Βραζιλία: Άγριες συγκρούσεις και ξύλο για το συνταξιοδοτικό

Βραζιλία: Άγριες συγκρούσεις και ξύλο για το συνταξιοδοτικό

Χιλιάδες εργαζόμενοι και συνδικάτα ξεχύθηκαν στους δρόμους και πέταξαν πέτρες και καπνογόνα στο υπουργείο Οικονομικών - Με χημικά και μάνικες νερού απάντησε η αστυνομία - Με τον μίνιμουμ μισθό ο υπολογισμπός των συντάξεων - Από τα 65 στα 70 χρόνια τα όρια ηλικίας

Βραζιλία: Άγριες συγκρούσεις και ξύλο για το συνταξιοδοτικό
Βίαιες διαδηλώσεις, με συγκρούσεις και άγριο ξύλο μεταξύ εξαγριωμένων πολιτών και της αστυνομίας σημειώθηκαν στη Βραζιλία, μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τις επερχόμενες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα της χώρας.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεχύθηκαν στους δρόμους χιλιάδες εξαγριωμένοι και απελπισμένοι πολίτες, οι οποίοι θεωρούν ότι θίγονται. Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία στο Σάο Πάολο και στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις αλλαγές στο ύψος των συντάξεων και στα όρια της ηλικίας.



Η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν αγροτικοί εργάτες και μέλη εργατικών συνδικάτων. Οι πορείες έφτασαν έξω από το υπουργείο Οικονομικών στο Σάο Πάολο, με τους διαδηλωτές να εκτοξεύουν πέτρες, ξύλα και καπνογόνα προς το κτίριο. Το κέντρο της πόλης παρέλυσε και παραδόθηκε στη βία και τις συγκρούσεις με την αστυνομία. Η αστυνομία απάντησε με μάνικες νερού και χημικά, καθώς και με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Κλείσιμο

Οι αντιδράσεις ξέσπασαν όταν ο πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, λέγοντας πως το ύψος των συντάξεων θα υπολογίζεται με τον μίνιμουμ μισθό, ανεβάζοντας παράλληλα τα όρια ηλικίας από τα 65 στα 70 χρόνια. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Μικέλ Τεμέρ, το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό κατέρρευσε οικονομικά και απαιτούνται άμεσα διαρθρωτικές αλλαγές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης