Στίβεν Χόκινγκ: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι καταστροφή για το Εργατικό Κόμμα

Στίβεν Χόκινγκ: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι καταστροφή για το Εργατικό Κόμμα

Αν και ο ίδιος ο Χόκινγκ ανήκει στους ψηφοφόρους του Εργατικού κόμματος, θεωρεί απαραίτητη την παραίτηση Κόρμπιν για το καλό του κόμματος - Τι ενοχλεί τον Βρετανό επιστήμονα στην «εικόνα» του ηγέτη των Εργατικών

Στίβεν Χόκινγκ: Ο Τζέρεμι Κόρμπιν είναι καταστροφή για το Εργατικό Κόμμα
Το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία υπό την ηγεσία του σημερινού αρχηγού του Τζέρεμι Κόρμπιν δεν θα κατορθώσει να κερδίσει σε εθνικές εκλογές και για το καλό του κόμματος ο Κόρμπιν θα πρέπει να παραιτηθεί, δήλωσε στους Times ο Στίβεν Χόκινγκ.

Αν και ο ίδιος ο διάσημος Βρετανός θεωρητικός φυσικός και κοσμολόγος είναι ψηφοφόρος των Εργατικών και θεωρεί επιτυχημένες πολλές από τις πολιτικές του ηγέτη τους, ανέφερε: «Θεωρώ ότι ο Κόρμπιν είναι μια καταστροφή. Η καρδιά του βρίσκεται στο σωστό μέρος και πολλές από τις πολιτικές του είναι αξιόπιστες, αλλά έχει επιτρέψει στον εαυτό του να παρουσιάζεται ως αριστερός εξτρεμιστής».

Κλείσιμο


Ο Χόκινγκ διαβεβαίωσε ότι θα εξακολουθεί να είναι ψηφοφόρος του Εργατικού Κόμματος, αλλά τόνισε ότι δεν πιστεύει πως το κόμμα υπό την ηγεσία του Κόρμπιν θα μπορέσει να κερδίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και ανέφερε πως «για το καλό του κόμματος ο Κόρμπιν θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμά του».

Ένθερμος υποστηρικτής του Εργατικού Κόμματος επί μακρόν ο Στίβεν Χόκινγκ, έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στον Ντάνιελ Ζίχνερ, τον τοπικό υποψήφιο του Κέιμπριτζ στις εθνικές εκλογές του 2015. Ο Ζίχνερ είχε δηλώσει ότι ο Χόκινγκ έχει εκτιμήσει το έργο της τελευταίας κυβέρνησης των Εργατικών για την επιστημονική κοινότητα της Βρετανίας και ειδικότερα, για τις κτιριακές εγκαταστάσεις και τα επιστημονικά εργαστήρια στο Κέιμπριτζ.

Ο Βρετανός επιστήμονας, που διαγνώσθηκε ότι πάσχει από πλάγια μυατροφική σκλήρυνση (ALS) σε ηλικία 21 ετών, είναι υποστηρικτής του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην χώρα του (NHS) και κατά την διάρκεια της συνέντευξης του εξέφρασε φόβους πως «η ανθρώπινη προδιάθεση για επιθετικότητα καθίσταται κάτι περισσότερο από μια υπαρξιακή απειλή με κάθε τεχνολογική πρόοδο».

Ο 67χρονος Κόρμπιν, παραδοσιακός εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών εξελέγη για πρώτη φορά στην ηγεσία τους τον Σεπτέμβριο του 2015 ενώ, μετά από την απόπειρα ανατροπής του από την πλειοψηφία των βουλευτών του, που υποστήριζαν ότι το υπερβολικά αριστερό πρόγραμμά του δεν θα μπορέσει ποτέ να οδηγήσει το κόμμα σε μια νίκη στις εθνικές εκλογές, κατόρθωσε στις εσωκομματικές εκλογές του 2016 να επανεκλεγεί με ποσοστό 61,8%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης