Φόρεστ Γουίτακερ: Να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στη νέα γενιά

Φόρεστ Γουίτακερ: Να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στη νέα γενιά

Μήνυμα του γνωστού ηθοποιού από Ντουμπάι - Ο ίδιος έχει που εκπαιδεύει νέους ανθρώπους στο Μεξικό, το Νότιο Σουδάν, την Ουγκάντα και τη Νότια Αφρική

Φόρεστ Γουίτακερ: Να υπάρξει αλλαγή συμπεριφοράς απέναντι στη νέα γενιά
Την ανάγκη μιας παγκόσμιας κινητοποίησης των λαών για να υπάρξει αλλαγή της συμπεριφοράς απέναντι στη νέα γενιά, τόνισε ο βραβευμένος με Όσκαρ αμερικανός ηθοποιός Φόρεστ Γουίτακερ, μιλώντας σε ειδική σύνοδο για τα παιδιά στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση στο Ντουμπάι. Ο αμερικανός ηθοποιός είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της πρωτοβουλίας για την ειρήνη και την ανάπτυξη και ειδικός απεσταλμένος της UNESCO για την ειρήνη και τη συμφιλίωση.

Κλείσιμο

«Όταν το 52% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι νέοι και το 70% των ατόμων κάτω των 30 ετών ζουν σε περιοχές συγκρούσεων ή αναταραχής, είναι φανερό ότι πρέπει να δημιουργήσουμε συνέργειες με τους νέους για να υπάρξουν αλλαγές στην κοινότητα» τόνισε ο Γουίτακερ και προσθεσε: «Να προσπαθήσουμε να τους δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία, να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο απόψεων και να εκπαιδεύσουμε τους νέους στη λύση των συγκρούσεων, να τους βοηθήσουμε να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες, να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής αλλά και στην οικονομική τους ένταξη ή στην κοινωνική επιχειρηματικότητα».

Το ίδρυμα του Γουίτακερ δημιουργήθηκε το 2012 και εκπαιδεύει νέους ανθρώπους στο Μεξικό, το Νότιο Σουδάν, την Ουγκάντα και τη Νότια Αφρική, οι οποίοι στη συνέχεια στέλνονται πίσω στην κοινότητά τους για να εκπαιδεύσουν άλλους νέους και να ξεκινήσουν κοινωνικές επιχειρήσεις. Ορισμένοι έχουν αλλάξει την περιβαλλοντική δικαιοσύνη ενώ άλλοι έχουν ξεκινήσει αστικά γεωργικά έργα.

«Όταν οι νέοι βλέπουν την αλλαγή, όταν αρχίζουν να υλοποιούν τις ιδέες τους τότε διορθώνουν αυτό που χρειάζεται στην κοινότητα», δήλωσε ο αμερικανός ηθοποιός. «Με τον τρόπο αυτό, με αυτά τα εργαλεία, αυτές τις ευκαιρίες, οι νέοι θα καταφέρουν αποτελεσματικά μεγάλες αλλαγές», πρόσθεσε.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης