Βόρεια Κορέα: Τραγικές οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων

Βόρεια Κορέα: Τραγικές οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων

Οι δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία διαψεύδουν την Πιονγιάνγκ, που αρνείται ότι στην χώρα υπάρχουν στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων

Βόρεια Κορέα: Τραγικές οι συνθήκες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων
Καταναγκαστικά έργα, βασανιστήρια, στέρηση τροφής και βιασμοί είναι η ζωή που διάγουν οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα. Παρόλο, που το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν αρνείται την υπάρξή τους, τα στρατόπεδα αυτά, όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και επεκτείνονται, σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσαν στην δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αυτά τα στρατόπεδα, γνωστά ως «kwanliso» στη Βόρεια Κορέα, αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας του ΟΗΕ από το 2014. Η επιτροπή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα διακαιώματα στη Βόρεια Κορέα, μετά από τα στοιχεία που συνέλεξε, έκανε λόγο
«για κρατούμενους που υποβάλλονται σε στέρηση τροφής, καταναγκαστικά έργα, βασανιστήρια, βιασμούς και στέρηση του αναπαραγωγικού δικαιώματος» και περιέγραψε τα στρατόπεδα ως χώρους στους οποίους γίνονται «ανείπωτες θηριωδίες
».

Κλείσιμο


Παρόλο, που η κυβέρνηση αρνείται την ύπαρξη αυτών των στρατοπέδων, οι δορυφορικές εικόνες που δόθηκαν στην δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα, όχι μόνο την διαψεύδουν, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν κατασκευαστεί και νέες εγκαταστάσεις για την κράτηση των πολιτικών κρατουμένων.

Ο Greg Scarlatoiu, επικεφαλής της Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Βόρεια Κορέα (HRNK), μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με έδρα την Ουάσιγκτον, δήλωσε την Τρίτη: «Το καθεστώς εξακολουθεί να βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο παράνομων εγκαταστάσεων φυλάκισης με στόχο να ασκεί εξαναγκασμό και έλεγχο και να τιμωρεί τον πληθυσμό».



Ο ίδιος, δήλωσε ότι το 2014 υπολογίζεται πως κλείστηκαν σε στρατόπεδα πολιτικών κρατουμένων γύρω στα 120.000 άτομα, χωρίς να τους αποδοθούν κατηγορίες και χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο που φυλακίστηκαν.

Σύμφωνα με τον Scarlatoiu, τα κέντρα κράτησης στα σύνορα με την Κίνα έκλεισαν και δημιουργήθηκαν νέα στο εσωτερικό της χώρας ενώ κατά την μεταφορά τους, κάποιοι πολιτικοί κρατούμενοι «εξαφανίστηκαν». Τον Greg Scarlatoiu επιβεβαιώνει η Διεθνής Αμνηστία, η οποία έδωσε στην δημοσιότητα δορυφορικές φωτογραφίες από εγκαταστάσεις κράτησης πολιτικών κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα, που συγκεντρώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης