Σοφία Σικίρου: Αυτή είναι η «μούσα» που κατάφερε να «μεταμορφώσει» τον Μελανσόν

Σοφία Σικίρου: Αυτή είναι η «μούσα» που κατάφερε να «μεταμορφώσει» τον Μελανσόν

Δείτε φωτογραφίες από την μελαχρινή καλλονή, ηλικίας 36 ετών, αλγερινής καταγωγής, «εγκέφαλος» της προεκλογικής εκστρατείας του ιστορικού στελέχους της γαλλικής Αριστεράς

Σοφία Σικίρου: Αυτή είναι η «μούσα» που κατάφερε να «μεταμορφώσει» τον Μελανσόν
Η γοητευτική σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας του Ζαν Λικ Μελανσόν είναι ο «άσος στο μανίκι» του.

Η μελαχρινή Σοφία Σικίρου είναι ο «εγκέφαλος» της προεκλογικής εκστρατείας του ιστορικού στελέχους της γαλλικής Αριστεράς.

Είναι 36 ετών, αλγερινής καταγωγής. Η όμορφη Σοφία βρίσκεται πίσω από την δημοσκοπική άνοδο του Μελανσόν, ο οποίος κατάφερε να εκτοξεύσει το ποσοστό του από το 11% που ήταν στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας σε 19%. Η «μούσα» του Μελανσόν, όπως την αποκαλούν πολλά γαλλικά ΜΜΕ, κατάφερε να... μεταμορφώσει τον γάλλο Αριστερό. 


Κλείσιμο

   
Η όμορφη Σοφία ήταν αυτή που είχε την ιδέα να εμφανιστεί ο Μελανσόν σε ολόγραμμα σε προεκλογική του ομιλία σε επτά πόλεις ταυτόχρονα. 

 


Η Σοφία Σικίρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία, σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Γκρενόμπλ και εν συνεχεία στη Σορβόνη όπου έκανε μεταπτυχιακά στην πολιτική επικοινωνία. Ήταν στέλεχος στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, από τους κόλπους του οποίου προέρχεται και ο Μελανσόν και υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας, Λορέν Φαμπιούς.



Κι όταν κατάλαβε ότι δεν την προωθούσαν οι Σοσιαλιστές , τότε άλλαξε «στρατόπεδο».

Ως σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας στο πλευρό του Μελανσόν, απέδειξε ότι έπραξε σωστά που προσχώρησε στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς αν κρίνουμε από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ηγέτη της Ανυπότακτης Γαλλίας να κονταροχτυπιέται με τον Φιγιόν για την τρίτη θέση.   



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης