Ρωσία: Στο στόχαστρο του Πούτιν ο Ναβάλνι που ζήτησε να μποϋκοτάρουν τις εκλογές

Ρωσία: Στο στόχαστρο του Πούτιν ο Ναβάλνι που ζήτησε να μποϋκοτάρουν τις εκλογές

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελέγχεται για την έκκλησή του στους ψηφοφόρους να μποϋκοτάρουν τις εκλογές

Ρωσία: Στο στόχαστρο του Πούτιν ο Ναβάλνι που ζήτησε να μποϋκοτάρουν τις εκλογές
Στην αρμόδια υπηρεσία για έλεγχο τυχόν παραβιάσεων της νομοθεσίας παραπέμπονται οι εκκλήσεις του αρχηγού της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, που κάλεσε τους ρώσους ψηφοφόρους να μποϋκοτάρουν τις εκλογές. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε σήμερα ότι τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητα. ««Υπάρχει η αρμόδια υπηρεσία, η οποία, όπως γνωρίζετε, ελέγχει παρόμοιου είδους εκκλήσεις για να διαπιστώσει αν είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο Πεσκόφ αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, καθώς όπως είπε, το ζήτημα βρίσκεται στις αρμόδιες υπηρεσίες κι όχι στο Κρεμλίνο. 

Τη Δευτέρα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του Ναβάλνι για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου. Η αρνητική απόφαση αποδόθηκε σε δικαστική υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος του. 

Μετά την απόφαση αυτή της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής ορισμένοι Ρώσοι βουλευτές είχαν προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι η Δύση αξιοποιεί την απόφαση αυτή ως αφορμή για να ασκήσει κριτική στις ρωσικές προεδρικές εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης