Ο Μακρόν μιλά μανδαρινικά και κερδίζει τους Κινέζους: «Κάντε τον πλανήτη μας σπουδαίο ξανά»

Ο Μακρόν μιλά μανδαρινικά και κερδίζει τους Κινέζους: «Κάντε τον πλανήτη μας σπουδαίο ξανά»

Ο Γάλλος πρόεδρος προετοιμάστηκε εντατικά για το ταξίδι του στην Κίνα, όπως δείχνει βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter

Ο Μακρόν μιλά μανδαρινικά και κερδίζει τους Κινέζους: «Κάντε τον πλανήτη μας σπουδαίο ξανά»
Δεν προετοιμάστηκε μόνο για τις επιχειρηματικού ενδιαφέροντος συνομιλίες και συμφωνίες, αλλά και για να κερδίσει το κινεζικό κοινό, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που επισκέφθηκε την Κίνα. 

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει τον Γάλλο πρόεδρο να επιχειρεί να μιλήσει μανδαρινικά, την πιο διαδεδομένη και επίσημη κινεζική διάλεκτο, προκειμένου να απευθυνθεί στους Κινέζους και να μεταδώσει το μότο του: «Κάντε τον πλανήτη σπουδαίο ξανά».

Κλείσιμο
Ο Μακρόν συνηθίζει να χρησιμοποιεί την φράση αυτή αναφερόμενος στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και σε αντίθεση με το μότο του αρνητή του φαινομένου, αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν: «Κάντε την Αμερική σπουδαία ξανά».

Στο βίντεο ο Μακρόν φαίνεται να... αγκομαχεί και να πασχίζει να προφέρει σωστά τη φράση, επαναλαμβάνοντάς την όσο πιο πολλές φορές μπορεί, ενώ μια μακιγιέζ φροντίζει το μέικ απ του. 

«Μοιάζει με το Ζαν, λοιπόν» ακούγεται να λέει ο Μακρόν και στην συνέχεια ρωτάει τον άντρα που τον μαθαίνει τη φράση: «Οπότε πού υποτίθεται πως πρέπει να πάρω ανάσα»; 

Τα σχόλια στα κινεζικά δίκτυα ήταν πάντως διθυραμβικά, αφού το κοινό εκτίμησε την προσπάθειά του τόσο να φανεί ευγενείς στους Κινέζους όσο και το πάθος του να μεταδώσει το μήνυμά του με κάθε τρόπο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης