κάθεστε σε ένα γραφείο όλη την ημέρα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποκτήσετε χαλαρά οπίσθια.
 
Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι, η καθιστική ζωή γραφείου για παρατεταμένο χρονικό διάστημα ατροφεί τους μύες στους γλουτούς  με αποτέλεσμα η οπίσθια πλευρά να εμφανίζει σημάδια πλαδαρότητας. 
 
Κλείσιμο
«Αυτό είναι γεγονός», υποστηρίζει ο φυσιοθεραπευτής Νταν Τζιορντάνο από το Νέα Υόρκη προτείνοντας κάποιες απλές λύσεις που μπορούν να αντισταθμίσουν πέντε ημέρες αδράνειας το γραφείο.   
   
Και μετά από πέντε χρόνια σε δουλειά γραφείου, ο ίδιος υποστηρίζει ότι η ζημιά που θα προκληθεί στους μύες θα είναι μη αναστρέψιμη. Η έλλειψη ροής του αίματος και ο τρόπος που οι περισσότεροι από εμάς κάθονται είναι δύο από τις βασικές αιτίες. 
 
«Αυτό σημαίνει», όπως υποστηρίζει ο Τζιορντάνο, «πως δεν θα επηρεαστεί μόνο η οπίσθια πλευρά  αλλά και γενικότερα η αντοχή του σώματος». 
   
«Το 90% των εργαζομένων δε κάθεται σωστά στην καρέκλα. Στις περισσότερες δουλειές γραφείου, ο εργαζόμενος δεν κινείται, είναι σχεδόν κολλημένος στην θέση του και συνήθως δεν είναι σωστή η θέση»,  λέει ο Τζιορντάνο και προσθέτει:  Οι περισσότεροι εργαζόμενοι γέρνουν προς το εμπρός επιβαρύνοντας την σπονδυλική τους στήλη.

Ο αμερικανός φυσιοθεραπευτής προτείνει να σηκωνόμαστε και να περπατάμε έστω και για 30 δευτερόλεπτα. 

«Είναι τόσο σημαντικό να διατηρείται η ροή του αίματος σας σε κίνηση και να κρατιούνται οι μύες όσο το δυνατόν περισσότερο ενεργοί. Σηκωθείτε κάθε μισή ώρα ή 15 λεπτά, αν είναι δυνατόν», προσθέτει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης