Κύπρος: «Πόλεμος» με φωτιές σε περιπολικά και σε σπίτια το βράδυ της Ανάστασης - Δείτε βίντεο

Κύπρος: «Πόλεμος» με φωτιές σε περιπολικά και σε σπίτια το βράδυ της Ανάστασης - Δείτε βίντεο

Παρά τα άγρια επεισόδια δεν έγιναν συλλήψεις ούτε στη Λεμεσό ούτε στη Λάρνακα

kypros-makk
Η Κυπριακή Αστυνομία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στη πρόληψη, την εξιχνίαση και την πάταξη φαινομένων παραβατικότητας, κάτι που δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για το κατά πόσο είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τα σοβαρά θέματα του οργανωμένου εγκλήματος ή της τρομοκρατίας.

Το τριήμερο του Πάσχα, η Κύπρος παραδόθηκε στις φλόγες (στη κυριολεξία) λόγω της «εθίμου» της «λαμπρατζιάς». Η «λαμπρατζιά» είναι η μεγάλη φωτιά. που ανάβουν κυρίως νεαροί την ώρα της Ανάστασης, για να κάψουν τον Ιούδα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, γίνεται αφορμή για καταστροφές και πρόκληση σοβαρών κινδύνων, καθώς έχουν καεί κολώνες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, δέντρα, αυτοκίνητα κλπ. Η Αστυνομία, μέρες πριν το Πάσχα, λαμβάνει μέτρα ώστε να αποτραπεί η συλλογή ξύλων και άλλων υλικών που χρησιμοποιούνται από νεαρούς, αλλά μάλλον οι προσπάθειες είναι ανεπιτυχείς.

Στην περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό, το βράδυ της Ανάστασης έγινε πραγματικός πόλεμος μεταξύ νεαρών και της αστυνομίας με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ένα περιπολικό και να υποστούν ζημιές ακόμα τρία. Η αστυνομία δεν κατάφερε να κάνει καμία σύλληψη και υποστηρίζει ότι επρόκειτο για οργανωμένο σχέδιο.

cyprustimes.com: Ανάσταση με παρατράγουδα στη Λεμεσό-Έκαψαν όχημα της αστυνομίας
Κλείσιμο


Κατά τις 10 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία ότι στον Ύψωνα συγκεντρωμένοι νεαροί πετούσαν κροτίδες και βόμβες μολότοφ σε αυτοκίνητα. Περιπολικά πήγαν στην περιοχή και δέχθηκαν επίθεση από τους νεαρούς ενώ έγινε χρήση χημικών την ώρα που μαζευόταν κόσμος στις εκκλησίες για την Ανάσταση. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι λόγω του σκοταδιού οι νεαροί κατάφερα να διαφύγουν και έχει συσταθεί ανακριτική ομάδα για εντοπισμό και ταυτοποίηση τους.

cyprustimes.com: Η στιγμή της επίθεσης στον Ύψωνα


Επίσης στο χωριό Κίτι στην Λάρνακα, ομάδα 70 περίπου νεαρών επιτέθηκε σε σπίτι ηλικιωμένου άντρα στο οποίο ξέσπασε φωτιά από τις φωτοβολίδες.

Οι νεαροί που ειχαν μαζέψει τις προηγούμενες μέρες ξύλα για τη «λαμπρατζιά» διαπίστωσαν ότι κάποιος τους είχε βάλει φωτιά και είχε καταστρέψει τον σωρό που είχαν δημιουργήσει. Ως αντίδραση άρχισαν να ρίχνουν φωτοβολίδες παντού και έκαναν την επίθεση στο σπίτι του 73χρονου, θεωρώντας πως ευθύνεται για το ότι δεν θα άναβαν την «λαμπρατζιά» την ώρα της Ανάστασης.


Νύχτα τρόμου για 73χρονο: Νεαροί έριξαν κροτίδες και έβαλαν φωτιά στο σπίτι του στο Κίτι



Οι νεαροί ξήλωσαν την περίφραξη του σπιτιού και έριξαν μολότοφ στην αυλή.

Ούτε στο Κίτι έγιναν συλλήψεις.

Σοβαρά προβλήματα παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Κύπρου, όπου παρά την απαγόρευση για χρήση κροτίδων και βεγγαλικών, το βράδυ της Ανάστασης θύμιζε πεδίο μάχης.




Ειδήσεις σήμερα

Πάσχα με κοσμοσυρροή και opening στη Μύκονο - Δείτε φωτογραφίες

Πώς ο Χάρβεϊ Γουάινστιν από θύτης έγινε «θύμα»

Ο Τραμπ εξισώνει την κυβέρνηση του Μπάιντεν με την «Γκεστάπο» - Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης