Πενς: Τον επόμενο χρόνο μεταφέρουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Πενς: Τον επόμενο χρόνο μεταφέρουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ

Στην επίσκεψή του στην Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι νιώθει τιμή που βρίσκεται «στην πρωτεύουσα του Ισραήλ – Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους Παλαιστινίους να επιστρέψουν στο τραπέζι του διαλόγου

Πενς: Τον επόμενο χρόνο μεταφέρουμε την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
Τον επόμενο χρόνο θα ανοίξει η αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, στην επίσκεψή του στη χώρα. Παρά τις εκτιμήσεις ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν τουλάχιστον τρία χρόνια, ο αμερικανός αντιπρόεδρος ανακοίνωσε μιλώντας στη βουλή ότι «η διοίκηση Τραμπ θα προχωρήσει το σχέδιό μας να ανοίξει την πρεσβεία μας στην Ιερουσαλήμ και η πρεσβεία θα ανοίξει πριν το τέλος του επόμενου έτους». 

Κλείσιμο

Ο Πενς δήλωσε ότι νιώθει τιμή που βρίσκεται στην Ιερουσαλήμ, την «πρωτεύουσα του Ισραήλ», υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ είναι «προς το συμφέρον των ΗΠΑ» αλλά και «προς το συμφέρον της ειρήνης». 

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι μετά και την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ, η συμμαχία ανάμεσα στις δύο χώρες δεν ήταν ποτέ πιο ισχυρή και η φιλία των πολιτών δεν ήταν ποτέ πιο βαθιά. «Η Αμερική στηρίζει το Ισραήλ», τόνισε στο κοινοβούλιο. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης