Το εμπάργκο στο Κατάρ χωρίζει μάνες από τα παιδιά τους

Το εμπάργκο στο Κατάρ χωρίζει μάνες από τα παιδιά τους

Μια «παράπλευρη απώλεια» αναδύθηκε στο προσκήνιο, μετά την απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ

Το εμπάργκο στο Κατάρ χωρίζει μάνες από τα παιδιά τους
Εκτός από τις οικονομικές και εμπορικές επιπτώσεις, η απόφαση της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ,
κατηγορώντας το πλούσιο εμιράτο ότι προσφέρει την στήριξή του σε τρομοκρατικές οργανώσεις, είχε και επιπτώσεις σε ανθρώπινο επίπεδο.

Κλείσιμο
Πολλές οικογένειες χωρίζονται τώρα, όπως καταγγέλλουν πολίτες που προέρχονται από τις χώρες του Κόλπου, στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet, καθώς οι χώρες αυτές έχουν μεταξύ τους αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με συγγένειες και γάμους.

Οι αραβικές χώρες, που ξεκίνησαν την εκστρατεία κατά της Ντόχα, κάλεσαν όσους από τους πολίτες τους ζουν στο Κατάρ να επιστρέψουν άμεσα, προειδοποιώντάς τους πως θα τους αφαιρεθεί η ιθαγένεια, αν δεν υπακούσουν.



Ο οικονομολόγος Φαράζ Αλ Μοχάμαντ από το Κατάρ, δήλωσε στην Hurriyet: «Το γεγονός ότι η Σαουδική Αραβία έκλεισε τα σύνορα και επέβαλε οικονομικό εμπάργκο δεν μας ενοχλεί, αφού έχουμε πηγές να προμηθευτούμε τρόφιμα και άλλα είδη. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι ο χωρισμός των οικογενειών. Το Κατάρ, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ, συνδέονται με φυλές, συγγένειες και γάμους. Η περιοχή του Κόλπου ήταν μια μεγάλη οικογένεια χωρισμένη σε έξι κράτη και τώρα διαλύθηκε».

Ο ίδιος, δήλωσε ότι δεν μπορεί πλέον να βλέπει τις ανιψιές του στο Μπαχρέιν αλλά και τα εγγόνια του, που ζουν στο Ντουμπάι. Ο Χασάν Αλ Μοχάμαντ, συνταξιούχος στρατιωτικός, ανέφερε στην Hurriyet, ότι η σύζυγός του, που κατάγεται από το Μπαχρέιν, είναι αναγκασμένη να επιστρέψει στην χώρα της και να αφήσει πίσω της τον ίδιο και τα τέσσερα παιδιά τους, που είναι πολίτες του Κατάρ!

Την Παρασκευή, η Διεθνής Αμνηστία άσκησε κριτική στα μέτρα εναντίον του Κατάρ, τονίζοντας ότι διέλυσαν οικογένειες και κατέστρεψαν την ευημερία πολλών ανθρώπων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης