Το Βερολίνο κατηγορεί την Άγκυρα για «αναβάθμιση της κατασκοπείας»

Το Βερολίνο κατηγορεί την Άγκυρα για «αναβάθμιση της κατασκοπείας»

«Παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των προσπαθειών κατασκοπείας από την Τουρκία στη Γερμανία» αναφέρεται σε έκθεση της γερμανικής αντικατασκοπείας (BfV)

Το Βερολίνο κατηγορεί την Άγκυρα για «αναβάθμιση της κατασκοπείας»
Νέο επεισόδιο προστέθηκε στην ένταση που έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας
, καθώς η γερμανική αντικατασκοπεία ενημέρωσε την κυβέρνηση του Βερολίνου ότι η Άγκυρα έχει «αναβαθμίσει το επίπεδο κατασκοπείας» στη χώρα, τόσο σε όγκο, όσο και σε ποιότητα.

Κλείσιμο
Οι βαρύτατες κατηγορίες του Βερολίνου εναντίον της Τουρκίας βγαίνουν στην επιφάνεια μία ημέρα μετά την ομιλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου
, από το προξενείο στο Αμβούργο και ενώ είχε προηγηθεί η απαγόρευση συγκεντρώσεων και οι ομιλίες Τούρκων υπουργών σε γερμανικό έδαφος, με αφορμή το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, για τη μετατροπή του τουρκικού συντάγματος. Ο Τσαβούσογλου είχε δηλώσει ότι «η Γερμανία δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προκαλώντας αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο στο Βερολίνο.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη, ότι τις τελευταίες ημέρες «υπάρχει σημαντική αύξηση της τουρκικής κατασκοπείας στη χώρα». Η γερμανική υπηρεσία αντικατασκοπείας (BfV), τόνισε σε έκθεσή της πως «παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των προσπαθειών κατασκοπείας από την Τουρκία στη Γερμανία», ενώ πηγές της κυβέρνησης συνδέουν το φαινόμενο αυτό με την εντατικοποίηση της προπαγάνδας ενόψει του δημοψηφίσματος της 16ης Απριλίου.

Στη Γερμανία ζουν περίπου 1,4 εκατ. Τούρκοι, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμετοχής στο δημοψήφισμα, γεγονός στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία η Άγκυρα και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης