Θέλετε να κάνετε πιο λαχταριστό το φαγητό σας; Φωτογραφίστε το...

Θέλετε να κάνετε πιο λαχταριστό το φαγητό σας; Φωτογραφίστε το...

Το να πάρεις ένα λεπτό και να θαυμάσεις ένα ωραίο κομμάτι παστίτσιο θα αυξήσει την απόλαυση του συγκεκριμένου φαγητού ακόμα περισσότερο

Θέλετε να κάνετε πιο λαχταριστό το φαγητό σας; Φωτογραφίστε το...
Πολλοί από τους χρήστες των social media συνηθίζουν να ανεβάζουν φωτογραφίες με το πρωινό τους, το γεύμα τους σε ένα ωραίο εστιατόριο ή ένα εντυπωσιακό γλυκό δημιουργώντας το φαινόμενο της σιελόρροιας στους φίλους και γνωστούς.

Αν και ορισμένοι θα υποστηρίξουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά διαγωνισμός για την καλύτερη φωτογραφία, η πρακτική αυτή ίσως έχει και ένα όφελος για όσους απλά βλέπουν αυτά τα καρέ.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Consumer Marketing το να δεις μια φωτογραφία με φαγητό πριν να κάτσεις στο τραπέζι «προκαλεί μια στιγμιαία καθυστέρηση στην κατανάλωση, που αυξάνει την απόλαυση που σχετίζεται με την κατανάλωση ωραίων φαγητών και τελικά αυξάνει την αίσθηση της γεύσης όταν τελικά δοκιμάζουμε το φαγητό».

Με άλλα λόγια όλα οφείλονται στην αναμονή. Το να πάρεις ένα λεπτό και να θαυμάσεις ένα ωραίο κομμάτι παστίτσιο θα αυξήσει την απόλαυση του συγκεκριμένου φαγητού ακόμα περισσότερο.

Οι συντάκτες της έρευνας υποστηρίζουν ότι το «φαινόμενο» αυτό δεν αφορά μόνο τα λαχταριστά φαγητά ή γλυκά αλλά έχει επίδραση και στην υγιεινή διατροφή ακόμα και αν αυτή δεν είναι «όμορφη».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης