Βίντεο: Τα... άψογα αγγλικά του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας

Βίντεο: Τα... άψογα αγγλικά του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας

«Yes», «no», και... «uaind» οι λέξεις που με χαρακτηριστική ιταλική προφορά είπε ο  Αντζελίνο Αλφάνο στην επίτροπο Μάλμστρομ

Βίντεο: Τα... άψογα αγγλικά του νέου υπουργού Εξωτερικών της Ιταλίας
Μπορεί ο Αντζελίνο Αλφάνο να ανέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών από τον εντολοδόχο πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι, όμως η ευχέρειά του στις ξένες γλώσσες και δη την αγγλική δεν αναλογεί στο πόστο που καλείται να υπηρετήσει. 

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από βίντεο που «ανακάλυψαν» ιταλικά δίκτυα, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών πρωταγωνιστεί σε ένα αμήχανο επεισόδιο, καθώς καλείται να μιλήσει στα αγγλικά με την τότε επίτροπο για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων, Σεσίλια Μάλμστρομ.

Κλείσιμο
Ήταν 27 Αυγούστου του 2014 όταν ο Αλφάνο έφτανε ελαφρώς αργοπορημένος σε προγραμματισμένη συνάντηση για θέματα μετανάστευσης με την επίτροπο Μάλμστρομ.
Ο τότε υπουργός Εσωτερικών επιχείρησε να δικαιολογήσει την καθυστέρηση… ξεδιπλώνοντας τις γνώσεις του στις ξένες γλώσσες.

Παρά τη φιλότιμη προσπάθεια, οι μόνες σκόρπιες λέξεις που κατάφερε να πει στην επίτροπο ήταν: «Yes», «no», και «uaind» καθώς επιχειρούσε να εξηγήσει στην απορημένη αξιωματούχο ότι φυσούσε ισχυρός άνεμος που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην προσγείωση του αεροσκάφους του.

Η Μάλμστρομ, η οποία πλέον είναι επίτροπος Εμπορίου, γρήγορα διόρθωσε τον Αλφάνο λέγοντας «wind», με τον Ιταλό υπουργό να επαναλαμβάνει σαν καλός μαθητής την σωστή προφορά της λέξης. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης