«Twilight» και « Hunger Games» έκαναν τους νέους να διαβάζουν περισσότερο!

«Twilight» και « Hunger Games» έκαναν τους νέους να διαβάζουν περισσότερο!

Τα δύο δημοφιλή μυθιστορήματα, που έγιναν και κινηματογραφικές ταινίες, αύξησαν τον αριθμό τω νέων που διαβάζουν βιβλία

«Twilight» και « Hunger Games» έκαναν τους νέους να διαβάζουν περισσότερο!
Τα βιβλία Twilight και Hunger Games έγιναν επιτυχημένες ταινίες στον κινηματογράφο, αλλά είχαν και θετικές επιπτώσεις στη νέα γενιά, αφού μέσα στο τρέχον έτος ο αριθμός των νέων από οκτώ μέχρι δεκαοκτώ ετών, που διαβάζουν βιβλία, αυξήθηκε σημαντικά σε σύγκριση με το 2014.

Κλείσιμο


Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Ίδρυμα για τον Αλφαβητισμό στη Βρετανία (National Literary Trust), μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα σε 32.000 νέους ανθρώπους. Τα παιδιά που διαβάζουν ένα βιβλίο στον ελεύθερο χρόνο τους αυξήθηκαν σε ποσοστό 41,1% το 2015, ενώ το ποσοστό ήταν 32,2% το 2014 και 28,4% πριν δύο χρόνια.

Στην ίδια έρευνα πάνω από το 52% των νέων δήλωσε ότι απολαμβάνει το διάβασμα ενός βιβλίου ενώ  πριν δύο χρόνια το ποσοστό ήταν 50%. Τα κορίτσια που κρατούν ένα βιβλίο και συχνά διαβάζουν έξω από το σχολείο είναι σε ποσοστό 46,5% σε σύγκριση με τα αγόρια των ίδιων ηλικιών, που διαβάζουν σε ποσοστό 35,8%.



Η νέα τάση, σύμφωνα με την έρευνα του ιδρύματος, οφείλεται στην «τρέλα», που έχει δημιουργήσει στους νέους η επιτυχία των δύο μυθιστορημάτων, Twilight και Hunger Games, γραμμένα και τα δύο από τις επιτυχημένες Αμερικανίδες συγγραφείς, Στέφανι Μέγιερ και Σούζαν Κόλινς, αντίστοιχα.

Το Εθνικό ίδρυμα για τον Αλφαβητισμό στη Βρετανία διενεργεί συχνά έρευνες για τις αναγνωστικές συνήθειες των παιδιών τα τελευταία δέκα χρόνια και ένας εκπρόσωπός του δήλωσε πως είναι ευχάριστο να βλέπει κανείς ότι αυξήθηκε η συχνότητα ανάγνωσης και βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα νέα παιδιά δήλωσαν σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50%, ότι προτιμούν να παρακολουθούν τηλεόραση, παρά να διαβάζουν ένα βιβλίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης