Ολλανδός έκανε ευθανασία επειδή δεν άντεχε τον εθισμό του στο αλκοόλ

Ολλανδός έκανε ευθανασία επειδή δεν άντεχε τον εθισμό του στο αλκοόλ

Νόμιμη η ευθανασία στην Ολλανδία για τους ανθρώπους που βρίσκονται σε «αφόρητο πόνο», χωρίς προοπτική βελτίωσης

Ολλανδός έκανε ευθανασία επειδή δεν άντεχε τον εθισμό του στο αλκοόλ
Άντρας στην Ολλανδία αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, επιλέγοντας την ευθανασία ως τρόπο θανάτου, επειδή δεν άντεχε άλλο να κάνει τη ζωή ενός αλκοολικού.

Στην Ολλανδία, έχει ψηφιστεί εδώ και 16 χρόνια ένας νόμος, ο οποίος επιτρέπει την ευθανασία σε ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται σε «αφόρητο πόνο» και δε προβλέπεται προοπτική βελτίωσης της κατάστασής τους.

Ο Mark Langedijk εκμεταλλεύτηκε το νόμο αυτό και έχοντας επιλέξει την ημερομηνία του θανάτου του, απεβίωσε στο σπίτι των γονιών του ύστερα από ενδοφλέβια χορήγηση δηλητηρίου. 

Η πράξη του αυτή ήταν αποτέλεσμα συνειδητής απόφασης καθώς όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα την ημέρα του θανάτου του ήταν τόσο χαλαρός που έτρωγε σάντουιτς και έκανε αστεία με τους φίλους και τους συγγενείς του.

Έπειτα από μαρτυρίες του αδερφού του, ο άντρας φέρεται να είχε ευτυχισμένα παιδικά χρόνια και δύο γονείς που τον αγαπούσαν πάρα πολύ, όμως, η εξάρτηση του από το αλκοόλ τον εξάντλησε τόσο πολύ που ήταν ακατόρθωτο πια να το διαχειριστεί.
Κλείσιμο
 
Έτσι, μετά από 8 χρόνια εξάρτησης στο αλκοόλ και 21 απόπειρες απεξάρτησης ο Ολλανδός άντρας αποφάσισε να κάνει αίτηση για ευθανασία, η οποία και εγκρίθηκε από ειδικό γιατρό.

Είναι γεγονός ότι περισσότεροι από 5.500 άνθρωποι τερμάτισαν τη ζωή τους, χρησιμοποιώντας το νόμο της ευθανασίας, στην Ολλανδία πέρυσι. Ένας από εκείνους που πέθαναν ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη σοβαρή ανορεξία και είχε διαγνωστεί με  χρόνια κατάθλιψη και παραισθήσεις.

Την ημέρα της ευθανασίας του Mark Langedijk και ενώ ο γιατρός εξηγούσε τη διαδικασία, οι γονείς, οι φίλοι αλλά και ο ίδιος ο Mark ξέσπασαν σε κλάματα.

«Κλαίγαμε και φωνάζαμε πόσο πολύ αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον, ότι όλα θα ήταν εντάξει, ότι θα φρόντιζε ο ένας τον άλλον και ότι θα ξαναβρισκόμασταν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αδερφός του. «Αν δεν ήταν τόσο τρομερό, θα ήταν ωραίο» και καταλήγει στην τελευταία στιγμή της ζωής του Mark, που θα τη θυμάται για πάντα. «Τα μάτια του Mark στράφηκαν μακριά, αναστέναξε βαθιά. Ο Δρ. Marijke έκανε την ένεση. Το πρόσωπό του άλλαξε, έχασε το χρώμα. Ο μικρός μου αδερφός ήταν νεκρός».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης