Έρευνα: Οι κοντοί άντρες γίνονται καλύτεροι σύζυγοι

Έρευνα: Οι κοντοί άντρες γίνονται καλύτεροι σύζυγοι

Τα ποσοστά διαζυγίων στους κοντούς άνδρες είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των ανδρών με μέτριο ή μεγάλο ύψος.

Έρευνα: Οι κοντοί άντρες γίνονται καλύτεροι σύζυγοι
Οι κοντοί άντρες γίνονται καλύτεροι σύζυγοι, σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων που έρχεται να δικαιώσει την επιλογή της Κάρλα Μπρούνι (ύψος 1,73 μ.) να παντρευτεί το Νικολά Σαρκοζί, το ύψος του οποίου δεν ξεπερνά τα 1,60 μ.

Σύμφωνα με κοινωνιολόγους του Πανεπιστήμιου της Νέας Υόρκης, τα ποσοστά διαζυγίων στους κοντούς άνδρες είναι σημαντικά χαμηλότερα από εκείνα των ανδρών με μέτριο ή μεγάλο ύψος.

Κλείσιμο
Επιπλέον, οι κοντύτεροι άνδρες συνήθως παντρεύονται αρκετά μικρότερες σε ηλικία γυναίκες και αποκτούν περισσότερα χρήματα από τις συζύγους τους.

Όπως αναφέρει το BBC, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως, οι κοντοί άνδρες παντρεύονται και χωρίζουν σε χαμηλότερα ποσοστά από τους υπολοίπους.

"Το ύψος επηρεάζει τη λειτουργία της σχέσης καθώς και την σταθερότητά της", επισημαίνουν οι συντάκτες της έρευνας και προσθέτουν: "Οι ψηλοί, πιο γοητευτικοί άντρες τείνουν να έχουν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους και να βγαίνουν περισσότερα ραντεβού. Κατά συνέπεια, είναι πιο επιρρεπείς σε εξωσυζυγικές σχέσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την τον γάμο τους. Αντιθέτως, οι κοντοί άντρες κάνουν πιο σταθερούς γάμους. Είναι συνεπείς στη σχέση τους και στις υποχρεώσεις τους και κυρίως δεν συνηθίζουν να αργούν τα βράδια. Μπορεί να παντρεύονται πιο αργά απ΄ ότι οι ψηλοί άντρες,όμως μπορούν να κάνουν τις γυναίκες τους ευτυχισμένες αφού δεν τους δημιουργούν ανασφάλεια".

Οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης, ότι οι ψηλοί άνδρες τείνουν να ασχολούνται περισσότεροι με τις δουλειές στο σπίτι. Συγκεκριμένα, οι ψηλοί άνδρες είναι πιθανότερο κατά 30% να κάνουν περισσότερες δουλειές στο σπίτι σε σύγκριση με τους κοντύτερους.

Ωστόσο, οι κοντοί άντρες είναι καλύτεροι σύζυγοι πιθανότατα γιατί βγάζουν περισσότερα χρήματα απ΄ ότι οι γυναίκες τους. Για τους Αμερικανούς κοινωνιολόγους, οι κοντοί άνδρες χρησιμοποιούν πιθανότατα το χρήμα για να αντισταθμίσουν ότι τους λείπει σε... ύψος.

Αντιθέτως οι ψηλοί άντρες, βασίζονται στα... πολλά εκατοστά τους για να καλύψουν τα λίγα χρήματά τους (λιγότερα συνήθως από εκείνα της συζύγου τους).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης