Βίντεο: Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στο μαραθώνιο διαμαρτυρίας στο ισραηλινό τείχος της Δυτικής Οχθης

Βίντεο: Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στο μαραθώνιο διαμαρτυρίας στο ισραηλινό τείχος της Δυτικής Οχθης

Στόχος της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να επικεντρώσει το ενδιαφέρον στο θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στα παλαιστινιακά εδάφη», έγραφε η σχετική ανακοίνωση

Βίντεο: Χιλιάδες δρομείς έτρεξαν στο μαραθώνιο διαμαρτυρίας στο ισραηλινό τείχος της Δυτικής Οχθης
Με έναν μαραθώνιο κατά μήκος του ισραηλινού τείχους στη Δυτική Οχθη διαμαρτυρήθηκαν για πέμπτη συνεχή χρονιά οι Παλαιστίνιοι στη Βηθλεέμ, με τη συμμετοχή 5.500 δρομέων από όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο


Η Παλαιστινιακή Ολυμπιακή Επιτροπή διοργάνωσε τον φετινό μαραθώνιο, που πραγματοποιήθηκε χθες σε τέσσερις διαδρομές. Η μεγαλύτερη είχε μήκος 42 χιλιομέτρων, ακολούθησαν δύο μήκους 21 και 10 χιλιομέτρων και τέλος μια συμβολική διαδρομή δύο χιλιομέτρων. «Στόχος της Ολυμπιακής Επιτροπής είναι να επικεντρώσει το ενδιαφέρον στο θεμελιώδες δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης στα παλαιστινιακά εδάφη», έγραφε η σχετική ανακοίνωση, που συμπλήρωνε ότι «για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος παρέχουμε μια διασκεδαστική αλλά και δύσκολη εμπειρία, που ενσωματώνει την ανταλλαγή πολιτισμικών αξιών με τη συμμετοχή δρομέων και υποστηρικτών από όλο τον κόσμο.



Η αλληλεπίδραση αυτή φέρνει στο φως για τον υπόλοιπο κόσμο τέτοια ζητήματα, όπως οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Παλαιστίνιοι εξαιτίας της κατοχής». Αυτήν τη φορά η Ολυμπιακή Επιτροπή δεν συνδιοργάνωσε τον μαραθώνιο με το διεθνές κίνημα «Right To Movement», το οποίο είχε εμπνευστεί τη διοργάνωση του αγωνίσματος το 2013. Στην πρώτη διοργάνωση είχαν πάρει μέρος μόλις 700 αθλητές και πλέον ξεπερνά τους 5.000 συμμετέχοντες από 63 χώρες.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης