Trailer: Ποιος είναι ο Slenderman και πώς μετέτρεψε δύο 12χρονα κορίτσια σε στυγνούς δολοφόνους;

Trailer: Ποιος είναι ο Slenderman και πώς μετέτρεψε δύο 12χρονα κορίτσια σε στυγνούς δολοφόνους;

Φως στη φρικιαστική επίθεση εις βάρος ενός 12χρονου κοριτσιού από δύο συνομήλικες φίλες της το 2014 επιχειρεί να ρίξει ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO

Trailer: Ποιος είναι ο Slenderman και πώς μετέτρεψε δύο 12χρονα κορίτσια σε στυγνούς δολοφόνους;
Φως στη φρικιαστική απόπειρα δολοφονίας ενός 12χρονου κοριτσιού από δύο συνομήλικες φίλες της το 2014 επιχειρεί να ρίξει ένα νέο ντοκιμαντέρ του HBO, με τίτλο «Beware the Slenderman».

Το έγκλημα που πριν από δύο χρόνια είχε συγκλονίσει την Αμερική αφορά την τελετουργική επίθεση εις βάρος του κοριτσιού από τις δύο ανήλικες, οι οποίες παρέσυραν την άτυχη φίλη τους στο δάσος και τη μαχαίρωσαν 19 φορές, ως «θυσία» στον Slenderman, μια τρομακτική φιγούρα που εξελίχθηκε σε «αστικό μύθο» μέσω ιστοριών που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο.

Κλείσιμο
Το κορίτσι σώθηκε από θαύμα, αφού όταν έφυγαν οι δράστιδες κατάφερε να συρθεί αιμόφυρτη μέχρι το δρόμο, όπου την εντόπισε διερχόμενος οδηγός και την μετέφερε στο νοσοκομείο.

Ο χαρακτήρας του Slenderman, ενός πανύψηλου αποστεωμένου άνδρα με κατάλευκο δέρμα και θολό πρόσωπο δημιουργήθηκε μέσω ενός διαγωνισμού photoshop το 2009, στο διαδικτυακό forum Something Awful. O στόχος για τους διαγωνιζόμενους ήταν να μετατρέψουν μια κανονική φωτογραφία σε τρομακτική μέσω photoshop και ο Slenderman γεννήθηκε όταν ένας χρήστης υπέβαλε ασπρόμαυρες φωτογραφίες με μια μαυροντυμένη ψηλόλιγνη φιγούρα δίπλα σε παιδιά.

Η μία από τις δύο κατηγορούμενες, Morgan Geyser



Μέσα σε λίγο διάστημα, οι αναρτηθείσες φωτογραφίες έγιναν viral και σε δεκάδες ιστότοπους ξεφύτρωσαν ιστορίες φρίκης για τον αιμοδιψή χαρακτήρα που τριγυρνούσε στα δάση, ψάχνοντας το επόμενο θύμα του.

Αυτές ακριβώς οι αναρίθμητες σκοτεινές ιστορίες βρίσκονται πίσω από το ασύλληπτο έγκλημα των δύο κοριτσιών, που κατηγορούνται ότι προσέφεραν την φίλη τους ως «δώρο» στον Slenderman. Και τα δύο κορίτσια, τα οποία έχουν διαγνωστεί με ψυχική ασθένεια, ισχυρίστηκαν ότι εξαναγκάστηκαν να μαχαιρώσουν τη φίλη τους από τον ίδιο τον πλασματικό χαρακτήρα, ο οποίος απείλησε να σκοτώσει τις ίδιες και τις οικογένειές τους.

H Anissa Weier κρατούσε τα χέρια του θύματος ενώ η φίλη της τη μαχαίρωνε



Το ντοκιμαντέρ του HBO, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον, διερευνά τον τρόπο με την οποία οι ιστορίες τρόμου του Ίντερνετ μπορούν να επηρεάσουν τον ψυχισμό των παιδιών, με θανάσιμα αποτελέσματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη των κοριτσιών έχει αναβληθεί για τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς, με τους δικηγόρους τους να έχουν δηλώσει ήδη ότι σκοπεύουν να επικαλεστούν παράνοια.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης