Καταργείται το Real Estate; Πωλήσεις σπιτιών από πολίτες μέσω facebook!

Καταργείται το Real Estate; Πωλήσεις σπιτιών από πολίτες μέσω facebook!

Η 60χρονη Βρετανίδα που «σπάει» μία τεράστια αγορά και θέτει πλήθος προβληματισμών στους επαγγελματίες του χώρου - Livestream ξενάγηση στους χώρους του σπιτιού και online διαπραγμάτευση

Καταργείται το Real Estate; Πωλήσεις σπιτιών από πολίτες μέσω facebook!
Εκατομμύρια σε προμήθειες. Δισεκατομμύρια σε κέρδη. Ζάμπλουτοι επιχειρηματίες και συνεργάτες. Ένας κόσμος που κτίζει κυριολεκτικά και μεταφορικά αυτοκρατορίες. Ένας κόσμος, που βγάζει μέχρι και προέδρους στις ΗΠΑ
, όπως λόγου χάρη ο Ντόναλντ Τραμπ. Το Real Estate είναι μία τεράστια μπίζνα. Ποιο είναι το μέλλον; Η σύγχρονη τεχνολογία ανοίγει νέους δρόμους στο επάγγελμα, αλλά παράλληλα, προσφέρει την ευκαιρία στους ιδιώτες να «καταργήσουν» τους μεσάζοντες. Μία γυναίκα στη Βρετανία κάνει την αρχή, πουλώντας το σπίτι της μέσω facebook! Είναι το ξεκίνημα μίας νέας εποχής στο Real Estate; Πώς θα αντιδράσουν οι επαγγελματίες; Θα επιτρέψουν να χάσουν μέρος της «πίτας» από τους δραστήριους και γνώστες της τεχνολογίας πολίτες;

Κλείσιμο
Όλα τα παραπάνω θα απαντηθούν στο σύντομο μέλλον. Υπάρχουν χώρες που έχουν φροντίσει με νόμο να κατοχυρώσουν την αγορά του Real Estate, υποχρεώνοντας τους πολίτες που διαθέτουν το σπίτι τους, να χρησιμοποιούν ατζέντη, καθώς οι ίδιοι δεν έρχονται σε επαφή με τους υποψήφιους αγοραστές. Στις περισσότερες χώρες και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, το νομικό πλαίσιο είναι πιο χαλαρό και ο ιδιοκτήτης μπορεί να διαπραγματευθεί άμεσα την πώληση περιουσίας του.

Ακριβώς αυτό εκμεταλλεύθηκε η 60χρονη Σάντι Χελίμ, στη Βρετανία, η οποία έβαλε το σπίτι της για πούλημα, ξεναγώντας τους υποψήφιους αγοραστές στους χώρους μέσω του livestream που της παρέχει το facebook. Η ιδέα ήταν απλή. Τόσο απλή, που ελάχιστοι την είχαν σκεφτεί.



Η ίδια πάντως, αξιολογεί το οίκημά της γύρω στις 470.000 λίρες. Μετά από τρία χρόνια που κατοικεί εκεί, αποφάσισε να το διαθέσει, καθώς τα τέσσερα παιδιά της μεγάλωσαν και έκαναν δικές τους οικογένειες, με συνέπεια οι ανάγκες της να μην προϋποθέτουν έναν τόσο μεγάλο χώρο.

Η 60χρονη Σάντι επιχείρησε να πουλήσει το σπίτι μέσω γραφείου, αλλά δεν τα κατάφερε για τουλάχιστον 8 εβδομάδες, καθώς ο ατζέντης δεν φάνηκε να... ασχολείται ιδιαίτερα. «Είχα μία προσφορά, αλλά την τελευταία στιγμή χάλασε», είπε, προσθέτοντας πως τότε αποφάσισε να κινηθεί μόνη της, γλιτώνοντας και την προμήθεια του ατζέντη, η οποία θα άγγιζε τις 8.000 λίρες.

Με απλές κινήσεις, ένα βιντεάκι, ένα livestream, ένα δίκτυο με πολύ κόσμο, καλή θέληση και λίγο ταλέντο στην παρουσίαση και στην πώληση, τα πάντα μπορούν να γίνουν. Πώς θα το αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες; Μάλλον θα πρέπει να γίνουν πιο... επαγγελματίες και να ικανοποιούν τις ανάγκες των πελατών τους, ενώ θα πρέπει να βρουν και νέους τρόπους προώθησης του προϊόντος, ώστε να συντομεύουν το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ολοκλήρωση της πώλησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης