Η ισπανική κυβέρνηση διόρισε «τσαρίνα του σεξ» για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας

Η ισπανική κυβέρνηση διόρισε «τσαρίνα του σεξ» για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας

Ο «καταστροφικά χαμηλός» ρυθμός γεννήσεων στην Ισπανία ώθησε την Κυβέρνηση Ραχόι να επιστρατεύσει τα ταλέντα της γερουσιαστού Εδελμίρα Μπαρέιρα

Η ισπανική κυβέρνηση διόρισε «τσαρίνα του σεξ» για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας
Ο «καταστροφικά χαμηλός» ρυθμός γεννήσεων στην Ισπανία ώθησε την Κυβέρνηση Ραχόι
να επιστρατεύσει τα ταλέντα της γερουσιαστού Εδελμίρα Μπαρέιρα, η οποία ειδικεύεται σε δημογραφικά ζητήματα, προκειμένου να καταπολεμήσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα Mirror, το 2015 ο αριθμός των θανάτων ξεπέρασε για πρώτη φορά τον αριθμό των γεννήσεων στην Ισπανία, κάτι που έχει θορυβήσει σε μεγάλο βαθμό την κυβέρνηση της χώρας. Με βάση τα στοιχεία της απογραφής εκείνης της χρονιάς, οι Ισπανίδες ηλικίας 18-49 ετών έχουν κατά μέσο όρο 1,3 παιδιά, κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
(1,58).

Παρά το γεγονός ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν δει μείωση στο ρυθμό γεννήσεών τους τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα στην Ισπανία είναι αρκετά σοβαρά αφού η πτώση αυτή αγγίζει το 18% από το 2008, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Τις δεκαετίες μεταξύ 1977 και 2015, ο αριθμός των άτεκνων ζευγαριών τριλασιάστηκε από 1,5 σε 4,4 εκατοκμύρια, όπως επισημαίνει το ισπανικό think tank, Funcas.

Ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και η κυρία Μπαρέιρα πρόκειται να εργαστούν από κοινού για τη χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «δημογραφικές ανισορροπίες», αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση επιλέγει να αντιμετωπίσει δυναμικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας. Πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα πρέπει να θεωρηθούν οι Δανοί, οι οποίοι διεξήγαγαν το 2014 τη διάσημη καμπάνια «Κάν'το για τη Δανία», η οποία ενθάρρυνε τα ζευγάρια να μην παραμελούν τα συζυγικά τους καθήκοντα.

Πάντως, για την ιστορία, η εν λόγω αμφιλεγόμενη καμπάνια είχε αρκετά θετικά αποτελέσματα στον ρυθμό γεννήσεων της χώρας, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης