Νόαμ Τσόμσκι: Η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να ταρακουνήσει τη βρετανική μοναρχία

Νόαμ Τσόμσκι: Η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να ταρακουνήσει τη βρετανική μοναρχία

Τι δήλωσε για την μέλλουσα Δούκισσα του Σάσεξ ο 88χρονος Αμερικανός καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT)

Νόαμ Τσόμσκι: Η Μέγκαν Μαρκλ θα μπορούσε να ταρακουνήσει τη βρετανική μοναρχία
Γνώρισε τον πρίγκιπα Χάρι την ίδια περίοδο που διάβαζε το βιβλίο «Who rules the world?» του διαπρεπούς Αμερικανού ακαδημαϊκού και στοχαστή Νόαμ Τσόμσκι. Το περασμένο καλοκαίρι η Μέγκαν Μαρκλ δήλωσε στα δύο εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram πως πρόκειται για ένα σπουδαίο βιβλίο που τους συστήνει ανεπιφύλακτα να διαβάσουν.

Μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της Αμερικανίδας ηθοποιού με τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ την περασμένη Δευτέρα, ο 88χρονος  καθηγητής Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) μίλησε την Παρασκευή για την πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits στην βρετανική εφημερίδα Guardian. «Άκουσα για τον γάμο αλλά δεν γνώριζα τα ενδιαφέροντα της Μαρκλ. Φυσικά είμαι ευχαριστημένος που το έμαθα (ότι με διαβάζει). Φαίνεται πως αυτή ίσως να μπορέσει, για πολλούς λόγους, να ταρακουνήσει την βασιλική οικογένεια»,
Κλείσιμο
δήλωσε ο Τσόμσκι.



Ο Αμερικανός στοχαστής, μάλλον, δεν συμπαθεί και πολύ την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. Το 2011 σε συνέντευξή του στο βρετανικό περιοδικό Prospect Magazine, όταν ρωτήθηκε αν η μοναρχία ήταν καλό πράγμα για τη Βρετανία, εκείνος επικαλέστηκε μια φράση του φίλου του, καθηγητή φιλοσοφίας Πίτερ Σλέζακ: «Η βασιλεία υπηρετεί έναν χρήσιμο σκοπό. Τα θεάματα και οι τελετές βοηθούν στην υπονόμευση του σεβασμού για την κρατική εξουσία».



Πάντως, η λαμπερή Μέγκαν Μαρκλ κέρδισε την Παρασκευή τις εντυπώσεις στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση στο πλευρό του πρίγκιπά της στο Νότιγχαμ, μετά την αναγγελία των αρραβώνων του ζευγαριού. Περισσότεροι από χίλιοι θαυμαστές περίμεναν να επευφημήσουν την μέλλουσα Δούκισσα του Σάσεξ και τον πέμπτο στην διαδοχή του θρόνου της Γηραιάς Αλβιόνας σε εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS  στο ίδρυμα «Τέρενς Χίγκινς» ενώ αργότερα, το ζευγάρι  επισκέφθηκε την Ακαδημία της πόλης και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα Full Effect, το οποίο έχει στόχο να κρατήσει τους νέους μακριά από τη βία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης