Ύποπτος για τρομοκρατία ο 26χρονος δράστης του Μπάκιγχαμ

Ύποπτος για τρομοκρατία ο 26χρονος δράστης του Μπάκιγχαμ

Την περασμένη Παρασκευή είχε τραυματίσει ελαφρά τρεις αστυνομικούς με ένα σπαθί μπροστά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ - Ο 26χρονος Μοϊουσουνάτ Τσουντάρι θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα

Ύποπτος για τρομοκρατία ο 26χρονος δράστης του Μπάκιγχαμ
Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα πως κατηγορίες για τρομοκρατία απαγγέλθηκαν σε βάρος ενός 26χρονου, ο οποίος την περασμένη Παρασκευή είχε τραυματίσει ελαφρά τρεις αστυνομικούς με ένα σπαθί μπροστά από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ
.

Κλείσιμο

«Οι ερευνητές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απήγγειλαν κατηγορίες σ' έναν άνδρα σε σχέση με το επεισόδιο που σημειώθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου» μπροστά από τα ανάκτορα στο Λονδίνο, αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την αστυνομία. Ο 26χρονος Μοϊουσουνάτ Τσουντάρι θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή αργότερα σήμερα, προστίθεται στην ανακοίνωση.


Επίθεση στο Μπάκιγχαμ: Ο δράστης είχε ξίφος και φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»


Υπενθυμίζεται ότι ο άντρας, ο οποίος συνελήφθη οπλισμένος με μεγάλο μαχαίρι έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, την κατοικία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Λονδίνο, ακούστηκε να φωνάζει επανειλημμένως "Αλλάχου Άκμπαρ" ("Ο Αλλάχ είναι Μεγάλος").

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατία μετά τη σύλληψη του άνδρα αυτού, που είναι μεταξύ 20 και 30 ετών, τα αποτελέσματα της οποίας ήρθαν στο φως σήμερα.

Ο συλληφθείς έιχε σταματήσει το αυτοκίνητό του κοντά σε ένα αστυνομικό όχημα μπροστά από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ περίπου στις 20:35 (τοπική ώρα, 22:35 ώρα Ελλάδας).

Ηταν ο μοναδικός επιβαίνων στο αυτοκίνητο και κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού μετέφερε ένα ξίφος.

Τρεις αστυνομικοί και ο ίδιος ο συλληφθείς τραυματίστηκαν ελαφρά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης