Κίεβο: Δύο τραυματίες από έκρηξη κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου

Κίεβο: Δύο τραυματίες από έκρηξη κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Κιέβου, οι τραυματίες είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα

Κίεβο: Δύο τραυματίες από έκρηξη κοντά στο κτίριο του Κοινοβουλίου
Ένα άγνωστο αντικείμενο εξερράγη στο κέντρο του Κιέβου στη διάρκεια των εορτασμών για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, δήλωσε σήμερα η αστυνομία του Κιέβου.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε στις 14:06 για την έκρηξη άγνωστου αντικειμένου στην οδό Χρουσέβσκι. Ένας άνδρας και μία γυναίκα τραυματίστηκαν», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Κλείσιμο
Στον δρόμο αυτό βρίσκεται η έδρα της ουκρανικής κυβέρνησης ενώ σε απόσταση μερικών μέτρων βρίσκεται ο δρόμος που στεγάζει το κτίριο της προεδρίας, όπου ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο δέχθηκε σήμερα τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις.

«Η πιο πιθανή υπόθεση είναι να πρόκειται για πράξη 'χουλιγκανισμού'», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας, η Ολένα Γκουιρλίανσκα.

Ο όρος «χουλιγκανισμός» χρησιμοποιείται στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κυρίως για τα επεισόδια και τη διασάλευση της δημόσιας τάξης.

Η έκρηξη αυτή σημειώθηκε ενώ η Ουκρανία γιορτάζει την 26η επέτειο της ανεξαρτησίας της από τη Σοβιετική Ένωση.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, που ηγείται των εορταστικών εκδηλώσεων, συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, για να συζητήσουν την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης