Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τον πληρώνουν 4.000 δολάρια για να κόψει ένα χοιρινό μπούτι!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τον πληρώνουν 4.000 δολάρια για να κόψει ένα χοιρινό μπούτι!

Δεκάδες σελέμπριτις έχουν απολαύσει το χαμόν του, από τον Μπαράκ Ομπάμα μέχρι τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τον πληρώνουν 4.000 δολάρια για να κόψει ένα χοιρινό μπούτι!
Με το αστρονομικό ποσό των 4.000 δολαρίων (σχεδόν 3.800 ευρώ) αμοίβεται ο Ισπανός Florencio Sanchidrián κάθε φορά που τεμαχίζει ένα χοιρομέρι σε λεπτές σαν τσιγαρόχαρτο φετούλες, δημιουργώντας το διάσημο αλλαντικό χαμόν, σήμα κατατεθέν της χώρας του.


Με την πλούσια γεύση του και το χαρακτηριστικό του άρωμα, το χαμόν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα εξαγωγών της Ισπανίας. Το χοιρομέρι προέρχεται συνήθως από μια ειδική ράτσα μαύρων Ιβηρικών χοίρων και το κόψιμό του αποτελεί «τέχνη» για τα εστιατόρια, που χρυσοπληρώνουν τον maestro cortador, δηλ. το άτομο που διαθέτει επαρκή επιδεξιότητα με το μαχαίρι ώστε να κόβει τις φέτες του αλλαντικού όσο λεπτές χρειάζεται.
Κλείσιμο



Ο Florencio Sanchidrián, ίσως ο πιο γνωστός maestro cortador διεθνώς, έχει κόψει χαμόν για δεκάδες σελέμπριτις που έχουν επισκεφθεί τη χώρα του ή έχουν σπεύσει να τον δουν εν δράσει σε κάποια από τις περιοδείες του. Μεταξύ των ανθρώπων που έχουν απολαύσει το χαμόν του είναι ο Μπαράκ Ομπάμα και ο πρόεδρος της Ισπανίας.

«Το μυστικό της επιτυχίας είναι να γνωρίζεις καλά το προϊόν», εξήγησε πρόσφατα ο Ισπανός σε συνέντευξή του, σημειώνοντας ότι κάθε φορά που κόβει ένα χοιρομέρι φροντίζει να πληροφορηθεί τα πάντα για το γουρούνι, από την περιοχή που μεγάλωσε μέχρι την αποθήκη που αποθηκεύτηκε το κρέας του μετά τη σφαγή, μαζί με τις λεπτομέρειες για την υγρασία του αέρα και τη θερμοκρασία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης