Σερζ Ντασό: Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή ο «πατέρας» του μαχητικού αεροσκάφους Rafale

Σερζ Ντασό: Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή ο «πατέρας» του μαχητικού αεροσκάφους Rafale

Του επιβλήθηκε πενταετής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο ύψους δύο εκατ. ευρώ

Σερζ Ντασό: Καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή ο «πατέρας» του μαχητικού αεροσκάφους Rafale
Σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων και πρόστιμο ύψους δύο εκατ. ευρώ καταδικάστηκε σήμερα ο βιομήχανος και γερουσιαστής της γαλλικής Δεξιάς Σερζ Ντασό, καθώς, όπως μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, κρίθηκε ένοχος για 15ετή φοροδιαφυγή στο εξωτερικό.

Ο 91χρονος επιχειρηματίας είχε παραπεμφθεί σε δίκη τον Μάρτιο του 2016. Η γαλλική Δικαιοσύνη τον έκρινε ένοχο για νομιμοποίηση εσόδων από φορολογική απάτη. Είχε προηγηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στην περιουσία του, καθώς οι Γάλλοι δικαστές υποπτεύονταν ότι είχε κρύψει εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε «φορολογικούς παραδείσους», όπως το Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν.

Κλείσιμο
Η υπόθεση αυτή αποτελεί νέο πλήγμα για την εικόνα του ιδιοκτήτη του ομώνυμου ομίλου κατασκευής στρατιωτικών αεροσκαφών και «πατέρα» του γνωστού μαχητικού αεροσκάφους Rafale.

Ο Σερζ Ντασό, επικεφαλής ενός εμβληματικού ομίλου της γαλλικής βιομηχανίας και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Γαλλία, είχε κληθεί επίσης να εξηγήσει στη Δικαιοσύνη το γεγονός ότι παρέλειψε να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες» στην αρμόδια αρχή για τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των εκλεγμένων, που είναι η Ανώτατη Αρχή για τη Διαφάνεια στον Δημόσιο Βίο.

Η Αρχή είχε εκφράσει «σοβαρή αμφιβολία» για το κατά πόσον ήταν «εξαντλητικές, ακριβείς και ειλικρινείς» οι δηλώσεις του Ντασό, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι παρέλειπε συστηματικά να αναφέρει περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει στο εξωτερικό.

Η οικονομική Εισαγγελία είχε αρχίσει τον Νοέμβριο του 2014 έρευνα σχετικά με τη φερόμενη ύπαρξη λογαριασμών του Ντασό στο Λιχτενστάιν και στο Λουξεμβούργο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης