Ακροδεξιοί καλούν σε μποϊκοτάζ κατά της NIKE για την... αθλητική χιτζάμπ!

Ακροδεξιοί καλούν σε μποϊκοτάζ κατά της NIKE για την... αθλητική χιτζάμπ!

«Δημιουργούμε μία νέα γενιά επαγγελματιών αθλητριών», υποστήριξε η Άμνα Αλ Χαντάντ, που πρωταγωνιστεί στην καμπάνια

Ακροδεξιοί καλούν σε μποϊκοτάζ κατά της NIKE για την... αθλητική χιτζάμπ!
Απρόβλεπτα προβλήματα και αντιδράσεις επέφερε η καμπάνια της αθλητικής εταιρείας NIKE για την παρουσίαση της... αθλητικής χιτζάμπ, η οποία αναφέρεται σε μουσουλμάνες αθλήτριες. Ακροδεξιοί κύκλοι πρότειναν μποϊκοτάζ στα προϊόντα της πολυεθνικής εταιρείας, η οποία θέλησε να δώσει μία διέξοδο στις μουσουλμάνες που επιθυμούν να αθλούνται, πολύ δε περισσότερο σε επαγγελματικό επίπεδο.

Η Nike Pro Hijab, όπως ονομάζεται το νέο αυτό προϊόν, αναμένεται να βγει στην αγορά κατά τη διάρκεια του 2018. Οι αντιδράσεις, ωστόσο, είναι πολύ μεγάλες, γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί ή να αλλάξει σε επίπεδο προβολής.

Κλείσιμο


Πολλοί Αμερικανοί και όχι μόνο, αντέδρασαν λέγοντας πως δεν θα ξαναγοράσουν προϊόντα της NIKE, διότι στις ΗΠΑ δεν ισχύει ο νόμος της Σαρίας! Την αθλητική χιτζάμπ παρουσίασαν οι μουσουλμάνες αθλήτριες Άμνα Αλ Χαντάντ και Ζάχρα Λαρί. Η Άμνα αντέδρασε στα επικριτικά σχόλια για την καμπάνια με ανάρτησή της στο Instagram: «Ως αθλήτρια που αγωνίστηκε κατά το παρελθόν με χιτζάμπ, οι μεγάλες εταιρείες δεν έβλεπαν την ανάγκη να βγάλουν ένα προϊόν σαν αυτό, διότι πίστευαν ότιτ δεν θα τύχει ανταπόκρισης και δεν είναι απαραίτητο, καθώς οι γυναίκες μουσουλμάνες δεν χρειάζεται να γυμνάζονται. Πλέον, όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να αθληθούν και να δώσουν μάχη για τα δικαιώματά τους. Υποστηρίζω τις μουσουλμάνες γυναίκες που θέλουν να αθληθούν, με ή χωρίς χιτζάμπ. Το πως θα ντύνονται είναι δική τους επιλογή. Με τη NIKE Pro Hijab δημιουργούμε μία νέα γενιά επαγγελματριών αθλητριών».

Φυσικά, πολλοί ήταν εκείνοι που συμφώνησαν με τις θέσεις της μουσουλμάνας αθλήτριας και επικρότησαν την απόφαση της αθλητικής εταιρείας να προχωρήσει στον σχεδιασμό του συγκεκριμένου προϊόντος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης