Μπάιντεν: Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ

Μπάιντεν: Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ

Σφοδρή επίθεση του Αμερικανού αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ομπάμα εναντίον της Μόσχας και του Βλάντιμιρ Πούτιν

Μπάιντεν: Η Ρωσία αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ
Σφοδρή επίθεση εναντίον της Ρωσίας και προσωπικά του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζο Μπάιντεν, δύο 24ωρα πριν την παράδοση της ηγεσίας στον Ντόναλντ Τραμπ. 

Η Ρωσία είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη «φιλελεύθερη» παγκόσμια τάξη πραγμάτων, τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, στην τελευταία του ομιλία πριν παραδώσει την αντιπροεδρία της χώρας και την προεδρία της Γερουσίας, άνω σώματος του Κογκρέσου, στον εκλεγμένο αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, την Παρασκευή.

Κλείσιμο
«Η μεγαλύτερη απειλή έρχεται από εξωτερικούς παράγοντες που εξισώνουν την επιτυχία τους με την δημιουργία προβλημάτων στη φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη πραγμάτων», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, στις κινήσεις αυτές ηγείται κυρίως η Ρωσία», τόνισε από το Νταβός ο 74χρονος Δημοκρατικός πολιτικός, ο οποίος έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2020.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν «εργάζεται με κάθε εργαλείο που έχει στα χέρια του για να "πληγώσει" το ευρωπαϊκό οικοδόμημα», είπε ακόμη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Κατηγόρησε ακόμη τον επικεφαλής του ρωσικού κράτους ότι δοκιμάζει τα όρια των δυτικών χωρών και επιθυμεί την επιστροφή του πλανήτη στην εποχή των σφαιρών επιρροής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης