«Κομμένες» οι selfies για τους Ρώσους στρατιώτες

«Κομμένες» οι selfies για τους Ρώσους στρατιώτες

Διότι αυτοφωτογραφιζόμενοι οι Ρώσοι στρατιωτικοί μπορεί να αποκαλύψουν τις τοποθεσίες που βρίσκονται

«Κομμένες» οι selfies για τους Ρώσους στρατιώτες
O στρατός του ισχυρού άνδρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, προωθεί νόμο που απαγορεύει στους στρατιώτες να βγάζουν selfies για να μην αποκαλύπτουν τις - μυστικές πολλές φορές- τοποθεσίες που βρίσκονται. Ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2018.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, οι seflies που είχαν ανέβει στο Ιντερνέτ αποκάλυπταν τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και τη Συρία, αφού οι χρήστες του Διαδικτύου κατάφεραν να αναγνωρίσουν τις  τοποθεσίες τους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον επίμαχο νόμο, οι φωτογραφίες, τα βίντεο και ότι ανεβαίνει στο Διαδίκτυο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τον ρωσικό στρατό δίνοντας στον εχθρό χρήσιμες πληροφορίες.
 
Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα της εφημερίδας "Independent",  το 2015, ο δημοσιογράφος του Simon Ostrovsky, δημοσίευσε ένα βίντεο στο YouTube το οποίο τεκμηριώνει πώς μέσω των social media , οι Ρώσοι στρατιώτες είχαν αποκαλύψει άθελά τους την άμεση συμμετοχή της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία. 
 
Η εφημερίδα "Independent" αναφέρει επίσης πως, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, οι ξένες μυστικές υπηρεσίες καθώς και εξτρεμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, χρησιμοποιούν πληροφορίες στο διαδίκτυο Ρώσων στρατιωτών για να "αποσταθεροποιήσουν την εσωτερική πολιτική και κοινωνική κατάσταση σε διάφορες περιοχές του κόσμου".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης