Κορεατικά και ιαπωνικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά στον Ειρηνικό

Κορεατικά και ιαπωνικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά στον Ειρηνικό

Επόδειξη δύναμης από το Κρεμλίνο - Τα Tupolev-95MS, υποστηριζόμενα από μαχητικά Sukhoi-35S και ένα αεροσκάφος τύπου A-50, πέταξαν στο όριο του εναέριου χώρου της Νότιας Κορέας και της Ιαπωνίας

Κορεατικά και ιαπωνικά αεροσκάφη αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά στον Ειρηνικό
Βομβαρδιστικά που διαθέτουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν πυρηνική βόμβα, απέστειλε η ρωσική κυβέρνηση στην περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού, προκαλώντας την αντίδραση τόσο της Νότιας Κορέας, όσο και της Ιαπωνίας.

Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή για ενίσχυση των δυνάμεων στην περιοχή, καθώς η ένταση γύρω από την Κορεατική χερσόνησο ολοένα και εντείνεται εξαιτίας τόσο της εμμονής του καθεστώτος της Βόρεας Κορέας στο πυρηνικό του πρόγραμμα, αλλά και της αντίδρασης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βομβαρδιστικά τύπου Tupolev-95MS, υποστηριζόμενα από μαχητικά Sukhoi-35S και ένα αεροσκάφος τύπου A-50, πέταξαν πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό, πάνω από διεθνή ύδατα, στο όριο ωστόσο του εναέριου χώρου της Νότιας Κορέας -αρχικώς- και της Ιαπωνίας στη συνέχεια.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ, σηκώθηκαν αεροσκάφη για πιθανή αναχαίτιση, τόσο από τη Νότια Κορέα, όσο και από την Ιαπωνία, ούτως ώστε να αποτρέψουν πιθανή παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου τους από τα ρωσικά αεροσκάφη. Το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό των αεροσκαφών.

Η Ρωσία διαθέτει κοινά σύνορα με τη Βόρεα Κορέα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της έντασης στην περιοχή με αφορμή το πυρηνικό της πρόγραμμα και τις ευθείες απειλές εναντίον των ΗΠΑ και άλλων περιοχών. Η παρουσία ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων στην κορεατική χερσόνησο και συγκεκριμένα στη Νότια Κορέα, έχουν προκαλέσει την αντίδραση τόσο της ρωσικής κυβέρνησης, όσο και της κινεζικής.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης