Χορεύοντας με τις... αρκούδες και τους λύκους: Γνωρίστε την οικογένεια που ζει μόνη στην Αλάσκα!

Χορεύοντας με τις... αρκούδες και τους λύκους: Γνωρίστε την οικογένεια που ζει μόνη στην Αλάσκα!

Οι Άτσλεϊ ζουν σε μια περιοχή εκατοντάδες μίλια μακριά από τον πολιτισμό, σε θερμοκρασίες που φθάνουν τους -65 βαθμούς Κελσίου

Χορεύοντας με τις... αρκούδες και τους λύκους: Γνωρίστε την οικογένεια που ζει μόνη στην Αλάσκα!
Γνωρίστε την οικογένεια Άτσλεϊ, που ζουν επί 18 χρόνια σαν τους... Σπαρτιάτες. Η τριμελής οικογένεια ζει στην Αλάσκα, σε μια περιοχή εκατοντάδες μίλια μακριά από τον πολιτισμό, σε θερμοκρασία που φθάνει τους -65 βαθμούς Κελσίου. 
     
Με τη βοήθεια ενός οχήματος "snowmobile", ο πάτερ φαμίλιας, Ντέιβιντ, συγκεντρώνει τα απαραίτητα. 
 
Κλείσιμο
Ο πατέρας, Ντέιβιντ, η σύζυγός του, Ρόμι, και ο μοναχογιός τους, ο 13χρονος Σκάι, είναι οι μόνοι κάτοικοι μιας απομονωμένης περιοχής, με έκταση 250 μιλίων, στον ποταμό "Nowitna". Κάθε χρόνο, η οικογένεια αφήνει το ξύλινο κατάλυμά της, για να... αλλάξει παραστάσεις . 
 
Βεβαίως, δεν ξεχνά τα όπλα της. Μόνο οπλισμένοι μπορούν να κυκλοφορούν στην αχανή και παγωμένη έκταση της Αλάσκα, αφού καραδοκούν πολλοί κίνδυνοι. Η πιο κοντινή τους παρέα είναι οι πεινασμένες αρκούδες και οι λύκοι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η βρετανική εφημερίδα "The Sun". 


 
Για να προσεγγίσουν την πιο κοντή πόλη, τη Φέρμπανκς, ξέρουν πως έχουν να κάνουν μία άκρως επικίνδυνη διαδρομή. Η οικογένεια Άτσλεϊ δεν έχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο, αφού είναι πλήρως απομονωμένη στην Αλάσκα.
 
Ο Ντέιβιντ, η Ρόμι και ο Σκάι δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για τίποτα... εκτός από τις αρκούδες, τους πεινασμένους λύκους, τις πυρκαγιές στα δάση, τον εύθραυστο πάγο, τις ασθένειες και την θερμοκρασία που ολισθαίνει στους -65 βαθμούς.
   
Ο Βρετανός φωτορεπόρτερ Εντ Γκολντ απεικόνισε στιγμιότυπα που δείχνουν την «σπαρτιάτικη» ζωή της οικογένειας.  
 
Στο κατάλυμα δεν υπάρχει ζεστό νερό, εκτός και αν το βράσουν, και το χιόνι λειτουργεί ως ψυγείο της οικογένειας, στο οποίο οι κονσέρβες φαγητού διατηρούνται μέχρι και δύο χρόνια. 
   
Ο έφηβος Σκάι, που περιγράφεται ως «κοινωνικό πείραμα» από τον μπαμπά του, μαθαίνει από τους γονείς του ό,τι χρειάζεται για να τους γηροκομήσει αργότερα, όπως ο ίδιος επισημαίνει. Του αρέσει να παίζει κιθάρα και video games. Κάπως πρέπει να γεμίσει το χρόνο του, αφού είναι απομονωμένος από τον έξω κόσμο και τα social media...  

 






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης