Ουκρανία: Άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα και κεφάλι γουρουνιού σε εβραϊκή συναγωγή

Ουκρανία: Άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα και κεφάλι γουρουνιού σε εβραϊκή συναγωγή

Δύο άγνωστοι πέταξαν στον χώρο το κεφάλι ενός γουρουνιού και άλλα κομμάτια του ζώου, όπου είχαν χαράξει μια σβάστικα και κόκκινη μπογιά που μοιάζει με αίμα

Ουκρανία: Άγνωστοι πέταξαν δακρυγόνα και κεφάλι γουρουνιού σε εβραϊκή συναγωγή
Ρατσιστική επίθεση, η οποία ενδέχεται να έγινε από νεοναζί, σημειώθηκε σε συναγωγή στην πόλη Ούμαν, νότια του Κιέβου. Δύο άγνωστοι πέταξαν στον χώρο το κεφάλι ενός γουρουνιού και άλλα κομμάτια του ζώου, όπου είχαν χαράξει μια σβάστικα και κόκκινη μπογιά που μοιάζει με αίμα, ενώ ορισμένοι προσκυνητές ισχυρίζονται ότι τους επιτέθηκαν και με δακρυγόνα..

Οι δύο δράστες δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο.

Κλείσιμο
Η συναγωγή του Ούμαν είναι χώρος προσκυνήματος για χιλιάδες Εβραίους κάθε χρόνο, διότι εκεί έχει ταφεί ο ραβίνος Ναχμάν από την Μπρατισλάβα, σημαντική προσωπικότητα της εβραϊκής θρησκείας.

Σύμφωνα με τον ραβίνο της συναγωγής Γισραέλ Ελχαντάντ, που μίλησε στο Ynet, την ώρα της επίθεσης, στη συναγωγή βρίσκονταν έξι ή επτά πιστοί. Εξ αυτών, δύο άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας της επίθεσης με δακρυγόνα.

Η επίθεση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Ισραήλ, με το σύνολο του πολιτικού κόσμου στη χώρα να καταδικάζει την επίθεση, αλλά και να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δράστες.

Ακροδεξιές οργανώσει στοχεύουν συχνά Εβραίους προσκυνητές, ενώ πέρυσι Ουκρανοί εθνικιστές κατέστρεψαν την κατασκήνωσή τους.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Aryeh Deri, επικεφαλής του υπερ-Ορθόδοξου κόμματος Shas, είπε ότι θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, για να τον παροτρύνει να «δράσει γρήγορα κατά των χούλιγκαν και την αύξηση της ασφάλειας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης