Μετ' εμποδίων διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νότιο Κορέα

Μετ' εμποδίων διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νότιο Κορέα

Αντιμέτωποι με το τσουχτερό κρύο και τους θυελλώδεις ανέμους αθλητές και θεατές 

Μετ' εμποδίων διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νότιο Κορέα
Σεισμοί, κυβερνοεπιθέσεις, θυελλώδεις άνεμοι και πολικές θερμοκρασίες πλήττουν την περιοχή όπου διεξάγονται οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στη Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας. 

Οι πολίτες καλούνται να φορέσουν σκουφιά και χοντρά ρούχα για να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα αντιμετωπίζοντας το δριμύ ψύχος και τους θυελλώδεις ανέμους.Την ίδια ώρα, πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός επισημαίνουν ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη η κατάσταση για τους σκιέρ που αγωνίζονται κατεβαίνοντας τις παγωμένες πλαγιές. Εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων αρκετοί αγώνες δεν πραγματοποιήθηκαν χτες.     
 
Κλείσιμο
Στο μεταξύ,σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,6 Βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε την ανατολική χώρα με τις αρχές να στέλνουν προειδοποιητικά γραπτά μηνύματα στους πολίτες για πιθανούς μετασεισμούς. 
   
Η σεισμική δόνηση έπληξε το ανατολικό τμήμα της χώρας, σε απόσταση 260 χιλιομέτρων από το χώρο όπου διεξάγονται οι Αγώνες.Οι διοργανωτές έσπευσαν να καθησυχάσουν αθλητές και κοινό επισημαίνοντας ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο καθώς τα κτίρια όπου διεξάγονται οι αγώνες είναι αντισεισμικά.  

Όλες οι εγκαταστάσεις στην περιοχή των Αγώνων είναι χτισμένες έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν σε ισχυρούς σεισμούς πάνω από 7 Ρίχτερ, για το λόγο αυτό σας διαβεβαιώνω ότι δεν υπήρχε πρόβλημα σχετικά με αυτές τις εγκαταστάσεις", δήλωσε ο Σουνγκ Μπαικ γιου, εκπρόσωπος των διοργανωτών των Αγώνων.
 
Στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών εστάλη και η προειδοποίηση για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς εξαιτίας του ξηρού αέρα σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις ανέμους που πλήττουν τη χώρα.  

«Φορέστε καπέλα και γάντια» 

Σήμερα ο υδράργυρος αναμένεται να ολισθήσει στους μείον 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, το κρύο θα είναι ακόμη πιο τσουχτερό (σαν να είναι -25 βαθμούς Κελσίου). 




Οι πολίτες θα πρέπει να ντυθούν ζεστά και να φορούν καπέλα και γάντια για να προστατευτούν από το κρύο», προειδοποίησε ο Σουνγκ.
   
Οι θυελλώδεις άνεμοι έχουν κάνει τη ζωή δύσκολη στους αθλητές, πολλοί εκ των οποίων διαμαρτύρονται για τις δύσκολες συνθήκες.
   
Ωστόσο, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε ότι, η ζωή των αθλητών δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
 
Η ασφάλεια των αθλητών είναι η πρώτη μας ανησυχία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μαρκ Άνταμς. "Όλοι αυτοί οι χώροι οργανώνονται σε πολύ στενή επαφή με τις ομοσπονδίες», πρόσθεσε. 

Είμαστε απολύτως σίγουροι ότι οι ομοσπονδίες και οι αθλητές ξέρουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν". 
 
Στο μεταξύ, οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων επιβεβαίωσαν χτες ότι έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων κατά των διάρκεια της τελετής έναρξης την περασμένη Παρασκευή αλλά αρνήθηκαν να αποκαλύψουν τους κυβερνοπειρατές. 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης