Εμμανουέλ Μακρόν: Πώς οι γονείς του ανακάλυψαν ότι βγαίνει με την Μπριζίτ;

Εμμανουέλ Μακρόν: Πώς οι γονείς του ανακάλυψαν ότι βγαίνει με την Μπριζίτ;

Εκείνος ήταν ο 16χρονος μαθητής σε Λύκειο της Αμιέν και εκείνη η 40χρονη καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, που είχε δημιουργήσει στο σχολείο ένα εργαστήριο θεάτρου

Εμμανουέλ Μακρόν: Πώς οι γονείς του ανακάλυψαν ότι βγαίνει με την Μπριζίτ;
Ο 39χρονος νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν
μετά την σαρωτική του νίκη στις εκλογές της Κυριακής ετοιμάζεται να μετακομίσει με την 64χρονη σύζυγό του Μπριζίτ στο προεδρικό μέγαρο Ελιζέ. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2007, αφού η Μπριζίτ πήρε διαζύγιο από τον τραπεζικό σύζυγό της και πατέρα των τριών παιδιών της.

Κλείσιμο
Το νέο προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας συναντήθηκε στο ιδιωτικό Λύκειο La Providence, στην Αμιέν της βόρειας Γαλλίας, όταν ο Μακρόν ήταν έφηβος μαθητής και η 40χρονη Μπριζίτ Τρονιέ καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών, με πάθος για το θέατρο, γι' αυτό είχε δημιουργήσει στο σχολείο και ένα θεατρικό εργαστήριο σε παράσταση του οποίου είχε πάρει
μέρος και ο χαρισματικός μαθητής Εμμανουέλ Μακρόν.

Στο βιβλίο «Emmanuel Macron: A Perfect Young Man» η Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος της Le Figaro, Ανν Φουλντά, περιγράφει πώς αντέδρασαν οι γονείς του 16χρονου Μακρόν όταν εμβρόντητοι ανακάλυψαν τυχαία πως ο 16χρονος γιος τους
διατηρεί σχέση με την 40χρονη τότε καθηγήτριά του.

Οι γονείς του Γάλλου προέδρου νόμιζαν ότι ο γιος τους βγαίνει με την Λοράνς, την κόρη της Μπριζίτ και συμμαθήτρια του Μακρόν, αλλά ένας οικογενειακός φίλος τους ενημέρωσε για το ειδύλλιο του ζευγαριού, γράφει η Φουλντά.



Σοκαρισμένη η οικογένεια από τον παράνομο δεσμό του έφηβου νέου τον απομάκρυνε από το σχολείο και τον έστειλε σε λύκειο στο Παρίσι. Η μητέρα του Φρανσουάζ είπε στη δημοσιογράφο: «Δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι όταν ο Εμμανουέλ συνάντησε την Μπριζίτ δεν μπορούσαμε απλά να πούμε "αυτό είναι υπέροχο"».

Καθώς η Φρανσουάζ Μακρόν αντιλαμβανόταν ότι η σχέση του γιου της με την Μπριζίτ Τρονιέ δεν ήταν απλά μια «φάση», την συνάντησε και της είπε: «Δεν το βλέπεις; Εσύ είχες τη ζωή σου, αλλά αυτός δεν θα αποκτήσει παιδιά μαζί σου».

Ανήσυχοι οι γονείς του Εμμανουέλ Μακρόν ζήτησαν από την 40χρονη καθηγήτρια να σταματήσει να βλέπει τον γιο τους, τουλάχιστον μέχρι εκείνος να ενηλικιωθεί, αλλά εκείνη τους απάντησε πως δεν μπορούσε να υποσχεθεί τίποτα.



Έκπληξη αποτέλεσε για την οικογένεια Μακρόν η αντίδραση της γιαγιάς του Γάλλου προέδρου από την πλευρά της μητέρας του. Η Φρανσουάζ Μακρόν δήλωσε: «Η μητέρα μου, που δεν θα έδειχνε καμιά ανοχή σε μια τέτοια κατάσταση για τα δικά της παιδιά, ήταν πολύ πιο ανοιχτή και ανεκτική με τις ερωτικές σχέσεις των εγγονιών της».

Έτσι, σύμφωνα με την μητέρα του Εμμανουέλ Μακρόν, η γιαγιά του Μανέτ, στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος είχε αδυναμία όσο ζούσε, έδειξε μεγάλη κατανόηση για την παράνομη ερωτική σχέση του εγγονού της, που εκείνη την περίοδο είχε αποτελέσει σκάνδαλο στην κοινωνία της Αμιέν.

Ως Πρώτη Κυρία της Γαλλίας η Μπριζίτ Μακρόν αναμένεται να έχει ενεργό ρόλο στο πλευρό του συζύγου της. Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο με τι θα ασχοληθεί η Μπριζίτ, γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ως πρώην εκπαιδευτικός είναι πιθανόν να έχει ενεργό ρόλο σε θέματα Παιδείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης